50 років скорботи, а не урочистості!

Східная Африка
Друкарня

12 грудня 2013 р. Кенія відмічає 50 років т.з. «незалежності» від Британії. Дане свято проводиться за рахунок нецільового використання мільйонів із громадських грошей, а також на тлі страждань пацієнтів у лікарнях у зв’язку зі страйком працівників медичних закладів. Безперечно, усе це вказує, що ці 50 років заслуговують скорботи, а не урочистостей!

Незважаючи на те, що протягом останніх 50 років Кенія мала у розпорядженні величезну кількість ресурсів, вона стикнулась з багатьма численними проблемами. Прикладом чому є крайня бідність, слабка система освіти, погіршення якості медичного обслуговування, зіткнення між різноманітними племенами та корупція. Сьогодні Кенія займає 4 місце у світі по корупції. Усе це, незважаючи на заяви про незалежність, зробило життя у Кенії нестерпним,особливо для бідних.  

Багато хто з кенійців вірить, що колонізатори поклали початок проблемам у Кенії, але вони не можуть зрозуміти, що ідея «незалежності» також є продуктом колонізаторів. Адже незалежність Кенії не означає, що вона змогла звільнитися від колоніалізму, який лише змінив свій колір з білого на чорний. Іншими словами, англійські колонізатори зробили вигляд, що покинули країну через двері, повернувшись через вікно! Той, хто був причиною кенійських проблем, узяв на себе роль того, хто пропонує рішення для них. Природно, що при такому положенні очікувалось, що проблеми, з якими стикалась Кенія, продовжить існувати навіть після набуття незалежності. Після нетривалого періоду суспільство втомилося від багатьох численних проблем, а колонізатори, усвідомивши це, квапливо та вміло розтрубили колонізаторську уловку про багатопартійну систему, яку стали оспівувати багато хто з людей. Але,на жаль! Кенії стикнулась з новою трагедією племінних зіткнень, останнім прикладом якої є насильство, яке мало місце після всезагальних виборів 2007 р.    

Значні зміни повинні були статися у країні у 2010 р., коли була прийнята  нова конституція. Незважаючи на те, що це відбувалось з розкішшю та витратами громадських грошей, воно також було подібно до міражу, коли жадаючий бачить в ньому воду, але пізніше розуміє, що помилявся! Країна знов опинилась у скрутному стані до такого ступнею, що більшість громадян стало бойкотувати вибори, подібно тому, як це відбулось у березні 2013 р.

Очевидно, що усі ці заходи не змогли полегшити проблеми суспільства, тому що у реальності вони ставлять метою продовження цих проблем та перешкоджання досягненню істинного рішення. Кенійське суспільство потребує ідеології, яка корінним чином змінить його. Причиною того, що Кенія та усі інші уряди у світі, включаючи Америку та Британію, зазнають поразки у вирішенні основних проблем суспільства, є те, що вони опираються на колонізаторську капіталістичну ідеологію, яка заснована на розумі людини, а не на ниспосланому Аллахом ﷻ. Насправді 50 років – це достатній час, що  досягти успіху. У якості прикладу можна привести халіфа Умара ібн Хаттаба, який за 12,5 років свого правління досяг величезних успіхів у різноманітних областях, таких як економіка. Так, він добився того, щоб жебракам була встановлена  така грошова допомога, яка дозволяла б їм не просити милостині. Безперечно, причиною даного успіху було те, що його правління ґрунтувалось на Ісламі. Тому, ми стверджуємо що єдиним рішенням є держава, яка втілює Іслам. Адже Іслам є ідеологією, яка містить в собі рішення від Творця, який чудово і більше інших обізнаний про життя людини. Аллах Всевишній говорить:  

أَلا يَعْلَمُ مَنْ خَلَقَ وَهُوَ اللَّطِيفُ الْخَبِيرُ
«Невже  цього не буде знати Той, Хто створив, якщо Він Проникливий (або Добрий), Знаючий»


Шабані Мвалімі
Офіційний представник Хізб ут-Тахрір у Східній Африці
N0: 01/1435 AH
14 Сафар 1435 р.х.
17/12/2013

Головне меню