Штурм поліцією мечеті Мусса є зазіханням на основні права мусульман!

Східная Африка
Друкарня

Ісламський рух Хізб ут-Тахрір у Східній Африці найрішучіше засуджує незаконні дії поліцейських підрозділів у мечеті Муса Мадженго в Момбасі, а також відкриття вогню по віруючих. Ми засмучені цією зловісною дією, яка привела до вбивства декількох мусульман і поранення багатьох інших, а також взяття деяких під варту. Ми молимо Аллаха ﷻ помилувати загиблих і дати терпіння родинам, що постраждали від цього нещастя.
Далі, ми хочемо заявитити наступне:

У поліції не має жодних законних підстав ані оточувати мечеть і обстрілювати віруючих, що зібралися в домі Аллаха, ані голослівно стверджувати, що ці терористичні збори загрожують безпеці. Напрошується питання: чому, коли християнські проповідники прилюдно висунули свої вимоги уряду з проханням озброїти церковників автоматами АК-47, жодних дій не було вжито, і більше того, ніхто навіть не назвав їх терористами або фундаменталістами? Чому не було широко-висвітлених у ЗМІ заяв про загрозу суспільству? Гасла типу “екстремізм”, “тероризм” і “фундаменталізм” є очолюваною Америкою глобальною кампанією, яка закликана очорнити Іслам з метою запобігти поверненню панування в усьому світі Ісламу, як це було раніше у період правління держави Халіфат І це в силу того, що очевидний явний провал її капіталістичної ідеології в усьому світі, включаючи Кенію, де ця ідеологія породила голод, хвороби і війни. Америка налякана Ісламом і використовує подібні гасла як засіб дискредитації. Якщо ці гасла і володіють будь-якою дійсністю, то тільки у відношенні Америки, яка сама заслуговує бути очорненою ними без будь-якого утруднення з боку всього світу.

Осадження мечеті на протязі трьох годин і приниження кенійських мусульман є пригнобленням та порушенням їх прав і показують дурість демократичних гасел про те, що громадяни начебто мають свободу віросповідання і самовираження.

І у завершення, мусульманам важливо стерегтися потрапляння у ворожі пастки завжди, коли вони зіштовхуються з подібними проблемами. Наш обов'язок полягає у тому, щоб не ув'язуватися у гру обвинувачень чи ненависті один до одного. Зараз самий час закликати до Ісламу не в емоційній, а в істинній формі так, щоб немусульмани побачили і зрозуміли, що тільки Іслам є найкращою ідеологією, яка надає реальні рішення, виконувані в Халіфаті.
 

Шабані Мваліму
Офіційний представник Хізб ут-Тахрір у Східній Африці
03 Рабу ус-Сані 1435 р.х.
03/02/2014
N0: 04/1435 AH

Головне меню