«Істинні зміни — фард і обіцянка Аллаха»

Судан
Друкарня

Промова офіційного представника Хізб ут-Тахрір у Судані на прес-конференції, присвяченої початку інформаційної кампанії

Хвала Аллаху, Який послав Свого Посланця ﷺ з ясною істиною та методом, що вивів арабів із стану занепаду до розвитку, незнаному раніше в історії. Мир та благословення милості для світів, ватажку змін на основі нашої релігії, який вказав шлях порятунку людства від омани до ясного світла — нашому Посланцю, його родині, сподвижникам та тим, хто послідував за ним до Судного дня.

Шановні учасники зібрання, ассаляму алейкум ва рахматуллахі ва баракятуху.

Ви ясно бачите ту ситуацію, у якій опинився Судан, погрузнувши у стані політичного хаосу та економічного колапсу, що викликав тотальну інфляцію, диктатуру долара і корупції, що усугубив розкол, ввергнув людей у відчай та безсилля та вселив в них відсутність надії на майбутнє своєї країни. Випадки з голінням голів та поркою людей на вулицях, а також відмови уряду переслідувати тих, хто коїть ці дії, незалежно від їх приналежності до яких-небудь силових структур, залишаючи безкарними злочинців та спускаючи їм усе з рук — усе це відбувається навколо нас.

Ця реальність ставила і ставить у глухий кут тих, хто виносить рішення, на протязі тривалого часу у зв’язку з тим, що їх рішення засновані на ідеях, які суперечать акиді Умми — на відокремленні релігії від життя і, отож, від політики. Це — акида жадібного капіталізму, який харчується багатствами уразливих країн, де насаджуються його ідеї та його рішення, що іще більше усугубляють кризи у наших країнах, які, по суті, самі повинні бути ватажками народів та націй світу, і, завдяки своїй проникливій ідеї та істинним рішенням проблем, повинні повести їх за собою, коли утворять свою державу — державу Халіфат, першу і єдину державу у світі, що з’явилась для того, щоб нести благо і справедливість усьому людському роду.

Правителі Судану не справились з рішенням проблем людей і турботою про них, тому що зібрали в собі усі чинники поразки, а саме:

1) Вони обрали порочну дійсність у якості джерела рішення проблем замість того, щоб перетворити цю саму порочну дійсність на основі ідеології великого Ісламу.

2) Звернення до однієї і тієї ж самої провальної «урни для рішень» призводить до того, що проблеми повертаються знов і знов, створюючи нові, на що правителі шукають відповідь у тій же «урні». І так відбувається раз за разом, усі більше звужуючи горизонти.

3) Послідовне дотримання рецептів від Міжнародного валютного фонду, таких як плаваючий валютний курс, скасування субсидій, скорочення витрат на освіту, охорону здоров’я та інші елементарні послуги.

4) Повне підкорення невірному Заходу, прямий вплив його інститутів на політику держав, дотримання законодавства та прийняття так званих «прав людини і жінки», ґрунтуючись на культурі невірного Заходу.

5) Зайнятість керівництва країни виконанням порядку денного Заходу, вишукуючи його поблажливості замість того, щоб вирішувати проблеми людей. Влада витрачає усі свої сили для «вирішення» війни у Південному Судані, «боротьби з тероризмом», захищають інтереси американських громадян, борються з так званою «нелегальною міграцією», а не вирішують проблеми свого населення.

Підбиваючи підсумки, можна сказати, що найбільшим бажанням цих політиків є догоджання Америці та Заходу замість того, щоб догодити Аллаху, надаючи гідну турботу, за яку вони будуть запитані Могутнім Володарем небес і землі.

Говорячи про саму суть проблеми, варто відзначити, що вона полягає у мисленні, далекому від методу, дарованого Аллахом, АззаваДжаль, у його обмеженості «урною» капіталістичної ідеології, що є коренем хвороб — «Від чого захворів, тим і лікують»!

На тлі відповідальності, яку несе Хізб ут-тахрір у Судані, а також враховуючи те, що ми є політичною партією, заснованою на ідеології великого Ісламу, такою, що використовує ісламську акиду єдиним джерелом лікування порочної реальності, ми закликаємо усіх вести з нами спільну діяльність заради істинних змін, які забезпечать нам наш підйом та повернуть ті часи, коли ми були кращою общиною, виведеною на благо людства.

На цій прес-конференції ми об’являємо початок масштабної інформаційної кампанії про істинні зміни, про те, що це таке і як їх досягти, яким є шаріатській метод, способи та засоби ї здійснення. Ми націлені роз’яснити ісламські закони, які стосуються правління, політики, економіки та інших питань у ході кампанії, для якої обрали назву: «Істинні зміни — фард і обіцянка Аллаха».

Здійснення змін є нашим шаріатським обов’язком (фардом) у зв’язку з наказом Аллаха правити згідно Ісламу, жити згідно ісламським законам та втілювати ісламську систему. Аллах говорить:

وَأَنِ احْكُمْ بَيْنَهُمْ بِمَا أَنْزَلَ اللَّهُ وَلَا تَتَّبِعْ أَهْوَاءَهُمْ وَاحْذَرْهُمْ أَنْ يَفْتِنُوكَ عَنْ بَعْضِ مَا أَنْزَلَ اللَّهُ إِلَيْكَ ۖ فَإِنْ تَوَلَّوْا فَاعْلَمْ أَنَّمَا يُرِيدُ اللَّهُ أَنْ يُصِيبَهُمْ بِبَعْضِ ذُنُوبِهِمْ ۗ وَإِنَّ كَثِيرًا مِنَ النَّاسِ لَفَاسِقُونَ

«Суди між ними згідно тому, що ниспослав Аллах, не потурай їх бажанням і стережись їх, щоб вони не відвернули тебе від частини того, що ниспослав тобі Аллах. Якщо ж вони відвернуться, то знай, що Аллах бажає покарати їх за деякі із їх гріхів. Воістину, багато людей є нечестивцями» (5:49).

Будь-яка система, яка заснована не на Ісламі, є брехливою та недійсною, а також будь-який закон, який стосується навіть одного питання, якщо він не виведений із Ісламу, — помилковим. Аллах,Субханахува Тааля, говорить:

فَمَاذَا بَعْدَ الْحَقِّ إِلَّا الضَّلَالُ ۖ فَأَنَّىٰ تُصْرَفُونَ

«Що може бути за істиною, окрім омани?» (10:32).

Говорячи про те, що істинні зміни є обіцянкою Аллаха Своїм віруючим рабам, які втілюють Іслам з його законами та системами у життя, то Аллаха обіцяв їм надати таку можливість і зробити їх намісниками на землі:

وَعَدَ اللَّهُ الَّذِينَ آمَنُوا مِنْكُمْ وَعَمِلُوا الصَّالِحَاتِ لَيَسْتَخْلِفَنَّهُمْ فِي الْأَرْضِ كَمَا اسْتَخْلَفَ الَّذِينَ مِنْ قَبْلِهِمْ وَلَيُمَكِّنَنَّ لَهُمْ دِينَهُمُ الَّذِي ارْتَضَىٰ لَهُمْ وَلَيُبَدِّلَنَّهُمْ مِنْ بَعْدِ خَوْفِهِمْ أَمْنًا ۚ يَعْبُدُونَنِي لَا يُشْرِكُونَ بِي شَيْئًا ۚ وَمَنْ كَفَرَ بَعْدَ ذَٰلِكَ فَأُولَٰئِكَ هُمُ الْفَاسِقُونَ

«Аллах обіцяв тим із вас, які увірували та робили праведні діяння, що він неодмінно зробить їх намісниками на землі, подібно тому, як він зробив намісниками тих, хто був до них. Він неодмінно обдарує їх можливістю сповідувати їх релігію, яку Він схвалив для них, і змінить їх страх на безпеку. Вони поклоняються мені і не долучають співтоваришів до Мене. Ті ж, які після цього відмовляться увірувати, є нечестивцями» (24:55).

У межах кампанії Хізб ут-Тахрір у Судані ми, за допомогою Аллаха, плануємо здійснити наступні заходи:

1) Семінари, лекції, конференції та діалоги у мечетях та університетах для того, щоб ознайомити людей з істинними змінами та донести їм про ї відповідальність за здійснення цього ваджибу, покладеного Господом.

2) Поширення у громадських місцях публікацій та брошур з ісламськими ідеями та законами для того, щоб прищепити людям ісламські поняття про життя та життєві системи та відкинути усі чужді Ісламу запроваджені ідеї та поняття, які вводять в оману.

3) Пікети, демонстрації та марші з с транспарантами на тематику ісламських ідей та його рішень для нинішньої порочної реальності, у якій перебуває Умма.

4) У відомих місцях, а також у в’їздах та виїздах у столиці та у трьох містах встановлення банерів з благою звісткою про очікувані іскомі зміни та з закликом працювати заради їх досягнень, а також інші заходи. Звичайно ж, перш за усе ми скрізь та безстроково продовжимо проводити індивідуальні та групові зустрічі для того, щоб донести до людей відповідальність за діяльність заради досягнення змін.

На завершення нам треба бути переконаними у тому, що істинні змінення неодмінно прийдуть у той день, коли закони та рішення Ісламу вступлять у силу, стануть запроваджуватись та регулювати наше життя. Це те, що зробив Посланець ﷺ у Сонцесяйній Медині, де здійснив докорінні змінення у людей та усього людства, коли третина жителів увірувала у те, що немає Бога, окрім Аллаха, а Мухаммад — Посланець Аллаха, і їх образ життя блискавично перейшов від огидного невігластва до великих принципів Ісламу. Ми просимо Аллаха допомогти усім нам працювати заради досягнення Його вдоволення та виконання обов’язку перед Ним — здійснити зміни на основі великого Ісламу.

 

Вассаляму алейкум ва рахматуллахі ва баракятуху.
ІбрахімУсман (Абу Халіль)
Офіційний представник Хізб ут-Тахрір у Судані
№ H/T/S/ 03 / 1440
Субота, 26 Мухаррама 1440 р.х.
06.10.2018 р.

Головне меню