Тур Обами не є ані дружнім, ані гуманітарним, а лише капіталістично вигідним

Східная Африка
Друкарня

وَإِذَا تَوَلَّى سَعَى فِي الأَرْضِ لِيُفْسِدَ فِيهَا وَيُهْلِكَ الْحَرْثَ وَالنَّسْلَ وَاللَّهُ لاَ يُحِبُّ الْفَسَادَ  وَإِذَا تَوَلَّى سَعَى فِي الأَرْضِ لِيُفْسِدَ فِيهَا وَيُهْلِكَ الْحَرْثَ وَالنَّسْلَ وَاللَّهُ لاَ يُحِبُّ الْفَسَادَ

“Коли він уходить, то починає поширювати нечестя на землі, знищувати посіви та губити потомство. Але адже Аллах не любить нечестя”. (2:205)

Тур американського президента Обами у деякі африканські країни, який завершився у Танзанії, викликав обговорення серед багатьох, особливо серед мислителів. Деякі дотримувались ствердження, що подорож несе в собі втіху, успіх та блага гуманітарної допомоги та розвитку бізнесу цим країнам та Африці у цілому.

Тим не менш, по завершенню цього туру, Хізб ут-Тахрір у Східній Африці пояснює наступне:

Відвідування країн Африки не було ані в гуманітарних та дружніх, ані у благодійних цілях, тому що ідеологія, втілювана Америкою, є капіталізм. Дана ідеологія не є дружелюбною чи гуманною, тому що вона мірить усі тільки з точки зору користі.

Америка жадає продовження експлуатації та витягнення прибутку із багаточисельних ресурсів, а також величезних запасів природних копалин землі, мінералів, нафти і т.д. Цьому сприяють шахрайські угоди, підступна ілюзія про “вільні ринки”, економічна співпраця, хитрі програми надання допомоги з метою обману громадськості. Це у той час, коли Америка відкриває ринки для своїх кампаній.

До того ж, метою даного візиту було підсилення впливу Америки політичними інструментами, подій, що відбуваються в Африці на тлі жорстокої конкуренції з боку Великобританії, яка загрожує їй своїм впливом. Саме тому у своєму візиті Обама зробив акцент на своїх планах по плеканню молодих африканських лідерів (Ініціатива адміністрації Обами під назвою “Молоді африканські лідери (YALI)).

Не варто забувати про американські військові цілі, а також цілі в області безпеки, щоб зміцнити скрізь свій військовий вплив за допомогою загроз бідним країнам та захисту їх інтересів, б’ючись з Ісламом під приводом боротьби з тероризмом.

Звичайно, капіталістична ідеологія та країни, які втілюють її, є погубленими, на відміну від ісламської ідеології істини та справедливості в обличчі держави Халіфат, яка встановлює взаємостосунки з іншими без розкрадання їх ресурсів та дискримінації. Її роллю є встановлення справедливості та звільнення людей від поневолення людьми до покори Аллаху — Творцю усього сущого.


Масуд Мселем
Заступник офіційного представника Хізб ут-Тахрір у Східній Африці
15 Рабиъ ус-сани 1435 г.х.
15.02.2014
N0: REF: 05/1435 AH

Головне меню