Потім Ми наставили тебе на шлях із повеління. Слідуй їм і не потакай бажанням тих, хто не має знання

Туніс
Друкарня

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَٰنِ الرَّحِيمِ

ثُمَّ جَعَلْنَاكَ عَلَىٰ شَرِيعَةٍ مِّنَ الْأَمْرِ فَاتَّبِعْهَا وَلَا تَتَّبِعْ أَهْوَاءَ الَّذِينَ لَا يَعْلَمُونَ  

Потім Ми  наставили тебе на шлях із повеління. Слідуй їм і не потакай  бажанням тих, хто не має знання. (45:18)

Той, хто останнім часом спостерігає за рухами нашого народу у Тунісі, ясно бачить, що мусульмани рухаються в одному напрямку, а правителі та багато ЗМІ рухаються в іншому напрямі, в протилежний бік. Натовп людей вийшов, звеличуючи Аллаха, здіймаючи прапор (аль-укаб) Посланця Аллаха (с.а.в.), закликаючи до правління шаріатом Аллаха, який виходить із чистої, ясної ісламської доктрини. А ЗМІ та правителі потайки змовились, щоб охопити, взяти під контроль ці щирі почуття та погасити їх. І тут голос ЗМІ та політиків об’єднались для того, щоб коментувати ці події під свій лад та показати, що це рухи невеликої кількості людей, яка не представляє народ Тунісу. Що стосується правителів, то світські з них відмовили вимозі мусульман у втіленні законів Аллаха. А ті правителі, які стверджують, що у них ісламський характер, то вони поквапились заявити, що вони будуть незгодні та будуть проти ісламського шаріату у новій конституції, враховуючи, що заклик до втілення Ісламу це «питання, яке загрожує зашкодити процесу переходу країни до демократії», тобто до релігії невірного заходу та його законам. Вони сказали, що вони докладуть зусиль, щоб зберегти першу главу попередньої конституції, яка проголошує, що Іслам є державною релігією без будь-якого посилання на роль шаріату (шаріат, який встановив Аллах та удовольнився ним для Своїх рабів).

 

Стосовного цього навмисного викривлення послідовних рухів мусульман, то ми роз’яснимо тут наступні факти:

1 – Мусульмани Тунісу не є маленькою групою серед інших груп, а є народом цієї країни, вони є нащадками сподвижників завойовників та лідерів моджахедів, які вирушили із цієї чудової країни для розповсюдження Ісламу до Північної Африки та Андалусії. Сьогодні Іслам повернув їм їх вимоги та надії, за виключенням деяких, небагатьох, які сліпо пішли за невірною західною просвітою, виховались у руках невірних окупантів, і зробили себе приниженими слугами під їх ногами, відвернувшись від шляху Аллаха, який вони не люблять.  

2 – Втілення Ісламу не є простою вимогою, яка обумовлена схваленням більшості людей, а є фардом (обов’язком), встановленим Всемогутнім Аллахом, Творцем та Володарем людей, Який послав їм Мухаммада (с.а.в.) зі Священним Кораном та благою Сунною. І Він наказав йому втілити усе, що ниспослав Аллах, наказав правити шаріатом, і не правити нічим іншим, окрім шаріату, у будь-якій життєвій справі. Аллах каже:

نَّا أَنزَلْنَا إِلَيْكَ الْكِتَابَ بِالْحَقِّ لِتَحْكُمَ بَيْنَ النَّاسِ بِمَا أَرَاكَ اللَّهُ

Ми ниспослали тобі Писання істинно, щоб ти розбирав суперечки поміж людьми так, як показав Аллах. (4:105)

Також Аллах заборонив іти за забаганками людей, і правити тим, що не від Аллаха, попередив від того, щоб люди збили від дечого, що ниспослав Аллах йому по праву. Всевишній Аллах каже:

وَأَنزَلْنَا إِلَيْكَ الْكِتَابَ بِالْحَقِّ مُصَدِّقًا لِّمَا بَيْنَ يَدَيْهِ مِنَ الْكِتَابِ وَمُهَيْمِنًا عَلَيْهِ ۖ فَاحْكُم بَيْنَهُم بِمَا أَنزَلَ اللَّهُ ۖ وَلَا تَتَّبِعْ أَهْوَاءَهُمْ عَمَّا جَاءَكَ مِنَ الْحَقِّ

 «Ми ниспослали тобі Писання з істиною на підтвердження попередніх Писань і для того, щоб воно оберігало їх (або свідчило про них; або здійнялося над ними). Суди ж їх згідно до того, що ниспослав Аллах, і не потакай їх бажанням, відхиляючись від істини, яка прийшла до тебе».  (5:48) 

Також Він сказав:

وَأَنِ احْكُم بَيْنَهُم بِمَا أَنزَلَ اللَّهُ وَلَا تَتَّبِعْ أَهْوَاءَهُمْ وَاحْذَرْهُمْ أَن يَفْتِنُوكَ عَن بَعْضِ مَا أَنزَلَ اللَّهُ إِلَيْكَ

 «Суди поміж ними згідно до того, що ниспослав Аллах, не потакай їх бажанням та остерігайся їх, щоб вони не відвернули тебе від частини того, що ниспослав тобі Аллах». (5:49)

Очевидно та відомо, що звернення Аллаха до Його Посланця – це звернення до Умми Посланця, і так само як і Посланцю Аллаха (с.а.в.) ваджиб правити тим, що ниспослав Аллах, також ваджиб і усім мусульманам правити шаріатом. Аллах наказав мусульманам керувати по Корану, наказ є явним та остаточним, із тексту, походження та вказівка якого є категоричним, а тих, хто не править тим, що ниспослав Аллах, Він зробив з числа невірних, тиранів та грішників, сказав:

وَمَن لَّمْ يَحْكُم بِمَا أَنزَلَ اللَّهُ فَأُولَٰئِكَ هُمُ الْكَافِرُونَ

 «Ті  ж , які не приймають рішень згідно до того, що ниспослав Аллах, є невірними». (5:44)

فَمَن تَصَدَّقَ بِهِ فَهُوَ كَفَّارَةٌ لَّهُ ۚ وَمَن لَّمْ يَحْكُم بِمَا أَنزَلَ اللَّهُ فَأُولَٰئِكَ هُمُ الظَّالِمُونَ

Ті  ж , які не приймають рішень згідно до того, що ниспослав Аллах, є беззаконниками. (5:45)

وَلْيَحْكُمْ أَهْلُ الْإِنجِيلِ بِمَا أَنزَلَ اللَّهُ فِيهِ ۚ وَمَن لَّمْ يَحْكُم بِمَا أَنزَلَ اللَّهُ فَأُولَٰئِكَ هُمُ الْفَاسِقُونَ

Ті  ж , які не приймають рішень згідно до того, що ниспослав Аллах, є нечестивцями. (5:47)

Аллах зробив так, що віра пов’язана  правлінням з тим, що ниспослано Аллахом, Його Посланцю:

فَلَا وَرَبِّكَ لَا يُؤْمِنُونَ حَتَّىٰ يُحَكِّمُوكَ فِيمَا شَجَرَ بَيْنَهُمْ ثُمَّ لَا يَجِدُو

 «Але ні, клянусь твоїм Господом! Вони не увірують, доки вони не оберуть тебе суддею у всьому тому, що заплутано поміж ними,  (4:65)

 Всевишній Аллах зобов’язав мусульманам повністю приборкати себе та підкоритися закону Аллаха та Його Посланця, не соромлячись при цьому нічого або не ускладнювати для себе втілення Ісламу, бо Всевишній Аллах сказав:

فِي أَنفُسِهِمْ حَرَجًا مِّمَّا قَضَيْتَ وَيُسَلِّمُوا تَسْلِيمًا

не перестануть відчувати у душі незручність від твого рішення і не підкоряться повністю. (4:65)

أَهْوَاءَهُمْ وَاحْذَرْهُمْ أَن يَفْتِنُوكَ عَن بَعْضِ مَا أَنزَلَ اللَّهُ إِلَيْكَ

і остерігайся їх, щоб вони не відсторонили тебе від частини того, що ниспослав тобі Аллах. (5:49)

Якою б малою не була б ця частина, хай - то стосовно часу чи віддаленості.
 
3 Визнання першої статті конституції 1959 року є дозволом та визнанням відмови від книги Аллаха та Сунни Його благородного Посланця(с.а.в.). Усе це ясно та однозначно вказує на те, що правителі та впливові люди у законодавчому комітеті глибоко помиляються та продовжують згубний шлях Бургібу, а потім Бен Алі, обманюючи громадськість, кажучи, що Іслам є державною релігією. У той час, як присутнє чітке розділення Ісламу від життя, і нахабно продовжують брехати мусульманам, у черговий раз намагаючись підкорити їх невір’ю та примусити покинути свою країну, відокремлену від решти мусульманських країн, легко керованих невірними окупантами.

І ми звертаємось до тих, хто відкинув заклик мусульман до втілення шаріату Аллаха, ми хочемо дати вам світ та нагадати: ви мусульмани, так покайтеся Аллаху щирим покаянням і відмовтеся від цієї заяви, яка явно суперечить  Корану. Поясніть народу істину без двозначного підходу, відвернуться від ваших забаганок та від того, що шепоче вам шайтан із людей та джинів. Працюйте, щоб догодити вашому Господу, а не заради досягнення труднощів, ідучи за невірним заходом, який ані хвилини не вагаючись, відречеться від вас як зрікся від Бен Алі. І ми повторимо вам те, що Аллах наказав Пророку (с.а.в.), щоб він прочитав це своїй Уммі, Всемогутній Аллах сказав:

وَاتْلُ عَلَيْهِمْ نَبَأَ الَّذِي آتَيْنَاهُ آيَاتِنَا فَانسَلَخَ مِنْهَا فَأَتْبَعَهُ الشَّيْطَانُ فَكَانَ مِنَ الْغَاوِينَ    وَلَوْ شِئْنَا لَرَفَعْنَاهُ بِهَا وَلَٰكِنَّهُ أَخْلَدَ إِلَى الْأَرْضِ وَاتَّبَعَ هَوَاهُ ۚ فَمَثَلُهُ كَمَثَلِ الْكَلْبِ إِن تَحْمِلْ عَلَيْهِ يَلْهَثْ أَوْ تَتْرُكْهُ يَلْهَث ۚ ذَّٰلِكَ مَثَلُ الْقَوْمِ الَّذِينَ كَذَّبُوا بِآيَاتِنَا ۚ فَاقْصُصِ الْقَصَصَ لَعَلَّهُمْ يَتَفَكَّرُونَ

Прочитай їм історію про те, кому Ми дарували Наші знаміння, а він відкинув їх. Сатана пішов за ним, і він став тим, хто заблукав. Якщо б Ми забажали, то підвищили б його за допомогою цього. Але він припав до землі та став потакати своїм бажанням. Він подібний до собаки: якщо ти проганяєш її, вона висовує язика, і якщо ти надаси їй спокій, вона також висовує язика. Така притча про тих, які вважають брехнею Наші знаміння. Розповідай ці історії, можливо, вони замисляться.  (7:175-176)

فَإِن تَوَلَّيْتُمْ فَمَا سَأَلْتُكُم مِّنْ أَجْرٍ ۖ إِنْ أَجْرِيَ إِلَّا عَلَى اللَّهِ ۖ وَأُمِرْتُ أَنْ أَكُونَ مِنَ الْمُسْلِمِينَ

Але якщо ви відвернетесь, то я не прохав у вас нагороди. Мене винагородить лише Аллах, і мені велено бути одним з мусульман».  (10:72)

Ми звертаємось до наших шановних вчених, які закликали людей до істини та втіленню одного лише Ісламу:

Ви нащадки Посланця Аллаха (с.а.в.), охоронці його релігії. Всевишній Аллах взяв з вас угоду на те, щоб ви роз’яснили істину людям і не приховували її. Вам відомо, що повернення Ісламу до життя не може бути через визнання статті у конституції, встановленою людиною, де говориться, що шаріат є одним з джерел законодавства, або основним джерелом. Але повернення Ісламу може бути лише за допомогою держави, яка зробить великий Коран та Сунну Посланця Аллаха (с.а.в.) єдиним джерелом конституції та усіх законів. Знайте, що Аллах допоможе вам, і не залишить вас, якщо у вас будуть благі та істинні наміри. Допоможіть Аллаху і Аллах допоможе вам і зміцнить ваші стопи. Знайте, що Аллах завершить та збереже своє світло, навіть якщо це ненависно для невірних. Будьте рабами Аллаха, щоб відповідати тим, про яких Він каже:  

الَّذِينَ قَالَ لَهُمُ النَّاسُ إِنَّ النَّاسَ قَدْ جَمَعُوا لَكُمْ فَاخْشَوْهُمْ فَزَادَهُمْ إِيمَانًا وَقَالُوا حَسْبُنَا اللَّهُ وَنِعْمَ الْوَكِيلُ

Люди сказали їм: «Народ зібрався проти вас. Побійтеся ж їх». Але це лише збільшило їх віру, і вони сказали: «Нам досить Аллаха, і як чудовий Він цей Попечитель та Охоронець!» (3:173)

Шановні мусульмани!

Ми, у Хізб-ут-Тахрір, усвідомили, що побудова держави виключно заради Аллаха, яка буде втілювати шаріат Аллаха всередині держави та понесе стяг (لا إله إلاّ الله) «нема бога, окрім Аллаха» за межі держави до усього світу шляхом давату та джихаду є важливим питанням мусульман. І почали працювати для його побудови півсторіччя тому назад, незважаючи на усі підступи невірних та їх агентів. Ми любимо та бажаємо благо собі і для вас, і бажаємо вашої участі у заклику до того, щоб Іслам став єдиним організатором стосунків людей. Ми бажаємо, щоб ви завершили цей благословенний заклик, зробивши його закликом до побудови держави Халіфат, конституція якого буде взята із Книги Аллаха та сунни Його Посланця (с.а.в.), а головування у ньому належало лише Аллаху, Господу світів. І більше за усіх гідні та несете відповідальність за виконання цього великого фарду, бо як щирий, богобоязливий вчений має більше за усіх право на цю справу. Ми вимагаємо від вас, щоб ви продовжили співпрацювати з нами у цій благій справі доти, доки Аллах не завершить Його допомогу та перемогу, за допомогою держави, яка зміцнить повний всеохоплюючий Іслам.   
 
Ви ж, о мусульмани, нащадки Укъба, Тарикъа та ібн Зіяда:

Ваші такбіри і те, що ви підняли стяг Посланця Аллаха (с.а.в.) були великою роботою, ми прохаємо Аллаха, щоб Він записав це серед ваших благих справ, це було сильним ляпасом по обличчю невірних окупантів, які скинули вашу державу Халіфат та розділили її більше аніж на 50 маленьких країн. Потім вони встановили над Уммою агентів, які проводили політику пригнічення та пригноблення. Воістину, ваш такбір є явною ознакою того, що Іслам глибоко сидить у ваших серцях, ваш такбір та заклик до допомоги Аллаха, кожен раз усе більше і більше показує, що настав час серйозних змін, і заклик наш теж серйозний, а не розвага. Тому працюйте над тим, щоб ваші справи та гасла відповідали шаріату і були заради його втілення, не приймайте заміну, альтернативу заміст фундаментального рішення, яким задоволений Аллах. Яким є повне втілення Ісламу, у такому устрої правителем якого буде Халіф усіх мусульман, який об’єднає їх на релігії Аллаха і буде керувати ними по законам Аллаха, і буде для них захисником, як про це сказав Посланець Аллаха (с.а.в): «Імам – це щит, за яким б’ються і яким захищаються». А також очистить їх країни, країни усіх мусульманських земель від бруду невірних колоніалістів. 

 وَيَوْمَئِذٍ يَفْرَحُ الْمُؤْمِنُونَ    بِنَصْرِ اللَّهِ ۚ يَنصُرُ مَن يَشَاءُ ۖ وَهُوَ الْعَزِيزُ الرَّحِيمُ

Того дня віруючі зрадіють допомозі Аллаха. Він допомагає тому. кому забажає. Він Могутній, Милосердний. (30:4-5)

Туніс
7 джумади аль-уля 1433 г.х.
30/03/2012

 

Головне меню