Війна з терором: мішенью є мусульмани!

Східная Африка
Друкарня

Хізб ут-Тахрір у Східній Африці вкрай засмучений вбивством Шейха Абубакара Шаріфа, друге ім’я якого було «Макабурі», та його соратника Хафідха Бахеро. Ми рішуче засуджуємо це жорстоке вбивство, яке викрило безжалісність вбивць. Ми просимо Аллаха ﷻ дарувати терплячість їх родинам у цьому житті та поселити Абубакара та Хафідха у Раю. Окрім цього, ми хотіли б згадати наступне: Вбивство наших братів та інших вчених до них вказує не тільки на боягузтво вбивць, але й на їх злобне прагнення знищити мусульман та примусити замовкнути мусульманських носіїв заклику у справі поширення Ісламу, у його істинному та повноцінному ідеологічному контексті.

Ці вбивства послугували для мусульманської спільноти втратою довіри апарату правоохоронних органів, які затуляють очі на вбивць мусульман. Ми говоримо про це, тому що кожного разу, як загинають ісламські проповідники, поліція заявляє про те, що не має жодної інформації про вбивць, і просить громадскість посприяти у її пошуку! Ми задаємось питанням, чому після вбивства у Ліконі уряд одразу почав операцію по поемці «невідомих нападників», і трохи згодом було об’явлено, що нападники були вбиті поліцією? Чому ми не чули заклику до громадськості посприяти інформацією стосовно нападників на церкву у Ліконі?

Оскільки Шейх Макабурі був внесений Америкою до списку терористів, це напряму виявляє, що його вбивство взаємопов’язано з «війною з терором». Частіше усього, ми заявляємо, що ця війна призначена для приборкання мусульман та Ісламу. Ані для кого не секрет, що громадська думка сформована таким чином, що мусульмани є екстремістами, терористами та фундаменталістами. Ці терміни інтерпретуються та навіюються Америкою, і їм надається таке значення, яке вдовольняє її точку зору. Питання у наступному, хто як не Америка заслуговує бути затаврованою екстремістом, терористом або фундаменталістом? Цей капіталістичний уряд використовує силу для поширення її злісної ідеології, подібно тому, що вона здійснює в ісламському світі, за допомогою використання вбивств для запровадження своїх поглядів, одночасно проголошуючи себе визволителями! В Африці скільки разів Захід дорікав африканським лідерам та загрожував їм санкціями за протистояння порочним західним цінностям на кшталт одностатевих шлюбів? Хіба це не є екстремізмом та фундаменталізмом, якщо ці терміни містили в собі хоча б краплю правди? Як ви вважаєте?


Шабані Мваліму
Офіційний представник Хізб ут-Тахрір у Східній Африці
02 Джумада ас-сани 1435 г.х.
N0: 08/1435 AH
02/04/2014

Головне меню