Коли вони зустрічаються з вами, то проявляють до вас свою ворожість і неприязнь…

Східная Африка
Друкарня

Ось вже два тижні минуло з того часу, як востаннє бачили нашого 42-річного брата, що має проблеми  психікою, Хемеда Саліма, батька чотирьох дочок.

Після арешту поліцією під час вбивств у мечеті Масджид Мусса у неділю 2 лютого 2014 року, родина Хемеда, знаходячись у тяжкому становищі, відвідала лікарні та поліцейські ділянки, але досі їм нічого не відомо про долю свого близького. Прикро те, що поліція не у змозі пояснити перед судом місцезнаходження Хемеда! Що більш образливо, вони безсоромно заявляють, що Хемед втік з під варти, й не пояснюють подробиці!

Цей прикрий випадок з Хемедом у черговий раз викриває реальність кенійської поліції і те, як вони виконують свої обов’язки по гарантуванню безпеки в суспільстві. Усе це відбувається на тлі проведення реформ у поліцейському управлінні, коли старші співробітники поліції перевірені на благонадійність під приводом підвищення безпеки! Хвалену нову конституцію, яка передбачала гарантування прав людини, очікувано перетворили у черговий лист паперу, призначений для утилізації у сміття! Реальність така, що усе це не закінчиться, допоки капіталістичні уряди постійно наказують поліції чинити варварство з примушуванням і насиллям проти народу, одночасно захищаючи зловісних правителів, що проливають кров, подібно до того, що було виявлено у Сирії. Варто зазначити, що дослідження, проведені минулого року Незалежним відомством з нагляду за поліцією (IPOA), говорять про те, що більшість кенійців бояться повідомляти про переслідування і катування, вчинені співробітниками поліції.

Ми, Хізб ут-Тахрір у Східній Африці, розглядаємо даний інцидент, так само як серію інших випадків пригноблення мусульман, що мали місце раніше, включаючи ті, що були скоєні за межами країни, у яких деяких людей було вбито найжорстокішим чином! Безумовно, мусульмани в усьому світі живуть у страху перед жорстокістю і шкодою з боку сил поліції. Нещастя Хамеда є достатнім свідченням того, що кенійська поліція встала на шлях, який загрожує безпеці майбутнього мусульманської молоді під виглядом боротьби з так званими фундаменталістами. Більш того, ми не повинні забувати, що багаті люди вбивають наших молодиків у Кенії, спокушаючи їх наркотиками!

У завершення, ця сумна ситуація повинна спонукати нас докладати більше зусиль на шляху заклику до Ісламу, як до ідеології, досконалого образу життя, щоб повернути Іслам у життя шляхом встановлення Халіфату. Лише за цієї держави усі громадяни, будь то мусульмани або не мусульмани, будуть жити в мирі, у той час як їх права, включаючи право власності і гідність, будуть захищені. Поліція ісламської держави Халіфат буде у першу чергу гарантувати безпеку, а не породжувати хаос, подібно до того, що має місце з нинішньою поліцією.


Шабані Мваліму
Офіційний представник Хізб ут-Тахрір у Східній Африці
21 Рабіъ ус-сані 1435 г.х.
21.02.2014
N0: 06/1435 AH

Головне меню