Проблема Дарфуру вирішиться лише на основі Ісламу

Судан
Друкарня

Делегація Хізб ут-Тахрір / Вілаят Судан провела у Ньялі (столиця Південного Дарфуру) у суботу 10/01/2014 зустріч з братом Едамом Абдель-Рахман — лідером партії  Національний конгрес і колишнім міністром тваринництва у регіоні.

Делегація провела зустріч у будівлі Мохіуддіна Бухарі — члена головного офісу Хізб ут-Тахрір в Судані, у супроводженні братів Насреддіна Хаджро — голови Комітету по зв'язкам з громадськістю у Ньялі, шейха Мухаммеда Самані — члена Хізб ут-Тахрір, професора Адама Муса — члена Хізб ут-Тахрір, професора Неджметтіна Адам — члена Хізб ут-Тахрір, Абдульдаіма Яхья — члена Хізб ут-Тахрір і Ібрахіма Адам, члена Хізб ут-Тахрір.

 

 

Темою розмови на цій зустрічі була проблема Дарфуру і ситуація навколо нього, а також рішення і метод виходу з цих проблем, які налягають одна на одну.

У початку зустрічі брат Едам озвучив проблеми Дарфуру, пояснюючи події, починаючи з правління Джафана Німейні у сімдесятих роках минулого століття і до наших днів, а також рішення, які були запропоновані на протязі цього періоду, але не були у змозі покласти кінець проблемам Дарфуру.

Потім продовжив брат Мохіуддін Бухарі про те, що жителі Дарфуру мусульмани, тому рішення їх проблем повинні бути основані на Ісламських принципах. І неможливе рішення проблеми Дарфуру і, більш того, проблем усього Судану, не зробивши Ісламську доктрину основою цього рішення, оскільки Господь світів буде вдоволений тільки таким рішенням, і таким рішенням будуть вдоволені люди, адже закони Аллаха єдино справедливі.
У завершення делегація подякувала брата Едама за гостинність і усі погодилися продовжити діалог.


Ібрахим Усман (Абу Халіл)
Офіційний представник Хізб ут-Тахрір Судан
№ H.T.S. 03/2014
Понеділок, 12 Рабі уль-авваль 1435 г.х.
13/01/2014

Головне меню