Капіталізм є джерелом загальнонаціонального захвату землі

Східная Африка
Друкарня

Щойно як президент Ухуру Кеньятта віддав накази про інспекцію документів, що підтверджують правовий статус в Ламу, де півмільйона ділянок землі були захоплені магнатами, політики одразу ж обмінялися словесними обвинуваченнями та випадами у відношенні одне до одного. Це природно, оскільки питання відносно землі досі не приймало такого значного розмаху у політичному житті Кенії. Ми, в Ісламській політичній партії Хізб ут-Тахрір Східна Африка, хотіли б роз’яснити відносно даного питання наступні моменти:

Дана ганебна схильність до захвату земель є невід’ємною частиною чисельних захватів земель у регіоні подібно до того, як це повідомляється в газеті Daily Nation, яка приводить цитати з доповідей громадських організацій, які заявляють про захват 869,000 гектарів землі. Усе це навмисно організовується з боку магнатів, які жадібно прагнуть одноосібно отримати прибуток від $24-мілліардного проекту  LAPSSET (Lamu Port and South Sudan Ethiopia Transport). Безсумнівно, магнати захоплюють землі людей з метою продажу або отримання компенсації від уряду. Це є явним показником того, що корінні жителі Ламу, а саме мусульмани, досі пригноблювані з боку жадібних промислових магнатів.

Тенденція захвату земель в Ламу розкриває ріст і непохитне продовження жахаючих масштабів даної мерзенної практики, не дивлячись на наявність чисельних доповідей різноманітних комісій, в яких говориться про протидію даній тенденції. Очевидно, що нинішні та  попередні лідери, які знаходяться в уряді та опозиції, не були успішні у протидії даній проблемі. Єдиною сферою, в якій вони досягли успіху, є перетворення даного питання на сприятливу гру отримання політичного капіталу, а після накинулися одне на одного з обвинуваченнями. Однак, усі вони замішані у грабіжництві. Ця проблема привела до того, що Кенія стала свідком частих перестрілок та насилля, враховуючи те, що 85% місцевих жителів матеріально залежать від сільського господарства.  Однак,володіючи 84.4% власної території, вони не володіють навіть трьома акрами!

Ми б хотіли прояснити дану ситуацію, оскільки у справжній час із даною проблемою зіштовхується увесь світ, включаючи Кенію. Причиною цієї проблеми є провал капіталістичної ідеології з її згубними інструментами для оволодіння землею. Основа даної ідеології обертається навколо критерію вигоди та жадібності у питанні накопичення багатства, отже корупція, розтрата та інші соціальні пороки є нормою, пануючою у капіталістичному суспільстві.

Окрім цього, під тягарем цієї згубної ідеології володіння землею не має на увазі собою виробництво продукції, а призначене для монополії та подальшого продажу за надмірно завищеними цінами.

Це суперечить бездоганній ісламській ідеології,  яка вказує на різноманітні засоби володіння власністю, включаючи питання відносно того, як здійснюється володіння землею, а також вона виклала закони відносно землі, будь то громадська, приватна або державна земля. Іслам категорично засуджує будь-який прояв захвату, будь то захват землі, будинків або іншої власності. Пророк ﷺ сказав: «Хто взяв п’ядь землі несправедливо, того вона обів’є сімома землями». (Передав Муслім). Таким чином, до відновлення Халіфату, який буде цілком виконувати Іслам, дана мерзенна тенденція не припинить своє існування.

 
Шабані Мваліму
Офіційний представник Хізб ут-Тахрір у Східній Африці
12 Шавваль 1435 р.х.
08/08/2014
N0: 19/1435 AH

Головне меню