Арус аль-Рімал прикрашений подіями ісламської політичної книжкової виставки Хізб ут-Тахрір – вілаят Судан

Судан
Друкарня

Серед присутніх, число яких було безпрецедентним, була багата кількість жителів міста Ель-Обейд (Арус аль-Рімал), розташований у 600 кілометрах до південно-заходу від столиці Хартум.

Вони прибули, щоб взяти участь в ісламській політичній книжковій виставці, які влаштував Хізб ут-Тахрір – вілаят Судану у період з 05.01.2014 по 10.01.2014,  і в якій була представлена багата кількість книжок та публікацій, які охоплюють усі життєві системи.

А також була представлена багата кількість плакатів та наклейок, які відображають ісламську економічну, політичну, соціальну точку зору… І його погляд на кризи та лиха, від яких страждає людство сьогодні. Гості виставки підняли багато питань стосовно висунутих ідей через відкриту дискусію, яка тривала протягом п’яти днів у братській та товариській атмосфері, що сприяло розширенню сфери свідомості мас у місті Ель-Обейд.  
     
Виставка супроводжувалась на другий день політичним форумом під назвою: «Соціальна система в Ісламі», в якому професор ан-Назір Мухаммад Хусайн – член медіа-офісу Хізб ут-Тахрір у Судані роз’яснив основи, на яких базуються стосунки між чоловіком та жінкою в Ісламі, та систему і закони, які витікають із цього зібрання. Гості взяли активну участь в обговоренні ідей та поставили багато питань, через що форум тривав до пізнього вечора понеділка 06.01.2014. Виставка продовжувала приймати жителів Ель-Обейда із різноманітних соціальних прошарків населення: студентів, співробітників, лідерів політичних партій, парламентарів та керівників.  

Нарешті, на третій день професор Юсуф Хамід виступив з політичним зверненням під назвою: «Рішення Умми – це ісламська держава, а не громадянська». Це викликало невдоволення низки лібералістичних керівників на чолі з лідером Вільної партії Судану Хамідом Ахмад Хамідом, який став критикувати ідею Халіфату, що і дало лектору широку можливість для блокування ліберальної ідеї, роз’яснюючи її історичну невдачу та протиріччя доктрині Умми. Ці сильні відповіді викликали почуття вдоволення та згоди серед аудиторії та повернули  довіру до законів Ісламу та його заклику у цілому.
 
Ісламська виставка книжок продовжувала вітати іще більше гостей, зокрема, із числа студентів суданського університету, кордофанського та ін… Багато хто з них поквапились приєднатися до Хізб ут-Тахрір та виразили бажання працювати разом з ним для перетворення реальності за допомогою встановлення Халіфату. Професор Ісам Атейм, член медіа-офісу, прочитав політичну доповідь, і його підтримала певна кількість мислителів та жителів міста. Вона мала таку назву: «Людство в очікуванні вас, о, мусульмани!». І стосувалася порочності ідей, від яких страждають люди на землі і нещастя, в якому живе сьогодні людство. При цьому він пояснив відповідальність ісламської Умми перед нещасними, бідними та пригнобленими народами землі. Нема у них порятунку не інакше як при допомозі праведного Халіфату, в очікуванні якого знаходяться сьогодні люди. І тільки він зможе позбавити їх від царизму та зловонного капіталізму. Гості активно підтримували тему своїми коментарями та додатковими прикладами, які вказують на страждання людства та народу Судану та які підкреслюють усвідомлення Уммою своєї ідеології.
     
На п’ятий день виставка продовжувала показувати свою інтелектуальну та політичну активність. Цей день вдостоїв своїм візитом заступник місцевого радіо, який виразив своє захоплення організацією та порядком і закликав Хізб частіше проводити свої заходи, а також виразив свою готовність надати допомогу Ісламу.  П’ятий день був завершений доповіддю Мухаммада Коні, члена Хізб ут-Тахрір, під назвою: «Слідування шляху тих, хто жив до нас – причина страждання Умми». Він зачепив найважливіші аспекти відхилення у методі деяких молодих людей, які залишили ісламське ідейне керівництво, слідуючи методу іудеїв та християн … І наприкінці  виставка була завершена зверненням багатьох гостей з проханням продовжувати подібні виставки та заходи, які за їх словами сприяють просвіті молоді та підвищенню рівня свідомості Умми.  
        

Ібрахім Усман (Абу Халіл)
Офіційний представник Хізб ут-Тахрір Судан
№ H.T.S. 04/2014
Понеділок, 12 Рабіъ уль-Авваль 1435 р.х.
13/01/2014

Головне меню