Поліція – це озброєна професійна сила, яка не повинна погоджуватись з тим, щоб ставати інструментом для відкриття підступних справ

Судан
Друкарня

О неділі 26 січня 2014 року о 12:30 місцева суданська поліція Абу Джубайха затримала брата Аль-Джаніда, який є членом Хізб ут-Тахрір у Судані.

Його помістили у поліцейському відділку, а потім відкрили проти нього справу по двом статтям (66 та 69) карного кодексу Судану. Йому сказали, що о понеділка вранці його представлять прокурору, але до виходу даного прес-релізу цього не трапилось.  Стаття (66) проголошує про поширення брехливих звісток, а стаття (69) проголошує про порушення громадського порядку.

По суті, поліція – це виконуюча закон регулярна озброєна професійна сила. Неприпустимо, щоб вона ставала інструментом у руках режиму, який не править законами Аллаха та використовує її для відкриття підступних справ, в яких відсутні елементи злочину, викладені у законах, прийнятих цим режимом, щоб карати носіїв ісламського заклику, які прагнуть відродити ісламський образ життя шляхом встановлення праведного Халіфату.

У зв’язку з даними діями з боку поліції Абу Джубайха ми від імені Хізб ут-Тахрір у Судані адресуємо їй та тим, хто стоїть за нею, наступні питання:

1. Хіба не вірно, що уряд не зміг зберегти єдність країни та підписав акт покори у Ніфаші, згідно до якого відбулося відокремлення півдня, у результаті чого країна втратила 75% нафтових багатств, якій відійшли півдню?!

2. Хіба не вірно, що уряд не у змозі використовувати на благо народу ресурси та багатства країни, якими Аллах наділив її, включаючи обширні території плодючих земель та різноманітні водяні джерела, закладаючи усі ці багатства для іноземних капіталістів та їх кампаній під ідеями інвестицій та приватизації?!

3. Хіба не вірно, що уряд не бентежиться стосовно свого шаріатського обов’язку у плані турботи про справи людей, тому що він з самого початку не заснований на ідеї турботи про людей, яка є в Ісламі?! Хіба цей уряд не заснований на західній капіталістичній системі, яка будується на зборі податків?!

Ці реалії Хізб ут-Тахрір у Судані виклав у своїй прокламації від 24 січня 2014 року під назвою «Продовження кризи з хлібом та допливом – підтвердження нездатності уряду у вирішенні проблем», через яку був заарештований брат Аль-Джанід.

Незрозуміло, де у наших словах є брехня та порушення громадського порядку?!

Режим знає, що викладене нами є істиною, і що згадані нами рішення є правильними, оскільки засновані на вірі Умми, на великій вірі Ісламу. Незважаючи на це, режим арештовує носіїв істини, фабрикує проти них брехливі звинувачення, знаючи раніше за усіх про те, що ці звинувачення не зможуть устояти перед правдою у першому ж судовому засіданні. Раніше режим вже неодноразово робив спроби робити це, але його дії не змогли та не зможуть знесилити прибічників Хізб ут-Тахрір. Навпаки, вони підсилюють їх впевненість та переконаність в істині, яку вони несуть, збільшують їх стійкість та непохитність. Адже цей режим та його приспішники – це ті, хто програє у цьому світі, відвертаючись від шляху Аллаха, і ті, які опиняться у великому програші  у майбутньому житті, коли усі люди будуть зібрані перед Єдиним Суддею.    


Ібрахім Усман (Абу Халіл)
Офіційний представник Хізб ут-Тахрір Судан

№ H.T.S. 07/2014
26 Рабіъ уль-авваль 1435 г.х.
27.01.2014

 

Головне меню