Хізб ут-Тахрір не бере участь у діалозі, не основаному на Ісламі

Судан
Друкарня

Газета «Громадська думка» під номером (6049) за суботу 4 зуль-када 1435 х./30 серпня 2014 р., передала зі слів проф.

Фадля Іса Шуайба на першій своїй полосі новину про прийняття Хізб ут-Тахрір участі у національному діалозі. У статті під заголовком: «Опозиційні партії згодні взяти участь у діалозі», було наступне: «Фадль Саїд Іса Шуайб – голова Федеральної Партії Істини – розповів про свої зустрічі, які він провів із деякими з лідерів політичних партій, які відкидають діалог. Він сказав, що побачив у них прагнення і бажання приєднатися до національного діалогу, при цьому згадавши в газеті «Громадська думка», що Хізб ут-Тахрір початково був згодний вступити у діалог, і що вони будуть проінформовані про деталі дорожньої карти…».

У відповідь на дану статтю, ми в Хізб ут-Тахрір Судан роз’яснюємо наступні реалії:

Перше: У нас не було зустрічі з паном Фадлем Саїд Іса Шуайбом у якості представника організації діалогу, щоб прояснити позицію Хізб ут-Тахрір відносно цього діалогу. Навпаки, наша зустріч з ним проходила як із головою Федеральної Партії Істини, і вона проходила у контексті зустрічей Хізбу з іншими політичними партіями з метою роз’яснення нашого бачення у питаннях Умми, у тому числі і питання національного діалогу в Судані. Ми також видали прес-реліз, у якому коротко повідомили про нашу зустріч з ним. У ньому говорилося:

    1 – Діалог повинен бути побудований на основі Ісламу;
    2 – Необхідно, щоб сторони підтверджували збереження цілісності країни;
    3 – Діалог повинен розглядати проблеми людей відносно життя, послуг, економіки, охорони здоров’я та освіти.  Також пошук практичних рішень цих проблем на основі Ісламу.

Друге: Хізб ут-Тахрір не бере участі ані в якому діалозі, який не будується на основі Ісламу. Діалог, який відбувається зараз, оснований на ідеї компромісу та рішеннях, які спираються на заповіді невірного Заходу для досягнення іноземних інтересів, розчленуванні країни та віддаленні Ісламу під приводом національних зборів та національної  згоди, що є відкинутою ідеєю.
 

Третє: Хізб ут-Тахрір є ідеологічною партією, яка прагне до відродження Ісламського образу життя шляхом встановлення Праведного Халіфату за методом пророкування. Ця основа робить Хізб не приймаючим компромісних рішень і зустріч урегулювання питань, у яких Шаріат вже дав рішучу відповідь а саме: виконання Шаріату над людьми за допомогою системи Халіфату.

Четверте: Наше прохання до брата, голови Федеральної Партії Істини, надати нам копію дорожньої карти не означає ані на якій мові нашу початкову згоду взяти участь у діалозі.  Однак це тільки для того, щоб ознайомитися з подробицями, що обертаються навколо діалогу, щоб Хізб ут-Тахрір міг роз’яснити Уммі, а не учасникам діалогу, погляд Ісламу на ці подробиці.

У завершення ми кажемо:

Постанови Шаріату не допускають діалогів, у яких людині надається можливість утверджувати закони. Навпаки, система правління в Ісламі – це специфічна система, система Халіфат, докази якого докладні та ясні. Саме Халіфат на практиці втілює та виконує закони Шаріату, зберігає єдність країни, а також відріже руки невірного колонізатора в обличчі Америки, Англії, Франції та їх інструментів, а також Африканського союзу та ін. від втручання у справи мусульман.


Ібрахім Усман (Абу Халіл)
Офіційний представник Хізб ут-Тахрір Судан
Субота, 04 Зуль-када 1435 р.х.
30/08/2014
№ H.T.S. 38/2014

Головне меню