Рамадан завершився, але лиха тривають

Східная Африка
Друкарня

بسم الله الرحمن الرحيم

Священний місяць Рамадан завершується для мусульман з тим самим результатом, як і почався, а саме тим, що немає нікого, хто б захистив їх життя та майно. Священний місяць Рамадан почався розділенням мусульман відносно початку посту і його завершення. Всупереч завзяттю і прагненню Умми в тому, щоб засвідчити свою єдність в усьому, навіть у питанні відносно початку і кінцю місяцю Рамадан, на превеликий жаль їй досі не вдається цього досягти. Не дивлячись на те, що священний місяць Рамадан є місяцем Корану, взаємозв’язок Рамадану з Кораном усе іще полягає у повторенні сур напам’ять і його повному прочитанні, але без звернення уваги на його праведне вчення і повне виконання його у якості керівництва у повсякденному житті. На сьогоднішній день це вже дев’яносто четвертий Рамадан за рахунком, коли священний Коран перестав бути для нас керівництвом, ниспосланим для всього людства у якості рішення наших повсякденних проблем.

Ми святкуємо Ід аль-Фітр у привабливому, новому вбранні і з розмаїттям смачної їжі у надії, що Аллах ﷻ прийме наш піст, читання Корану, таравіх та тахаджуд намази. Однак мусульмани в інших регіонах, таких як Палестина та Сирія не відчували спокою у дотриманні самого посту, особливо наші сестри і брати в Газі. У той час, поки мусульмани шукали Ніч Передвизначення, наші сестри і брати шукали всюди безпечне місце, щоб сховатися від бомбардувань, які проводяться бридкими сіоністами. Цьому злу, жорстокості та не людяності не було вчинено опір з боку так званої наддержави, наче абсолютно неважливо, що проливається невинна кров і знищуються священні місця. Пророк ﷺ сказав:

«لَزَوَالُ الدُّنْيَا أَهْوَنُ عَلَى اللَّهِ مِنْ قَتْلِ مُؤْمِنٍ بِغَيْرِ حَقٍّ»

«Загибель усього цього світу менш значуща для Аллаха, аніж неправомірне вбивство віруючого!». Різанина, здійснювана сіоністами, жахає тим, що шматки людської плоті й тіла дітей, старих і потерпілих розкидані всюди. Який вони скоїли злочин?

О наші глибоко шановані мусульмани!

Де ж величезні та нестримні армії Єгипту, Саудівської Аравії, Пакистану, Ірану та інших ісламських країн? Невже серед них немає жодного солдата, якому було б соромно за виказування недбалості у виконанні зобов’язань Ісламу, чиє серце стискалося б до такого степеню, що штовхало б його до здійснення свого ісламського обов’язку, у результаті чого він заслужив би похвалу у цьому житті і житті наступному, що також послугувало б його радісному поверненню до Творця?!

Де правителі цих держав, що їх стримує, що заважає їм поквапитися і розгорнути свої війська, а також захистити своїх пригноблених братів і сестер? У їх черствих серцях немає і краплі завзяття і прагнення до допомоги через кровопролиття, яке відбувається у відношенні їх братів і сестер, вчиняється низьким, нікчемним  проклятим народом, чиїми пращурами були мавпи!

До якого часу маріонеткові уряди наших ісламських країн будуть потурати їм і мовчати відносно даних жахаючих актів жорстокості і тиранії, на які наражаються їх брати і сестри, у той час як вони ховаються за завісою, виправдовуючи себе молитвами про постраждалих, поранених, сиріт і вдів, а також не вживаючи жодних необхідних вирішальних дій? Невже ці маріонетки не знають, що Пророк ﷺ шикував солдат у ряд, підготовляючи їх до бою, а вже після закликав до Всемогутнього Аллаха ﷻ з мольбами про перемогу…Саме такі дії необхідно вжити правителям і народу, а не перешкоджати арміям у наданні допомоги й підтримки народові Гази і тільки молитися за них! До якого часу Умма продовжуватиме мовчати у відношенні подібних правителів? До якого часу Умма буде бездіяльною у встановленні того щита, який збереже і захистить наших братів і сестер у Газі та інших мусульманських землях.

О наші глибоко шановані мусульмани!

Ми святкуємо Ід аль-Фітр у той час, коли у Східній Африці має місце загроза війни проти Ісламу і мусульман під виглядом війни з терором, єдиною мішенню якої фактично є мусульмани. Америка продовжує створювати маріонетковий уряд для формування Військ спеціального призначення для боротьби з мусульманами та Ісламом під очоленням Америки, за повного фінансування та навчання з її боку і без втручання урядів. Спецслужби, такі як антитерористичний підрозділ поліції в Кенії (ATPU) і такі самі в Танзанії, стали символом порушення своїх власних законів з метою демонстрації жорстокості, катувань, вторгнень у приватне життя, нічних рейдів, нелегальних депортацій, приниження мусульманок подібно до того, як це нещодавно мало місце у Мванзі. Спецслужби проводять дані жахаючі акти з найвищим степенем впертості і зверхності, не кажучи вже про обвинувачення відносно вбивства невинних мусульманських активістів і вибуху бомб у спробі виправдання військових політичних цілей свого «фінансового спонсору». Мають місце вбивства й арешти мусульман у різноманітних містах Кенії, Занзібару, Аруші, Мванзи, які супроводжуються крайнім приниженням жінок і дітей. Мусульмани у цих країнах вважаються «людьми другого сорту», які заслуговують на пригноблення, не дивлячись на величезний внесок, зроблений ними та їх пращурами для цих країн.

Регіон Східної Африки зіштовхнувся з політичною боротьбою і перетягуванням канату між Америкою та європейськими країнами, які борються за свій вплив у регіоні. Це відбувається з причини виявлення у даному регіоні величезних запасів природних ресурсів: нафти, газу, золота, алмазів, урану  та інших, не кажучи вже про стратегічну важливість даного регіону, у тому числі Індійський океан, який має вирішальне значення для економіки та безпеки. На додаток до всього, його територія межує з важливими ісламськими державами на Аравійському півострові, Судном, Сомалі та ін. Усе це додало цінності даному регіону в очах капіталістичних країн для такого степеню, що вони готові створити хаос, заворушення та громадянську війну для досягнення своїх цілей, тобто заради контролювання і розграбування його природних ресурсів.

Це приводить до постійної незахищеності і страху серед його жителів. Страх і небезпека нависли над мусульманами Кенії після необґрунтованих смертей у переважно мусульманських регіонах вздовж прибережних та північно-східних областей. Ці звірячі смерті викликали заворушення, страх і паніку серед жителів всього регіону узбережжя, починаючи від Мпекетоні, Промоко, Хінді, аж до Віту. Найдивовижніше те, що, не дивлячись на те, що відбувається і присутність військових таборів військово-морського флоту Кенії та американського флоту, злочинці скоїли свої злодіяння на протязі майже десяти безтурботних годин. У результаті, небезпека розповсюдилася на інші регіони, такі як Малінді та Момбаса, де щоденно повідомляють про бандитизм та вбивства. Питання в тому, чому усе це має місце в останній час? Адже вже рік, як дані жорстокі інциденти принесли втрати і негативні наслідки у ці колись норовливі і переважно мусульманські території? Очевидно, що будь-хто, який володіє проникливим поглядом, побачить, що мішенню є мусульмани та Іслам. Тому для того, щоб знищити нас, вони будь-яке скоєне вбивство вішають на мусульман.

О наші глибоко шановані мусульмани!

Усе, що відбувається у світі і у Східній Африці зокрема, є наочним підтвердженням того, що Умма гостро потребує захисника та опікуна, який дбатиме про неї і захищатиме від цих звірств, опікуна, який об’єднає разом сили мусульман проти своїх ворогів. Це і є ніхто інший, як Халіф, про якого Пророк ﷺ сказав:

«إنما الإمام جُنّة، يقاتل من ورائه ويتقى به»

«Імам – це щит, за яким б’ються і яким захищаються».

Не дивлячись на усі злодіяння, сковані проти нас, кожна ніч, яка протікає, вказує на те, що світанок перемоги близько.  Ц є очевидною істиною, повідомленою нам Пророком ﷺ відносно відновлення міцного й сильного Праведного Халіфату. Всупереч фальшивому халіфату, про встановлення якого нещодавно було проголошено у деяких районах Іраку, і який є не більше ніж просто назвою, яка була навмисно проголошена, щоб заплутати мусульман, захистити невірних, очорнити та принизити Іслам, у той час як він сам не має реальної основи держави, яка відповідає постановам Ісламу!

У завершення, Хізб ут-Тахрір у Східній Африці щиро закликає усіх мусульман виконати разом з нами свій обов’язок у справі зі встановлення Праведного Халіфату, про якого за допомогою божественного одкровення було передвіщено нашим Пророком Мухаммадом ﷺ.

Ми прохаємо Аллаха ﷻ за допомогою наших благодіянь, зроблених на протязі священного місяцю з метою наближення до Нього ﷻ, облагодіяти нас скорою перемогою у встановленні Халіфату за методом пророкування, а також ниспослати щит, який захищатиме нас і дозволить нам поклонятися Всемогутньому так, як Він ﷻ того гідний, не боячись нічого. З великою повагою ми вітаємо усіх мусульман зі святом у цей знаменний день, який був вказаний Аллахом Тааля, Творцем небес і землі.

www.hizb.info.com
www.hizb-eastafrica.com


Хізб ут-Тахрір Східна Африка
01 Шавваль 1435                                                                                             
 2014/07/28