Конституція під примушенням гріховна повністю

Туніс
Друкарня

Конституція, по статтям якої проходило голосування у Установчих зборах, виявилась повною неочікуваностей та шаріатських порушень.

Усе це приводить у жах, а також гнівить Аллаха у своїй агресії або , навіть, явній ворожості до доктринальної, шаріатської та культурної позиції цієї Умми.    

1 - методологічно: ця конституція є мішаниною вигадок, коректувань та потурань під приводом сумісності між ідеологіями, які ідуть всупереч одна до одної, чому нема насправді місця ані в народі, ані в Уммі, окрім західної підтримки та галасу.   

2 - є тисячі свідоцтв того, як ця конституція підпала під вплив Заходу та його контроль не тільки прикладами терактів, але і контролю словами, рішеннями, зміщеннями … і цей контроль живе у кулуарах цих Установчих зборів у вигляді явних злочинів.

3 - Конституція прагне виключити усе, що несе ісламський характер. І свідомо утворює ситуацію для витіснення Ісламу навіть із деталей суспільних взаємостосунків і життя країни і народу у тому, що таке право, а що справедливість.

4 - Ця конституція кинула долю країни у законодавчу та політичну невідомість у своєму презирстві та зарозумілості до цієї революції, до цього чудового народу, до цієї благородної Умми. Ці конституційні статті лише посмішка над законами, які стосуються нашого майна, честі, релігії та майбутнього наших дітей. І вони стануть предметом суперечок, конфліктів та інтерпретацій на тлі цієї продажної та ганебної конституції…

Ця конституція позбавилась трьох основних принципів, в яких полягає її велич та гідність:

1 - Панування належить Шаріату: тобто Іслам визначає користь та встановлює права та обов’язки. У цій же конституції приводиться лише приклад того, що «відомо із релігії і не потребує доказів» - як ісламська доктрина, із якої витікає система для життя (підкорення Аллаху та Його Посланцю).  

2 - Влада належить Уммі, а тому будь-які вибори у нинішній системі будуть брехливими та підкореними світським рамкам, тобто стануть проходити між одним секуляристом та іншим, і між одним вигаданим законом та іншим до нього подібним, і між одним захисником цієї порочної конституції та іншим…

3 - Безпека мусульман повинна бути у руках мусульман. У цій же конституції нема нічого, що доводило б міць держави. Так, під приводом свого положення, міжнародних угод, примирень та домовленостей ця конституція намагається уникнути згадування усього, що може стати на заваді проникненню та лояльності до іноземного або навіть на посилання на «ізраїль» та сіонізм… Більше того, у цій конституції нема нічого, що могло б перешкодити розграбуванню багатств країни під різноманітними назвами… у подібній боягузливій та зрадницькій законодавчій діяльності…

Ми покладаємо усю відповідальність перед Аллахом на кожного члена Установчих зборів окремо, і особливо на тих, хто має яке-небудь головування у них. І ми скаржимося на вас Господу Величі, Який сказав:

فَلا وَرَبِّكَ لا يُؤْمِنُونَ حَتَّى يُحَكِّمُوكَ فِيمَا شَجَرَ بَيْنَهُمْ

 «Але ні! Клянусь твоїм Господом, вони не увірують, доки не оберуть тебе суддею в усьому тому, що заплутано між ними» (4:65)
 

І Тому, хто сказав:

وَأَنِ احْكُمْ بَيْنَهُمْ بِمَا أَنْزَلَ اللَّهُ وَلا تَتَّبِعْ أَهْوَاءَهُمْ وَاحْذَرْهُمْ أَنْ يَفْتِنُوكَ عَنْ بَعْضِ مَا أَنْزَلَ اللَّهُ إِلَيْكَ

«Суди між ними згідно до того, що ниспослав Аллах, не потурай їх бажанням та стережись їх, щоб вони не відвернули тебе від частини того, що ниспослав тобі Аллах» (5:49).

 

Інформаційний офіс Хізб ут-Тахрір Туніс
Понеділок, 12 Рабіъ уль-авваль 1435 р.х.
13/01/2014
№ 01/2014

 

Головне меню