Чи не наситився суданський режим майном людей, відбираючи його не за правом, що він навіть утискає їх у питній воді?!

Судан
Друкарня

Слідом за парламентаріями нинішнього суданського режиму Законодавча рада провінції Хартум підняла щомісячний податок на питну воду на 100%.

Так, податок на воду для житлових районів третьої категорії піднявся з 15 суданських фунтів (2,45 дол. США) до 30 фунтів (4,9 дол. США), другої категорії - з 25 фунтів (4,1 дол. США) до 55 фунтів (9 дол. США), а для житлових районів першої категорії він склав 85 суданських фунтів (13,9 дол. США) замість колишніх 45 фунтів (7,4 дол. США). Що стосується урядових і комерційних структур, то для них нова ціна на питну воду - 3 фунта (0,5 дол. США) за 1 м3 (раніше - 2 фунта (0,3 дол. США) за 1 м3).

Ці колосальні надбавки були прийняті тими, хто називає себе «обранцями народу», не змигнувши й оком, наче вони оцінили стан людей виходячи зі свого розкішної життя, нажитого на забороненому майні Умми. Ці «обранці» - не перші, раніше Національна асамблея Судану прийняла закон про підняття цін на паливо, причому під оплески парламентаріїв, що стало посміховиськом як серед знаті, так і серед простого народу, який промовчав, навіть коли тарифи на побутовий газ піднялися втричі. Як собі це дозволяють так звані «обранці народу»? Насправді ж вони не уявляють, а катують народ.

Чи не наситився цей режим майном людей, відбираючи не за правом все, що у них є, діставшись навіть до питної води, без якої не можна обійтися? Аллах зробив її громадським майном для всіх - ніхто не може управляти нею, навіть правитель! Від Ібн Аббаса передається:

الناسُ شُرَكَاءُ فِي ثَلَاثٍ فِي الْمَاءِ وَالْكَلإِ وَالنَّارِ وَثَمَنُهُ حَرَامٌ

«Посланник Аллаха ﷺ сказав: «Мусульмани – співучасники у трьох речах: у воді, траві та вогні, (брати) ціну з них – заборонено (харам)»», – передав ат-Табарані.

Таким чином, держава зобов'язана надавати воду людям безкоштовно, а якщо це неможливо, то тільки за ціною собівартості постачання водою, і не більше. Заборонено наживатися на цьому, як це відбувається сьогодні, коли нам усім відомо, що водопровідні мережі вже прокладені, а все, що робить держава, - це тільки очищення води і подача її людям, що, в свою чергу, ніяк не може коштувати таких величезних сум грошей, що стягується з жителів.

Правителям Судану (і не тільки їм) необхідно пам'ятати про те, що завтра їх поставлять перед Всевишнім Аллахом Тааля і запитають з них звіт за їх справи. А найстрашніший гріх, за який їм доведеться відповідати, - це правління не тим, що послав Аллах, пригнічення людей і несправедливе поїдання їх майна! Нехай вони пам'ятають, що Посланник Аллаха ﷺ звернувся до Аллаха з благанням покарати правителя, який не виказує м’якості до підданих, наступними словами:

اللَّهُمَّ مَنْ وَلِيَ مِنْ أَمْرِ أُمَّتِي شَيْئًا فَشَقَّ عَلَيْهِمْ فَاشْقُقْ عَلَيْهِ وَمَنْ وَلِيَ مِنْ أَمْرِ أُمَّتِي شَيْئًا فَرَفَقَ بِهِمْ فَارْفُقْ بِهِ

«О Аллах, будь суворий з тим, хто отримає хоч якусь владу над (членами) моєї громади і буде суворий з ними, і будь добрий з тим, хто отримає хоч якусь владу над (членами) моєї громади і буде проявляти доброту у відношенні до них!»(Муслім).

Ісламська Держава, Праведний Халіфат за методом пророкування, який скоро повернеться, з дозволу Аллаха, відрубає будь-яку руку, незаконно простягнуту до майна Умми, і піддасть суворому звіту кожного, хто став причиною її страждань.

Відкриються ворота щирої турботи про людей, до них побіжить по трубах безкоштовна питна вода, а також вони будуть забезпечені всім необхідним для гідного життя, стануть облагороджувати і заселяти землю так, як завгодно Аллаху, щоб виконати свій обов'язок по веденню людства до істинного шляху згідно  з наказом Аллаха:

هُوَ الَّذِي أَرْسَلَ رَسُولَهُ بِالْهُدَى وَدِينِ الْحَقِّ لِيُظْهِرَهُ عَلَى الدِّينِ كُلِّهِ وَلَوْ كَرِهَ الْمُشْرِكُونَ

«Він - Той, Хто відправив Свого Посланника з вірним керівництвом і істинною релігією, щоб звеличити її над усіма іншими релігіями, навіть якщо це ненависно багатобожникам» (9:33).
 

Ібрахім Усман (Абу Халіл)
Офіційний представник Хізб ут-Тахрір Судан
Вівторок, 7 Джумада аль-уля 1437 р.х.
16.12.2015 р.
№ 07/2016

Головне меню