О мусульмани Занзібару, категорично відмовтеся від розділення Шаріатського суду

Східная Африка
Друкарня

Хізб ут-Тахрір у Східній Африці не відчуває ані краплі довір’я у відношенні підступного плану Уряду національної єдності Занзібару, який прагне просунутися за допомогою мерзенних спроб у парламент під приводом підвищення результативності Шаріатського суду. Ми рішуче засуджуємо будь-які спроби, спрямовані на впровадження так званих правок до законів відносно рівності статей, які у своїй сутності мають на увазі рівноправне ділення майна колишнього подружжя незабаром після їх розлучення, тобто розділення майна подружжя, нажитого у шлюбі. Подібні вчинки категорично суперечать великій настанові Ісламу, і, як наслідок, підривають сферу компетенції шаріатського суду.

Підступні кроки даного Уряду національної єдності поряд з іншими законодавчими ініціативами подібно до закону про захист прав дитини на 2011 рік є явним політичним тиском з  боку іноземних держав, про що було повідомлено у газеті «Мвананчі» за 4 червня 2010 на стор. 1-4. Ці плани також були активізовані їх внутрішніми компаньйонами, так званими активістами та громадськими організаціями, які зв’язують себе з боротьбою за права жінок, у тому числі і Жіноча асоціація юристів Занзібару ZAFELA.

Всупереч їх хитрим планам та цілям, ми рішуче заявляємо про те, що дані кроки безсумнівно призначені для скасування малої, а то і мізерної частини решти ісламських законів, які стосуються суспільства та шлюбу, законів відносно спадкоємства та опікунства, а також для сковування а дестабілізації роботи Кадійських судів (Шаріатський суд), якщо не для їх повного усунення.

О мусульмани Занзібару! Зокрема шейхи, імами та вчені!

Люблячий та дбайливий батько ніколи не буде відчувати втому від виконання своїх батьківських обов’язків. Ми, Хізб ут-Тахрір, хотіли б нагадати вам, як ми зробили це у минулий раз у 2011 році, коли кампанія із захисту прав дітей досягла свого апогею і зрештою привела до того, що закон був прийнятий, нагадати про те, що даний обтяжливий та гріховний закон назавжди привнесе страждання, проблеми та величезну відповідальність в історію даних островів.

Чи знаєте ви, що окрім усіх інших огидних речей ці закони встановлюють, що батьківство над дитиною може бути визначене та встановлено за допомогою тестів ДНК? Чи знаєте ви, що ці закони визнають шлюб, укладений на неісламській основі? Визнають одностатеві шлюби? Хіба ви не бачите, що дані закони неправомірно дозволять і дадуть можливість усім тим, хто згідно з Ісламом не заслуговує на спадщину, стати спадкоємцями? Хіба ви не бачите того, що це буде сприяти несправедливості і скоєнню правопорушення аж до Судного дню?

Діюча кампанія проти Кадійського суду є нічим іншим, як іноземною кампанією, яка триває у Кенії, Танганьїку, а також є довготривалим проектом у Занзібарі, яка йде у межах багатьох інших ретельних планів, включаючи так звану реформу пов’язаного з цим департаменту, що займається проблемами жінок та дітей, для того, щоб позбавити крадійський суд повноважень у даному питанні під приводом прийняття нових законів. Усе це здійснюється під гаслом свободи, реформ, порятунку жінок та дітей від  тиранії, і усе це віроломно здійснюється у той час, як невинних людей втягнули у вирішення безглуздих питань. Це і є точний опис того, як вони отримують користь і дивіденди від несвідомих людей, а також опис того, як вони прийняли закон про дитину у 2011 році без будь-якого істотного опору і жорстокої опозиції, оскільки люди були концентровані на безглуздих демократичних питаннях.

У звершення, Хізб ут-Тахрір хотів би палко закликати усіх мусульман загалом і зокрема шейхів, імамів, вчених міцно стояти на своїй основі з Хізб ут-Тахрір проти даної спокуси і відкрито критикувати з різних трибун усі ці огидні та підступні спроби, щоб Умма усвідомила та відчула реальність ворожості, яка оточує її.

Також ми закликаємо політиків та законодавців, які просторікують про усунення Кадійського суду заради своїх нікчемних, мирських та егоїстичних вигід, прокинутися та відмовитися від вбрання ганьби та приниження у їх житті. Ви є невід’ємною частиною Ісламської Умми, тому ви зобов’язані боятися Аллаха Тааля і не повинні спокушатися на маленькі мирські вигоди, щоб у наслідку не зіштовхнутися з покаранням наступного життя.

((يَاقَوْمِ لَكُمُ الْمُلْكُ الْيَوْمَ ظَاهِرِينَ فِي الأَرْضِ فَمَنْ يَنصُرُنَا مِنْ بَأْسِ اللَّهِ إِنْ جَاءَنَا))

«О мій народ! Сьогодні у вас є влада, і ви пануєте на землі. Але хто допоможе нам, якщо покарання Аллаха явиться до нас?...» [Аль-Гафір 40: 29].


Масуд Мселлем
Заступник офіційного представника Хізб ут-Тахрір у Східній Африці
12 Шавваль 1435 р.х.
08/08/2014
N0: 18/1435 AH

Головне меню