Рішення економічної кризи знаходиться в економічній системі Ісламу

Судан
Друкарня

Як і очікувалось,завершився другий економічний форум, який проводився у залі Дружби у Хартумі, протягом двох днів 23 та 24 листопада 2013.

Форум був скликаний урядом Судану для вирішення тяжкої економічної кризи, яка обрушилася на людей та країну. Цей форум завершився без радикального рішення економічної проблеми, і навіть без обговорення корінних причини кризи,основна частина діалогу була приділена результатам, які витікають із причин, не вивчених ними, а отож, не були вивчені і рішення цих проблем. Були усього лише рекомендації, без рішення,були одні порожні слова та промови, які повторюються на усіх подібних форумах та конференціях.  
   
Ми у Хізб ут-Тахрір вілаяту Судан, говорили та продовжуємо говорити, що криза, у якій ми живемо, як у системах управління в економіці, у безпеці або інших аспектах. Усе це через те, що людина замахнулась та взялася за те, на що вона не має жодного права; це законодавство для системи життя, і залишення законодавства Творця світу та людства, Всевишній Аллах говорить:

فَمَنِ اتَّبَعَ هُدَايَ فَلا يَضِلُّ وَلا يَشْقَى  وَمَنْ أَعْرَضَ عَنْ ذِكْرِي فَإِنَّ لَهُ مَعِيشَةً ضَنْكًا وَنَحْشُرُهُ يَوْمَ الْقِيَامَةِ أَعْمَى

«Усякий, хто послідує Моєму вірному керівництву, не опиниться заблуканим та нещасним. А хто відвернуться від Мого Нагадування, на того чекає тяжке життя, а в День воскресіння Ми воскресимо його сліпим» (20:123,124).

Причина економічної кризи, і взагалі причина усіх криз, які переживають країни,полягає у системі, заснованій на капіталізмі, який завдає кризи навіть у своїй країні. І те,що відбувається сьогодні в Америці та Європі, свідчить цьому. Рішення полягає в установлені системи Ісламу, системи Халіфату на основі методу пророцтва, яка вирішує кризу наступним чином:

1. Відмова платити лихварські відсотки світовим лихварським кампаніям, які виснажують ресурси країн, (досить того, що стосовно усіх грошей транзиту південної нафти, оцінене у 2,2 млрд. доларів, було прийнято рішення на засіданні кабінету міністрів о четвер  21.11.2013 використати його для погашення зовнішньої заборгованості, а це і є лихварство). Необхідно скористатися грошима, які будуть у наших руках для вдоволення потреб Умми. А лихварство – це війна проти Аллаха та Його Посланця, Всемогутній Аллах говорить:

يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا اتَّقُوا اللَّهَ وَذَرُوا مَا بَقِيَ مِنَ الرِّبَا إِنْ كُنْتُمْ مُؤْمِنِينَ  فَإِنْ لَمْ تَفْعَلُوا فَأْذَنُوا بِحَرْبٍ مِنَ اللَّهِ وَرَسُولِهِ وَإِنْ تُبْتُمْ فَلَكُمْ رُءُوسُ أَمْوَالِكُمْ لا تَظْلِمُونَ وَلا تُظْلَمُونَ

«Оті, які увірували! Боїться Аллаха та не беріть решту частини лихви, якщо тільки ви є віруючими. Але якщо ви не зробите цього, то знайте, що Аллах та Його Посланець проголошують вам війну. А якщо ви покаєтесь, то вам залишиться ваш початковий капітал.  Ви не вчините несправедливо, і з вами не вчинять несправедливо». (02:278,279).

2. Всевишній Аллах наділив ці країни численними багатствами, у тому числі і золотом, яке повинно використовуватись державою у грошовій системі (тобто грошова система золота та срібла), це повинно бути використано у внутрішніх та міжнародних угодах, і не пов’язувати золото та срібло з доларом або євро, які не мають жодної цінності. Тим більше, що Іслам зробив золото та срібло визнаною валютою, і пов’язав  закони шаріату з цією валютою. Тоді не буде ніякого ефекту на зниження валюти країни, як це відбувається сьогодні, тому що валюта пов’язана з доларом.  

3. Скерувати увагу на сільське господарство, щоб забезпечити країну продовольством і не бути залежними від Заходу,а навпаки, щоб експортувати надлишки, особливо Судан, тому що Всемогутній Аллах наділив його численними рівнинами плодючих земель та рясною водою. Також треба звернути увагу на промисловості, особливо та важку промисловість і використовувати усе це в інтересах Умми.

4. Мінерали,родовища та нафта є суспільною власністю і держава повинна використовувати усе це тільки в услугу Умми, або прямим розподілом, або послугами. Держава не повинна віддавати яку-небудь долю цих ресурсів геологорозвідувальним кампаніям. Ці кампанії та їх володарі виросли та виростили свої животи грошима Умми, у той час коли ці компанії повинні взяти свій заробіток за виконану роботу.   

5. Держава не повинна допустити нічого такого, що сконцентрує гроші держави тільки між багатими, як це відбувається сьогодні на тлі гнилої капіталістичної системи, Всевишній говорить:

كَيْ لا يَكُونَ دُولَةً بَيْنَ الأغْنِيَاءِ مِنْكُمْ

«Щоб не дісталась вона багатим серед вас» (59:7).

6. Ісламська держава не буде потребувати цієї армії міністрів та їх послідовників, адміністрація ісламської держави заснована на легкості та простоті, досить буде тих, від кого залежить ця робота, що зекономить Уммі мільярди, витрачені на забезпечення цих міністрів.

Якщо ми застосуємо ці та інші положення економічної системи Ісламу, ми неодмінно побачимо результат у добробуті Умми та в багатстві її життя, Всемогутній Аллах говорить:

وَلَوْ أَنَّ أَهْلَ الْقُرَى آمَنُوا وَاتَّقَوْا لَفَتَحْنَا عَلَيْهِمْ بَرَكَاتٍ مِنَ السَّمَاءِ وَالأرْضِ وَلَكِنْ كَذَّبُوا فَأَخَذْنَاهُمْ بِمَا كَانُوا يَكْسِبُونَ

«Якщо б жителі поселень увірували та стали богобоязливими, Ми розкрили б перед ними благодать з неба і землі. Але вони порахували це брехнею, і Ми схопили їх за те, що вони набували»  (07:96).


Ібрахім Усман (Абу Халіл)
Офіційний представник  Хізб ут-Тахрір Судан
№ H.T.S.
Понеділок, 22 Мухаррам 1435 р.х.
25/11/2013

Головне меню