Боротьба між урядом та опозицією веде до укорінення порочного режиму

Туніс
Друкарня

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ

Люди у Тунісі запитують один в одного, до чого йдемо? Що далі? Що буде після революції з режимом? Чи насправді режим пав? Чи зникне несправедливість та тиранія після революції? Чи насправді тиранії сьогодні не існує? Чи зникла корупція?..Чи покращилося положення справ?...

 

Ні для кого не секрет, що сталося за останні два роки після революції. Положення з кожним разом погіршується, поряд із серйозними прогалинами і нездатністю уряду здійснювати свої прямі обов’язки. Дійшло до того, що ми почали чути ностальгії за часами Бен Алі. Ситуація в іще більшому ступені ускладнилася у зв’язку з виниклою на політичній арені у ці дні кризою, конфліктами між політичними партіями, як у самому залі Установчих зборів (більшість місць яких порожні), так і на вулицях під час акцій демонстрування сили, де кожен з боків намагається затвердити свої позиції і показати ступінь свого впливу в суспільстві.
 
Шановні мусульмани, боротьба, що відбувається у ці дні наочно демонструє наступне:

1 – Дезінформація: нові правителі покривають свою нездатність піклування про справи людей та забезпечення гідного життя. Вони звинувачують своїх опонентів у дезорганізації їх діяльності, підбурюванні людей на них і сіяння смути. Що стосується опозиції та Всезагального союзу туніських трудівників, то вони звинувачують уряд у прагненні затвердити «релігійну диктатуру» і поставити на коліна Всезагальний союз, підриваючи його престиж та статус. Вони грають на стражданнях людей, стверджуючи що захищають їх інтереси, не дивлячись на те що вони усі – уряд, опозиція та Всезагальний союз туніських працівників – згодні з тим, що природа цієї капіталістичної системи та її сутність як світської держави є причиною усіх бід. Як про це свідчать дебати між ними, що приховують розбіжності між ними за виключенням лише деяких механізмів реалізації системи. Це поряд з гарячковими прагненнями деяких осіб, що бажають мати долю у добуванні влади і правління, що є свідоцтвом тому, що ці кризи сфабриковані і не серйозні у перетворенні цієї системи докорінним чином.

2- Освячення цієї системи, де несправедливість, гніт і експлуатація є її поганими плодами. Уряд, який стверджує, що підтримує революцію, покладається на силу світської капіталістичної системи і програми, які  витікають з неї та які визначаються колонізатором для Бургіби, а після нього і Бен Алі. Міжнародні організації (урядові та неурядові та щупальця поганого міжнародного капіталістичного восьминога) проводять зустрічі з урядом і опозицією однаково, щоб визначити їм політику країни і вирішити її долю подібно до того, як це сталося лічені дні назад на засіданні Всесвітнього економічного форуму (у нашій країні, де проходили семінари, що визначають політику нашої країни і ставили її у неминучу залежність від Заходу та його системи). Дванадцятий план, на який покладався Бен Алі це та ж програма, яка була ухвалена Ас-Сабсі, а потім успадкована теперішнім урядом. Або ж те, що станеться на переговорах у межах «форуму майбутнього», яким керує Велика вісімка у присутності Хіларі Клінтон. Це поряд із тим, що вони намагаються потопити нас у зростаючих боргах, запорукою якому стануть країна та населення. Що стосується Всезагального союзу туніських працівників, то це інша сторона боротьби у ці дні. Він подібний до профспілок у капіталістичних країнах і він виник як і вони для збереження капіталістичної системи і для зменшення запалу людей і із гніву у відношенні гніту капіталізму та капіталістів, і для їх усунення зі шляху справжнього перетворення, даючи їм деякі крихти, які вони отримують під назвою прибутків і боротьби працівників у нескінченному циклі. Кожного разу, коли з’являється несправедливість капіталістів, Всезагальна рада прагне приховати її під назвою соціальних переговорів і спрямовує енергію працівників і найманців на дешеву боротьбу, від якої вони отримують крихти і бувають захоплені монополією, інфляцією та експлуатацією.

3- Зрада: ці конфлікти виказали  продажність протиборчих сторін, які бояться, що будуть ізольовані від політичного життя, після того як вони скоїли злочини у відношенні країни та людей і стали погрожувати тим, що вдадуться до європейських судів. Що стосується генерального секретаря (яким вдоволена Америка), то у травні 2012р. він отримав премію найбільшого професора в Америці і це американська федеральна служба з праці, яка співпрацює з конгресом виробничих профспілок або як називається коротко на англійській мові AFL CIO, що є правою рукою ЦРУ. Вона погрожувала вдатися до міжнародних організацій і поскаржитися на уряд, і зміцнити міжнародну федерацію профспілок, генеральний секретар якої «Шарн Боро» навідується з візитом до Тунісу разом із великою делегацією, щоб підтримати Всезагальний союз туніських робочих. Що стосується нашого «могутнього» уряду, то він вихваляється перед усіма тим, що Захід вдоволений ним і підтримує його. І  нові лідери поспішають у Chatham House – британську організацію і отримують премію через збереження режиму і інтересів заходу у наших країнах.

Таким чином ці кризи виявляють усі політичні сторони і тих, на кого вони покладаються або працюють за їх інтереси у наших країнах. Стало очевидним, що Туніс усе ще є ареною для міжнародної боротьби, особливо після того, як Америка висунула свою голову, намагаючись слідувати по стопам старої Європи. І що політичний прошарок – окрім тих, кого помилував Аллаха – усі до останнього продають свій народ і вважають, що політика – це підкорення великими державам і слугування їх інтересам. 

أَلا يَظُنُّ أُولَئِكَ أَنَّهُمْ مَبْعُوثُونَ لِيَوْمٍ عَظِيمٍ يَوْمَ يَقُومُ النَّاسُ لِرَبِّ الْعَالَمِينَ

 «Хіба не думають вони, що будуть відроджені у Великий день – у той день, коли люди постануть перед Господом світів?» (83:4-6). 

О мусульмани, о онуки завойовників та муджахідів:  

Воістину, віруючий не може бути вкушений з однієї і тієї ж нори двічі. Учора лише ви подолали страх і усунули тирана, а потім вибрали того, про кого ви були гарної думки і що він відвернеться від Заходу і його агентів і запровадить шаріат. Ось вони залишили книгу Аллаха за спинами і поставили Захід перед собою. Сьогодні вони хочуть, щоб одні з вас вийшли проти інших і щоб одні з вас зневажали інших. Ми сподіваємося, що ви не будете підступними і не вклонитеся у бік тих нікчемних політиків, що прохають про допомогу у вашого ворога. Вашим невідкладним обов’язком є пошук щирих і свідомих керівників, які висловлять ваші бажання, що виходять з вашої доктрини правдивим чином і будете у дійсності частиною великої ісламської Умми. Знайте, що справжня революція на початку полягає в усуненні капіталістичної системи та її законів, які запровадив ваш ворог руками ваших синів. І що перетворення починається з усунення знарядь колонізатора у наших країнах, закриття посольств – місць розвідки та формування агентів. А також вигнання компаній, що розкрадають багатство після того як вони повернуть те, що порозкрадали і усунення рук агентів з політичної еліти. Потім, знайте, що ваша революція і ваші жертви не дадуть своїх плодів і ваша весна не почне квітнути, доки не встановите систему, що витікає з вашої віри у те, що Аллах – ваш Господь і Творець, і у те, що одкровення, послане вашому Пророку – у ньому ваша велич у цьому житті та наступному. Ви повинні бути впевнені в обіцянці вашого Господа:  

وَعَدَ اللَّهُ الَّذِينَ آمَنُوا مِنْكُمْ وَعَمِلُوا الصَّالِحَاتِ لَيَسْتَخْلِفَنَّهُمْ فِي الأرْضِ كَمَا اسْتَخْلَفَ الَّذِينَ مِنْ قَبْلِهِمْ وَلَيُمَكِّنَنَّ لَهُمْ دِينَهُمُ الَّذِي ارْتَضَى لَهُمْ وَلَيُبَدِّلَنَّهُمْ مِنْ بَعْدِ خَوْفِهِمْ أَمْنًا يَعْبُدُونَنِي لا يُشْرِكُونَ بِي شَيْئًا وَمَنْ كَفَرَ بَعْدَ ذَلِكَ فَأُولَئِكَ هُمُ الْفَاسِقُونَ

 «Аллах обіцяв тим із вас, які увірували і чинили праведні діяння, що Він обов’язково зробить їх намісниками на землі, подібно до того, як Він зробив намісниками тих, хто був до них. Він обов’язково надасть їм можливість сповідувати їх релігію, яку Він схвалив для них, і замінить страх на безпеку. Вони поклоняються Мені і не долучають співтоваришів до Мене. Ті ж, які після цього відмовляться увірувати, є нечестивцями» (24:55).

يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا اسْتَجِيبُوا لِلَّهِ وَلِلرَّسُولِ إِذَا دَعَاكُمْ لِمَا يُحْيِيكُمْ وَاعْلَمُوا أَنَّ اللَّهَ يَحُولُ بَيْنَ الْمَرْءِ وَقَلْبِهِ وَأَنَّهُ إِلَيْهِ تُحْشَرُونَ وَاتَّقُوا فِتْنَةً لا تُصِيبَنَّ الَّذِينَ ظَلَمُوا مِنْكُمْ خَاصَّةً وَاعْلَمُوا أَنَّ اللَّهَ شَدِيدُ الْعِقَابِ

 «О ті, які увірували! Відповідайте Аллаху і Посланцю, коли він закликає вас до того, що дарує вам життя. Знайте, що Аллах опиняється між людиною та його серцем (може завадити людині домогтися того, що йому завгодно) і що ви будете зібрані до Нього. І знайте, що Аллах суворий у покаранні» (8:24-25).

Хізб ут-Тахрір                                
Туніс    
27 Мухарам 1434 р.х.
11/12/2012

 

Головне меню