Цикл інформаційних повідомлень для мусульманок (3)

Судан
Друкарня

О сестра! Усунь кордони і перепони, проявляй активність у справі встановлення Шаріату Аллаха

Приблизно століття тому мусульманам була нав’язана огидного вигляду розрізненість, яка ніяк не пересікається з їх ментальністю. Це розділення почало відбуватися на основі націоналізму. Мусульманські країни були розчленовані кордонами і перепонами на довгі роки. Гасло національної єдності стало на чолі всього. Мусульмани почали проголошувати те, щоб жила батьківщина і стали помирати заради нікому не відомої «концепції патріотизму». Більше того, людей ввели в оману відносно сутності цього поняття, яке насправді є підґрунтям для бід. Національне ЗМІ, націоналістичні гасла, національні програми, закордонпаспорти, посвідчення особистості і національної приналежності. Почали жити так, немовби все, що знаходиться за межами «батьківщини» в Єгипті, Сирії, Палестині, ЦАР – «усе це зовнішні проблеми». У той же час люди розуміють, що проблеми мусульман одні і біди їх у якій би країні вони не мешкали – спільні, однак ЗМІ усе ж здійснює згубний вплив і закриває їм на все очі.

Власне, з поняття «батьківщина» нічого путнього не виходить. Це розпливчасте визначення, яке не несе в собі поглядів рішення проблем людей навіть всередині самої «батьківщини». Ми бачимо як співвітчизники відчувають серйозні проблеми в плані відсутності безпеки, крайню бідність, страх, війни, мародерство, невігластво, хвороби, відсутність здорової внутрішньої політики, порушення прав людини. Якщо б у поборників «батьківщини» малися б на руках реальні рішення, тоді б ці народи не жили у таких умовах. Тоді холоднокровно не позбавлялися б життів сотні і сотні синів цієї самої батьківщини, не було б розірване тіло мусульман, не існувало б більше п’ятдесяти правителів і королів, молоді люди – хлопці і дівчата не ставали б легкою здобиччю розпусти і розбещеності, не розповсюдився б повсюдно харам, не спекулювали б тоді на темі проблем жінок і не продавали б честь за низьку ціну!

Більше того, сам Судан, яким ми його знали увесь цей час був розірваний на частини і так званий патріотизм нічим йому не допоміг. Ані розмова про національну єдність, ані національна конституція, ані національний діалог, ніщо не врятувало з цих вигадок і обману!

Землі Судану належать Ісламській Уммі. Ми так повинні дивитися на них з точки зору ісламського світогляду. Ніколи ситуація не стабілізується без виконання Ісламу в особі держави Халіфат, яка об’єднає Ісламську умму під стягом Пророка Аллаха ﷺ. Об’єднає в такій державі, де ісламська ідентичність буде стрижнем і вороги релігії не наважаться зробити і крок у напрямі розділення його земель, вивозу багатств. Правитель буде один і це Халіф мусульман, який буде виконувати ісламську конституцію. В цій державі не буде кордонів і перешкод, а всі, хто буде проживати в ній, будуть мати громадянство, чим і будуть гарантовані справедливим відношенням до всіх людей. Тоді мусульмани по-справжньому стануть одним тілом. Таким був правильний погляд жінки у часи зародження Ісламу і він знову повернеться, як Умм Амара, Умм Мані, Хавла, Ханса, Сумайа, які віддали усе що в них було заради досягнення чистоти розуміння Ісламу. Релігії, яка не відвела землі чи піску таку роль, щоб уособлювати себе з цим, тим самим опускатися до рівню тварин, які безжально вбивають за територію. Більше того, нападають одне на одного, як на заборонений плід, тому що вони знаходяться на одній тісній території і природно що вони подавляють інших, другі беруть силою верх над третіми, причому говорити про розуміння, мудрість не приходиться. І це саме та ситуація, в якій ми знаходимося! Це природний результат такої важкої ситуації, яка не вирішується гучними гаслами, що вводять людей в оману, такими як патріотизм! Любі сестри. Всевишній Аллах вшанував нас і звеличив, очистив нас від усього цього Ісламом у вигляді системи для життя, так продовжимо ж наш шлях по слідах Хадіджі, Аїші, Фатіми, Сафії, Марії, нехай буде вдоволений ними усіма Аллах, насправді потомки яких продовжують слідувати за цим благородним прикладом. Їх громадянська приналежність – це акида, батьківщина – Дар уль-Іслям, правитель – слуга Умми, конституція – Коран. Тут буде одна акида, одна держава, один прапор, одна нація, проблеми вирішаться таким чином, що повинно приводити до блага в обох світах. Люди будуть жити у затінку Ісламу, у справедливості і розквіті. Чи знаєте ви, що ісламська конституція у майбутній державі Халіфат мітить наступні статті:

Стаття 5: Усі громадяни Ісламської держави користуються усіма правами і дотримуються шаріатських норм.

Стаття 6: Усі громадяни держави мають рівні права, незалежно від релігії, раси, кольору шкіри і тому подібне. Забороняється будь-яка дискримінація громадян держави, незалежно від того, чи пов’язане це з питаннями правління, стосується це правосуддя або управління інших справ суспільства.

Отже, згідно з конституцією людей не поділяють – це мусульманин, а це невіруючий. На людей дивляться з точки зору прав і обов’язків, ведення справ населення згідно зі справедливими, великодушними законами Шаріату, які відмінні від усіх інших несправедливих законів, вигаданих людьми. Згідно з конституцією буде проголошуватися ісламська ідентичність, яка об’єднує всіх мусульман на основі ісламської акиди, а не націоналізму або територіальної приналежності, звідки і з’явиться у мусульман сила, об’єднаються їх землі і зазнає поразки їх проклятий ворог. Так будь же в рядах тих, хто прагне досягнути змін. Залиш невігластво, сліпу прихильність до батьківщини, хай твоє серце буде прив’язане до Ісламу й тільки. Підійми високо прапор «Ля ілляха ілля Аллах, Мухаммад расулюллах», щоб він заново підносився над усім світом, тільки тоді ти отримаєш вдоволення Аллаха і благословення в обох світах.


Офіційний представник Хізб ут-Тахрір в Судані
Жіноче відділення
Джумада ас-сани 1435 г.х.
09.04.2014
№ 2014/10

Головне меню