О ті, хто потискає руку на стражданнях бідняків! Ваша згода з рішенням збільшити транзитні мита є великою бридотою

Судан
Друкарня

Комітет з транспорту, доріг та мостів при парламенті Судану у вівторок увечері 14/10/2014 схвалив пропозицію Міністерства транспорту, доріг і мостів збільшити транзитні мита для доріг на 100%, виправдовуючись потребою держави у 4 млрд фунтів на їх утримання!

Виконувані вигадані системи, економіка яких побудована на жадібній капіталістичній основі, не знають іншого шляху придбання майна, окрім як через кишені людей за допомогою заборонених податкових зборів!

Ми в Хізб ут-Тахрір Судан прагнемо разом з Уммою і за допомогою неї побудувати життя людей на основі їх віри, щоб вони насолоджувалися своїм життям і задовольнили свого Господа. Великий Іслам роз’яснив у своїх законах положення з дорогами наступним чином:

1 - Божественне законодавство (шаріат) зробило дороги громадською власністю для всіх людей. Від Аїші (р.а.) передається: «Ми сказали: О Посланець Аллаха, чи не побудуєш ти собі будинок у долині Міна, у якому б ти приховувався (від спеки)? Він відповів: «Ні. Міна – привал для того, хто прибув раніше (випередив)»», - передав Ахмад. Звідси, держава повинна надавати громадянам можливість використовувати громадські дороги з легкістю і безперешкодно: прокладати для них та ремонтувати найкращим чином і майстерством без будь-яких зборів. Це тому, що такою є концепцію турботи про громадян у нашому божественному законодавстві (Шаріаті). Уся суть полягає у тому, що люди вільно отримують користь від свого майна. Однак замість цього вони винаходять собі систему, яка стягує з них гроші  за те, що вони рухаються по своєму майну (дорозі), воістину, це справа дивовижна!!

2 - Ми не вимагаємо вас знизити збори або зберегти їх такими, які вони є! Навпаки, ми вимагаємо у вас того, що любить Аллах і Його Посланець ﷺ – скасування усіх мит та зборів, оскільки це харам. Хіба платежі та збори на дорогах не приводять до збільшення цін на товари на ринках під приводом того, що вартість перевозки збільшилася зі збільшенням мит? Да, саме так, згідно з тим, що передається від Макіля ібн Ясара, який сказав: Посланець Аллаха ﷺ сказав: «Хто увійшов у середу мусульман, щоб підвищити ціни, то в Аллаха з’явилося повне право посадити його серед полум’я в судний день».

3 - О ті, хто потискає руку на стражданнях бідняків! Ваша згода з рішенням збільшити транзитні мита є великою бридотою А гірше того, що ви видаєте закон у вашому парламенті про дозвіл збирати гроші з людей! Ваша згода з подібними несправедливими рішеннями у відношенні людей сприяє іще більшому погіршенню страждань бідних людей! Хіба немає серед вас праведної людини?!

4 - Для кожного чесного та порядного у парламенті, хто шукає рішення для збільшення надходжень на утримання доріг, Хізб ут-Тахрір роз’яснив у своєму Проекті конституції держави Халіфат у статті 149 шаріатські надходження у Байт-уль-Мал. Тому, хто серйозний, перед ним Хізб ут-Тахрір відчиняє двері. Приходьте у його офіси, щоб знайти правильний шлях…
 

І у завершення хочемо звернутися до тих потискаючих руку на стражданнях бідняків!

Ісламська Умма не пробачить нікого, хто скоїв злочин у її відношенні і відібрав у неї право вільного розпорядження її майном. Момент помсти Умми кожному, хто послугував причиною її лиха і нещастя за допомогою податкових законів, викликаючи дорожнечу – цей момент близько. Етап мовчання Умми про її права вже минув, настав етап повернення своїх прав.

І або ви, о мої брати у парламенті, будете вустами справедливості, звітуючи режим за всі його помилки, або підете у відставку…Прийняття законів, які гнівлять Всевишнього, Святий Він і Великий – великий гріх, через який небеса готові розколотися. Цей гріх стане причиною ганьби у цьому житті, коли підніметься проти вас Умма, і повним крахом у житті наступному, коли зустрінете Всемогутнього Володаря небес і землі…Так будьте ж на успішному боці Умми – тоді ви опинитеся у прибутку у цьому та наступному життях! І виправданий той, хто застеріг!

لا تَجْعَلُوا دُعَاءَ الرَّسُولِ بَيْنَكُمْ كَدُعَاءِ بَعْضِكُمْ بَعْضًا قَدْ يَعْلَمُ اللَّهُ الَّذِينَ يَتَسَلَّلُونَ مِنْكُمْ لِوَاذًا فَلْيَحْذَرِ الَّذِينَ يُخَالِفُونَ عَنْ أَمْرِهِ أَنْ تُصِيبَهُمْ فِتْنَةٌ أَوْ يُصِيبَهُمْ عَذَابٌ أَلِيمٌ ٦٣

«Не рівняйте звернення до Посланця серед вас із тим, як ви звертаєтеся одне до одного. Аллах знає тих із вас, які уходять нишком під прикриттям. Нехай же стережуться ті, які чинять опір його волі, як би їх не спіткала спокуса або не спіткали їх болісні страждання» (24:63).


Ібрахім Усман (Абу Халіл)
Офіційний представник Хізб ут-Тахрір Судан
Четвер, 22 Зуль-хіджа 1435 р.х.
16/10/2014

№ H.T.S. 48/2014

Головне меню