Криза і смута. Мовчання і безпомічність уряду

Туніс
Друкарня

Після результатів першого туру президентських виборів Беджи Каїд ес-Себсі, туніський державний і політичний діяч, заявив, що більшість виборців, які проголосували за його політичних опонентів – «екстремісти і терористи», чим він звинуватив сотні тисяч жителів Тунісу у екстремізмі і тероризмі назло їм, дискредитуючи їх за те, що вони не голосували за нього на виборах, а також слідуючи за прикладом Джорджа Буша-молодшого у його словах: «Хто не зі мною, той проти мене»!

Гірше за те, ця заява була оголошена через французькі ЗМІ. Дехто вгледів у ньому «прохання про іноземну допомогу» проти місцевих суперників і повідомлення їм про те, що він – найбільш здібний у представництві і у захисті «західного» проекту в Тунісі. Ця заява збігається з проханням США про надання полегшуючих заходів з боку Тунісу, Алжиру і Марокко для втручання в Лівію під приводом «боротьби з тероризмом», не приховуючи усієї серйозності цього питання для країни і народу. Тоді в чому ж сенс зіставлення усього цього з повторюваними серйозними попередженнями про постачання зброї у країну, що збігається з розгніваним народним рухом на півдні Тунісу у відповідь на заяви, які сіють смуту серед синів однієї країни на тлі жахаючої картини регіонального опору (Північ – Південь)?!

Хід подій цієї кризи і факти існуючої смути проходять у світлі систематичного урядового мовчання. І раптом з’являється шокуюча заява міністра внутрішніх справ, у якому він вперше заявляє, що зацікавлені країни Перської затоки фінансують і просувають тероризм в Тунісі! І це відбувається без проведення будь-яких досліджень. Ми здивовані мовчанням цього уряду у відношенні до смути і до ударів по єдності народу країни, що спирається на звинувачення в «екстремізмі і тероризмі», регіональні міжусобиці і політичні конфлікти. Нас дивує нездатність уряду розкрити повну суть тероризму і викорчувати внутрішніх і зовнішніх змовників. І ми покладаємо на уряд відповідальність за безпеку людей і за їх кров. Ми розглядаємо мовчання уряду перед цими викликами як першу смуту, і закликаємо всіх до більш високого степеню відповідальності і чесності шляхом прибічності верві Аллаха, а також закликаємо виступити єдиним фронтом проти тих, хто сіє слова і вчинки, які підбурюють до смути; виступити проти тих, хто прагне розірвати і розшматувати цю чудову країну, оскільки основою і обов’язком є об’єднання Тунісу з кожною ісламською землею у державі Праведного Халіфату, побудованого за методом пророкування, а не ще більше її розчленування.
 
Посланець Аллаха ﷺ сказав: «Кожному мусульманину заборонена кров, майно і честь іншого мусульманина».


Інформаційний офіс Хізб ут-Тахрір Туніс
Середа, 11 Сафару 1436 р.х.
03.12.2014
№ 32/2014

Головне меню