Перестановки в уряді намагаються подати у якості обнадійливих кроків для демократії в Танзанії

Східная Африка
Друкарня

Нещодавно в уряді Танзанії були проведені перестановки, в результаті яких були призначені нові міністри та їх помічники. Це збіглося з призначенням міністрів на спорожнілі вакансії, які звільнилися після відставок внаслідок скандалу навколо міністерства охорони природи минулого місяцю. Ми, Хізб ут-Тахрір у Східній Африці бажаємо прояснити наступні моменти:  

1.  Перестановки в уряді є звичайною справою у демократичній політиці. Вони використовуються демократичними урядами у якості стратегічного ходу для приборкання громадського гніву і прикриття плями ганьби уряду після повного провалу у служінні суспільству і викриття його слабкості.

2.  Дані перестановки в уряді фактично є лиш косметичними, а не ідеологічними. У своїй більшості це є частиною гри з постійних перестановок в уряді. Зміни ніколи не торкаються ідеології і системи, за якою йдуть демократичні уряди.

3. Подібні зміни не здатні принести будь-яке вагоме рішення для наявних проблем і полегшити страждання людей. Замість цього, загалом подібні перестановки лиш сковують суспільство думкою про те, що бути проведені зміни, у той час як в реальності змінилися лиш обличчя, але капіталістична ідеологія і її політичні, економічні і соціальні системи не були порушені. Основним у вирішенні даної проблеми є положення про відділення релігії від життя і використанні зиску у якості критерію для дій, яке домінує над усіма демократичними політиками, втягуючи їх в корупцію, розкрадання і жадібність.

Ми, Хізб ут-Тахрір у Східній Африці відкрито заявляємо, що сьогодні світ потребує радикальних змін у вигляді повного усунення капіталістичної ідеології, усіх її основних принципів і систем. В обмін неї ми розповсюджуємо ісламську ідеологію, виконувану у затінку держави Халіфат. Лише в затінку цієї системи людина буде істинно визволена і зможе насолоджуватися цим життям і життям наступним. У цьому  виклик для проникливих мислителів в тому, щоб вони вивчали і досліджували рішення, які пропонуються ісламською ідеологією, а після змогли усвідомити той факт, що Іслам містить у собі конкретний потенціал для вирішення основних і другорядних проблем людини.

 

Масуд Мсалем
Заступник офіційного представника Хізб ут-Тахрір у Східній Африці
28 Раби уль-Авваль 1435 р.х.
29/01/2014
N0: 03/1435 AH

Головне меню