Делегація від Хізб ут-Тахрір Східна Африка надсилає листа верховному комісарові Пакистану

Східная Африка
Друкарня

Делегація від Хізб ут-Тахрір Східна Африка надсилає листа верховному комісарові Пакистану у межах розгорнутої Хізб ут-Тахрір кампанії: «Негайно визвольте Навіда Бута»

У вівторок 08.04.2014 делегація від Хізб ут-Тахрір/Східна Африка, очолювана Масудом Мселлемом, заступником офіційного представника Хізб ут-Тахрір/Східна Африка, надіслала листа верховному комісарові Пакистану (Дар ес-Салам) у якості одного з етапів розгорнутої Хізбом світової кампанії під назвою «Визвольте Навіда Бута». Делегація зустрілася з адміністративним і консульським аташе, паном Мухаммадом Імраном. На нього було покладено обов’язок передачі листа, за авторством Хізб ут-Тахрір/Пакистан. Нижче йде текст цього листа:

بسم الله الرحمن الرحيم
((وَمَا نَقَمُوا مِنْهُمْ إِلَّا أَن يُؤْمِنُوا بِاللَّـهِ الْعَزِيزِ الْحَمِيدِ))

«Вони вміщали їм лише за те, що ті увірували в Аллаха Могутнього, Хвалимого» (Аль-Бурудж:8).

Навід Бут, добре відомий і широко шанований офіційний представник Хізб ут-Тахрір у Пакистані, усе іще утримується після його викрадення головорізами режиму. З моменту викрадення 11 травня 2012р. минуло вже майже два роки. Неодноразове викриття Навідом колоніальних змов проти мусульман і наявність у нього чіткого уявлення про те, що правління релігії Іслам несе благо (хайр) ісламському світу і світу за його межами, викликало сильне обурення зрадників і політичному та військовому керівництві. Тому, щоб змусити його замовкнути, ці тирани мобілізувалися згідно з політикою їх колоніальних хазяїв, які борються із закликом до Халіфату всюди, де б він не виникав, від Сирії до Узбекистану. Таким чином, гнобителі додали до своїх чисельних злочинів проти Ісламу тотальне переслідування Навіда до моменту, коли їх головорізи схопили його на очах у його маленьких дітей. Аж до сьогоднішнього дня вони не обмежилися тільки ув’язненням Навіда, вони розгорнули кампанію переслідуваня активістів з Хізб ут-Тахрір. Більше того, степінь їх обурення така, що вони посилають бандитів у погоню за ними, де б вони не знаходилися, де б не намагалися звернутися до народу з промовою або шляхом розповсюдження листівок, навіть якщо ці заходи були незначними!

О мусульмани Пакистану!

Жаль і відчай не мають відношення до Навіда, з волі Аллаха, оскільки він слідує тому самому шляхові своїх попередників, закликаючи до добра і долаючи труднощі на цьому шляху, як це робили Пророки (а.с.), сподвижники (р.а.) й усі ті, хто слідує за ними до істини та справедливості. Навіть тривале розлучення з родиною не є причиною для жалю і відчаю, адже в цьому є обіцянка Аллаха ﷻ, що добро полягає в тому, щоб об’єднатися разом зі своїми родинами не у короткому проміжку тлінного життя, а у вигляді благословенного, яке не має кінця, возз’єднання у вічному перебуванні в Раю. Аллах ﷻ сказав:

((جَنَّاتُ عَدْنٍ يَدْخُلُونَهَا وَمَن صَلَحَ مِنْ آبَائِهِمْ وَأَزْوَاجِهِمْ وَذُرِّ‌يَّاتِهِمْ ۖ وَالْمَلَائِكَةُ يَدْخُلُونَ عَلَيْهِم مِّن كُلِّ بَابٍ))

«Сади Едему, у які вони увійдуть разом зі своїми праведними батьками, подружжями і нащадками. Янголи будуть входити до них через будь-які ворота» (Ар-Рад:23).

Жодні пригноблення, з якими зіштовхуються ті, хто закликає до Ісламу, не стануть причиною засмучення і відчаю, адже дані пригноблення підтверджують наближення перемоги. Безсумнівно, випробування полум’ям загартовує віру в Аллаха ﷻ, а вдоволення Аллаха ﷻ, Його допомога і Його перемога досягаються істинним чином. Воістину, Аллах ﷻ сказав:

أَمْ حَسِبْتُمْ أَن تَدْخُلُوا الْجَنَّةَ وَلَمَّا يَأْتِكُم مَّثَلُ الَّذِينَ خَلَوْا مِن قَبْلِكُم ۖ مَّسَّتْهُمُ الْبَأْسَاءُ وَالضَّرَّ‌اءُ وَزُلْزِلُوا حَتَّىٰ يَقُولَ الرَّ‌سُولُ وَالَّذِينَ آمَنُوا مَعَهُ مَتَىٰ نَصْرُ‌ اللَّـهِ ۗ أَلَا إِنَّ نَصْرَ‌ اللَّـهِ قَرِ‌يبٌ

«Чи ви вважали, що увійдете до Раю, не відчувши того, що спіткало ваших попередників? Їх вражали злидні і хвороби. Вони переживали такі потрясіння, що Посланець і ті, хто увірував разом з ним, говорили: «Коли ж прийде допомога Аллаха?» Воістину, допомога Аллаха близько» (Аль-Бакара:214).

Так, дійсно, жаль і відчай не відносяться до тих, хто виконує свої обов’язки перед Аллахом ﷻ, підвищуючи слово істини перед тираном. Навпаки, жаль і відчай більше стосуються самих тиранів, які переслідують тих, хто закликає до Ісламу замість того, щоб дослухатися до їх заклику. Аллах ﷻ говорить:

((إِنَّ الَّذِينَ فَتَنُوا الْمُؤْمِنِينَ وَالْمُؤْمِنَاتِ ثُمَّ لَمْ يَتُوبُوا فَلَهُمْ عَذَابُ جَهَنَّمَ وَلَهُمْ عَذَابُ الْحَرِ‌يقِ))

«Тим, які піддали спокусі віруючих чоловіків та жінок і не покаялися, приготовані муки в Гієнні, муки від обпалюючого Полум’я» (Аль-Бурудж:10).

А також, жаль і відчай стосуються тих, хто видає накази для пригноблення, і стосуються бандитів, чиїм руками, очами і вухами виконуються дані накази, сліпо слідуючи за тими, хто не підкоряється Аллаху ﷻ і Його Посланцю ﷺ. Аллах ﷻ сказав:

((وَقَالُوا رَ‌بَّنَا إِنَّا أَطَعْنَا سَادَتَنَا وَكُبَرَ‌اءَنَا فَأَضَلُّونَا السَّبِيلَا))

«Вони скажуть: «Господь наш! Ми підкорялися нашим старійшинам і нашій знаті, і вони збили нас зі шляху» (Аль-Ахзаб:67).

О збройні сили Пакистану!

Викрадення і переслідування тих, хто закликає до Ісламу є всього лише одним із проявів пригноблень, вчинюваних сьогодні зрадниками у військово-політичному керівництві. У дійсності ж, вони скоїли усі можливі види пригноблень у вищому степені, кидаючи країни і народ беззахисними перед ворогом, знемагаючими у труднощах і злиднях. І допоки триває цей гніт, смиренність перед ворогами і жахаюче виконання куфру, ми завжди будемо піддані приниженню, відчаю, крайнім стражданням і покаранню. Аллах ﷻ говорить:

((وَاتَّقُوا فِتْنَةً لَّا تُصِيبَنَّ الَّذِينَ ظَلَمُوا مِنكُمْ خَاصَّةً ۖ وَاعْلَمُوا أَنَّ اللَّـهَ شَدِيدُ الْعِقَابِ))

«Бійтеся спокуси, яка вразить не тільки тих із вас, хто був несправедливий. І знайте, що Аллах суворий у покаранні» (Аль-Анфаль:25).

Посланець Аллаха ﷺ сказав: «Якщо люди є свідками гнобителя і не зв’язують його по руках (не перешкоджають йому), то Аллах покриє їх усіх покаранням» (Абу Дауд, Тірмізі, Ібн Маджа).

Факт того, що дана тиранія досі триває, лежить цілком на вас, оскільки ви є з точки зору Ісламу – людьми Нусрату, матеріальної підтримки, здатними завершити правління куфру і відновити ісламське правління. Безсумнівно, саме за допомогою звернення до ваших попередників з числа людей зброї, Посланець Аллаха ﷺ усунув правління куфру і позбавив його фізичної підтримки, від якої залежало їх виживання. Він ﷺ ретельно шукав сильних із них, вибираючи матеріально спроможних, звертаючись до них: «Чи володіють ваші люди силою?» і відкидав допомогу тих, хто був занадто слабким, щоб захистити Іслам від його ворогів. Відповідно, він зустрічався з багатьма племенами, включаючи: Бану Кальб, Бану Ханіфа, Бану Амр бін Са’асах, Бану Кінда та Бану Шайбан. Він ﷺ був терпляче наполегливий у даній методології, поки Аллах не дарував сприятливе завершення у справі Нусрату за допомогою Ансарів (р.а.) – малочисельної, але щирої і відважної групи з числа людей зброї. І таким чином, Нусрат був забезпечений методом пророкування у якості ісламського правління, перетворивши розірваний і розділений Ясріб на потужний маяк Ісламу – Мадіну аль-Манаввара.

О збройні сили Пакистану!

Люди, подібні до Навіда, не є несподіванкою чи виключенням, оскільки ґрунт підготований для хоробрих дій, сповнених іманом. Коли ми вперше сприйняли Іслам, в епоху Праведного Халіфату, ми, як мусульмани, проливали кров і посилено трудилися в ім’я Ісламу. Ми були переможцями над силами куфру, здійснюючи правління Ісламу на протязі сотень років таким чином, що Індійський субконтинент став предметом заздрощів для всього світу. Ми зросили цю землю своєю кров’ю, безстрашно чинячи опір більше двохсот років невірному британському пануванню. Ми змусили їх вивести британські війська за умови, що вони ніколи не насміляться повернутися, щоб Пакистан мав можливість з’явитися в ім’я Ісламу. У період розділу мусульманської Індії ми віддали свої життя сотнями тисяч, не лічачи мучеників, заради вдоволення Аллаха ﷻ.

І по сьогоднішній день Іслам тече у наших жилах, це є нашою справою, і ми живемо заради нього. І сьогодні, у даний момент метод пророкування по встановленню Ісламу потребує допомоги свого народу, тобто кожного з вас. Тому стережіться того, щоб втратити своє власне майбутнє заради мирських зисків клятвопорушників, які осквернюють ряди нашого керівництва, у вигляді режиму Рахіля-Шаріфа! Забезпечте повернення Халіфату за методом пророкування, надавши допомогу для Хізб ут-Тахрір під керівництвом його Аміра, видатного правознавця і політичного діяча, шейха Ати ібн Халіля Абу Ар-Рашти. Ті, хто іще не відгукнувся, повинні зробити це зараз, коли робота зі встановлення Халіфату наближається до завершення, а не тільки починається. Так відгукніться і знайте, що ніхто не зможе завдати вам шкоди без дозволу на те Аллаха ﷻ, а також усвідомте те, що віруючий не боїться нікого окрім Аллаха ﷻ. Аллах ﷻ сказав:

((أَتَخْشَوْنَهُمْ ۚ فَاللَّـهُ أَحَقُّ أَن تَخْشَوْهُ إِن كُنتُم مُّؤْمِنِينَ))

«Невже ви не битиметеся з людьми, котрі порушили свої клятви і мали намір вигнати Посланця? Вони почали першими. Невже ви боїтеся їх? Вам слід більше боятися Аллаха, якщо ви є віруючими» (Ат-Тауба:13).


Масуд Мселлем
Заступник офіційного представника Хізб ут-Тахрір у Східній Африці
23 Джумада ас-сані 1435 р.х.
23.04.2014
№ H.T.S. 18/2014

Головне меню