Викорінення режиму повинно відбуватись через позбавлення від його основ, конституції, законів, інститутів і навіть символік

Судан
Друкарня

У погано підготовленому і управляємому комедійному комітеті перший віце-президент і міністр оборони Судану Авад ібн Ауф об’явив про скасування старого режиму, при цьому помістивши аль-Башира після арешту у безпечне місце.

Також він призначив себе головою військової ради, члени якої іще не були об’явлені до справжнього часу, за винятком генерал-лейтенанта Камаля Абдуль-Маруфа, який був призначений у якості замголови військової ради. Авад ібн Ауф призупинив дію тимчасової конституції, утвердженої у 2005 році, і об’явив надзвичайний стан на три місяці, встановивши комендантську годину з 22.00 до 04.00 строком на один місяць. Про це Авад ібн Ауф об’явив 11.04.2019.

Проте революціонери розуміють, що відбувається відволікання і заплутування їх з метою обійти вимоги щодо скинення режиму. Тому революціонери заявили, що продовжать сидячі протести перед Генеральним командуванням армії, що явно порушує об’явлену комендантську годину. Досі революціонери продовжують свій сидячий протест, наполягаючи на уході правлячого режиму та усіх його проявів, включаючи Авада ібн Ауфа.

Ми із Хізб ут-Тахрір у Судані, не бажаючи, щоб революція була підмінена, як це сталося в Єгипті, Тунісі, Ємені, заявляємо про необхідність наступних кроків:

1) Викоренити правлячий режим під корінь, разом з його конституцією, законами, інститутами влади, символами, які замахнулись на святе, пролили кров невинних, пожирали майно людей. Арешт і утримання Умара аль-Башира у безпечному місці не є скиненням режиму, навпаки, це — обман і встановлення тієї ж порочної системи влади.

2) Метою повинно бути встановлення справедливої системи влади, яка буде правити на основі законів Аллаха і піклуватись про справи людей. А це можливо лише зі встановленням Другого Праведного Халіфату.

3) Неможна опиратись на колоніальні держави, особливо на Америку, адже саме вона стоїть за спиною сьогоднішнього режиму і цією комедією. Необхідно покладатись лише на Аллаха, а потім довіритись щирим синам Умми.

4) Необхідно згуртуватись навколо щирого керівництва, яке не пов’язано з Америкою і Європою. Тому шлях один: розпочати спільну діяльність з Хізб ут-Тахрір, який не обманює своїх послідовників, який є ідеологічним, політичним керівництвом, який прагне разом з Уммою до перетворення на основі Ісламу.

يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا اسْتَجِيبُوا لِلَّهِ وَلِلرَّسُولِ إِذَا دَعَاكُمْ لِمَا يُحْيِيكُمْ ۖ وَاعْلَمُوا أَنَّ اللَّهَ يَحُولُ بَيْنَ الْمَرْءِ وَقَلْبِهِ وَأَنَّهُ إِلَيْهِ تُحْشَرُونَ

 

«О ті, які увірували! Відповідайте Аллаху і Посланцю, коли він закликає вас до того, що дарує вам життя. Знайте, що Аллах — між людиною та її серцем, і що ви будете зібрані до Нього» (8:24).

 

 

Ібрахім Усман (Абу Халіль)
Офіційний представник Хізб ут-Тахрір у Судані
П’ятниця, 6 Шабана 1440 р.х.
12.04.2019 р.
№ H/T/S/ 44 / 1440

 

Головне меню