У допомогу мусульман від Шаму до Центральної Африки. Члени Хізб ут-Тахрір здригнули устої ісламського університету Омдурман

Судан
Друкарня

О середі, 19 лютого 2014 року, у полудень скупчилися  студенти ісламського університету Омдурман, щоб подивитись на цю гучну подію, яка здригнула устої університету.

Булі підняті стяги Посланця Аллаха ﷺ, аль-укаб, які утворили чудове та величний вид, і з вуст студентів пролунали приголомшливі  скандування про допомогу та перемогу, було море плакатів, які описували пролиття крові мусульман у Бірмі, Сирії та Центральній Африці, плакати чітко відтворювали  страждання мусульман, що притягувало увагу, вони були такі, що ось-ось заговорять  від болю та страждання, на них була описана (ситуація мусульман у Сирії, Мьянмі та Центральній Африці).  

Це були члени Хізб ут-Тахрір з університетів, вони були дуже активні у висвітленні проблем та страждань мусульман у цих країнах, ця значна група влаштувала ходу по усім факультетам університету, з гаслами та такбірами, у результаті чого натовп почав рости та ставати більше, число студентів, що приєднались, досягло сотень.  

Завершивши ходу в університеті, вони почали політичне звернення під назвою: із Центральної Африки до Шаму...

кров мусульман є однією). У цьому зверненні участь приймав студент, Басіль Мустафа, він почав свою промову з опису реальності ісламської умми у Сирії, Мьянмі та Центральній Африці, кажучи про біженців, про вбивства та жорстокості, від яких страждає розірване тіло умми у цілому, а в цих країнах зокрема. Потім він пояснив причину, через яку вбивають мусульман та скидають на них касетні бомби, міни, вибухівки та решту іншого, він сказав: що це через те, що вони говорять “Наш Господь Аллах” і стають на істинний шлях.

Потім він роз'яснив обов'язок умми  по відношенню до різанини та вбивствам проти мусульман, і це заклик, вдень та вночі для утворення захисту, який захистить їх та захистить їх релігію, а це праведний Халіфат на основі методу пророцтва.  

Він сказав, що відповідальність лежить на мусульманських арміях та засудив їх спокійне відсиджування у казармах. Він звинуватив у тому, що вони підкоряються та слідують продажним правителям та корумпованій реальності, він почав вимагати від них, скинути ці престоли та квапитись підтримати своїх братів у відповідь на заклик Ісламу у священній книзі.

Наприкінці своєї промови Басиль Мустафа закликав народи ісламської умми до ідейної революції на основі Ісламу, для того, щоб відновити владу умми. Він відзначив, що тільки держава Халіфат у змозі допомогти пригнобленим. Він сказав про те, що присутні несуть повну відповідальність та закликав їх працювати разом з тими, хто працює для утворення цієї держави, яка поверне уммі колишню славу та гідність.  

Присутні активно підтримували звернення, від якого лилися сльози та здригались почуття студентів.  

Варто відзначити, що це політичне звернення відвідало біля 500 студентів, окрім тих, які слухали на балконах найближчих будівель. І дійсно здригнулися  устої  університету.

У кінці, студенти університету похвалили та виразили вдячність за цю роботу, описавши її безпрецедентною роботою в історії політичної діяльності в ісламському університеті Омдурман.   


Ібрахім Усман (Абу Халіл)
Офіційний представник  Хізб ут-Тахрір Судан
10/2014
Рабіъ ус-сані 1435 р.х.
20/0207/2014

Головне меню