Ви за побудування Халіфату або ні?!

Судан
Друкарня

Органи безпеки у міст Гедареф заарештували наступних членів Хізб ут-Тахрір в Судані: Ібрахім Абдуль Кадір, Манур Дафуллах, Усама Абдель Азіз, Ільму-Дін Мохамед Хассан.

О суботі зранку, 19 квітня 2014 року органи заарештували їх, потім через декілька годин відпустили, вилучивши комп’ютер, камеру і брошури опиту, їх заарештували під час опиту, який вони проводили на ринку, на анкеті опиту було одне питання: «Ви за побудування Халіфату?» Відповідь проста (так чи ні). Органи безпеки аргументують арешт тим, що брати з Хізб ут-Тахрір проводили нелегітимну роботу.

Те, що робили ці брати - є роботою для найбільшої проблеми цього століття, а саме робота задля відновлення ісламського образу життя побудуванням праведного Халіфату на основі методу пророкування. Оскільки закони Всемогутнього Аллаха не можуть практикуватися на землі без ісламської держави, а Іслам не має іншої форми державності окрім держави Халіфат. Тому подібні справи повинен робити кожний мусульманин і кожний повинен докласти усі зусилля на цьому шляху, а якщо хто не працює задля побудування Халіфату, то він хоча б повинний допомогти тим, хто це робить. І яким же є положення влади в мусульманських країнах, де держави забороняють роботу задля дотримання основного фарду релігії, це найбільший обов’язок в релігії, тому що від нього залежить реалізація інших фардів. Халіфат – це корона усіх фардів, як сказали деякі вчені цієї Умми.

Те, що зробили органи безпеки у місті Гедареф, є збиванням зі шляху Аллаха, а Всемогутній Аллах говорить з цього приводу:

وَلا تَقْعُدُوا بِكُلِّ صِرَاطٍ تُوعِدُونَ وَتَصُدُّونَ عَنْ سَبِيلِ اللَّهِ مَنْ آمَنَ بِهِ وَتَبْغُونَهَا عِوَجًا

Не сідайте на дорогах, погрожуючи і збиваючи зі шляху Аллаха тих, хто увірував в Нього, і намагаючись спотворити його… (07:86)

Окрім того, ця робота не потребує легітимності і визнання законодавством держави, оскільки це не є політичним форумом чи масовим мітингом. В указі республіки №158, який регулює партійну діяльність, говориться наступне:

«2-3 політичні партії мають право на організацію і проведення публічних зборів та семінарів на площах і в громадських місцях».

Суперечність між заявами уряду і його діями є свідоцтвом того, що ця система відчуває страх перед появою істини, яка стала очевидна для усіх, хто володіє розумом.

Більше всього систему дратує те, що люди згуртовуються навколо цих братів, що підтверджує любов Умми до Ісламу і його прибічників, адже ці брати розкривають реальність цього режиму, який не виконує Іслам на землі, і у справжній час рухається у напрямі явної секуляризації.

Ми, Хізб ут-Тахрір/Судан, попереджаємо владу і органи безпеки про наслідки дій проти релігії Аллаха, адже наслідки за це – ганьба у цьому світі і явний збиток у потойбічному житті. І ми вимагаємо владу повернути те, що вона вилучила не за правом.

І у завершенні, ми ставимо питання цьому режимові і банді: ви за побудування Халіфату або ні?!


Ібрахім Усман (Абу Халіл)
Офіційний представник Хізб ут-Тахрір Судан
19 Джумада ас-сані 1434 р.х.
19/04/2014
№ H.T.S. 17/2014

Головне меню