Мусульмани не повинні приймати низькі світські ліберальні цінності

Британія
Друкарня

بسم الله الرحمن الرحيم

Кемерон закликає до «силової» кампанії для примушення мусульман Великобританії до світського лібералізму.


Мусульмани Великобританії повинні дотримуватися Ісламу, а також протистояти спробам їх асиміляції в доктрину світського лібералізму

У ці вихідні Девід Кемерон підняв коментарі міністра освіти Майкла Гоува відносно британськості на інший рівень, коли той припустив, що настав час почати «силове» просування британських цінностей. Він заявив, що прийняття даних цінностей вже не є «необов’язковим» і британцям час припинити ставитися «зневажливо» до їх негайного просування.

Коментарі послідували одразу після пройденої інспекції Ofsted відносно голослівної справи навколо «Троянського коня» у Бірмінгемі, тому цілі, що вбачаються ними, були очевидні: мусульмани не зробили достатньо, щоб вважатися британцями і їм необхідно викласти урок або два уроки про країну, цінності якої вони повинні прийняти як власні.

У той час як мають місце національні дебати відносно необхідності нав’язування британських цінностей, стає зрозуміло, що ніхто не може вказати пальцем на те, чим конкретно є ці цінності або визначити поняття сутності британськості.

Список цінностей став смішним, оскільки політики, ЗМІ та патріоти відчайдушно вимагали того, щоб усе навколо було британським. Однак, демократія отримала свій початок у Стародавній Греції, а не у Великобританії. Толерантність існувала задовго до римського завоювання Британських островів. Принаймні, на шість віків головування закону передує Великій хартії вольностей. Свобода, будь то свобода слова, зборів або економічних прав, неохоче була впроваджена поступовим чином у Великобританії і фактично здебільшого була запозичена з Європи.

Недивно, що так важко дати визначення британським цінностям. Багато аспектів культури, на володіння якими претендують політики, у дійсності не є ані вродженими, ані споконвічно британськими. Але тоді, як таке може бути? Як деякий вчинок або цінність можуть бути пов’язані з клаптиком землі або племенем? Скоріше, ті цінності, які приймають люди, є частиною загальної традиції, прийнятої народом на протязі тривалого часу, незалежно від того, звідки вони з’явилися. Якщо вони є сумішшю цінностей, запозичених від іммігрантів, що має місце у Великобританії, то вони обов’язково будуть піддаватися постійним змінам. Вони затримаються на деякий час, допоки не будуть замінені чимось більш корисним. У цьому і полягає проблема визначення британських цінностей. Свобода, толерантність і головування закону – уі вони здаються трохи застарілими, у той час як від мусульманських громадян у Великобританії вимагається, щоб вони також виконували ці цінності.

Однак, подібне лицемірство буде визнане істинно британським. Поряд із колоніалізмом, пихатою зверхністю та соціально-економічним занепадом дані британські цінності більш знайомі світові.

Не дивлячись на утвердження Кемерона, що Великобританія дотримується бездоганних демократичних повноважень на правах «батьківщини парламентаризму», демократія компрометується корпоративними інтересами, лобістами, інвесторами та фінансовим зловживанням з боку його власних членів парламенту. Великобританія є першовідкривачем агресивної світової колонізації і має досвід у підтримці жорстоких тиранічних диктатур (не демократії) в усьому світі, продовжуючи колоніальну кампанію з поневолення світу британськими інтересами. Лише минулого тижня генерал-майор Тім Кросс, найстарший офіцер Великобританії у плануванні іракського вторгнення у 2003, заявив на Радіо-4 Бі-бі-сі: «Ми занадто рано загнали Асада в кут, меншим з двох зол у даному регіоні є сильний диктатор»! Великобританія дуже рада породжувати і взаємодіяти зі звірячими диктаторами-вбивцями, якщо вони слугують британським економічним інтересам, а саме інтересам кількох великих Британських Корпорацій.
 

Не дивлячись на вимогу збереження головування закону і піднесення Великої хартії вольностей, Великобританія є суспільством тотального нагляду, підтримує секретні судові процеси і охоче позбавляє свій народ громадянства. Однак будь-яка вимога толерантності викликає сміх, оскільки британський уряд є вкрай нетерпимим у відношенні основних ортодоксальних ісламських вірувань та цінностей, а також ініціює «силову» кампанію для примусового перетворення тих, кого вважає недостатньо британізованими, не дивлячись на заяву дотримуватися принципу «вибору».

Кемерон мав сміливість дискутувати про те, щоб британські цінності повинні просуватися у силу їх економічної та соціальної міці. Можливо, він мав на увазі азартний капіталізм, який розв’язав глобальне фінансове страждання? Або лібералізм та індивідуалізм, який викликав соціальний хаос у Великобританії, сприяючи егоїстичному та неморальному життю, руйнуванню інституту родини, підлітковій злочинності, розшаруванню громадських цінностей та прояву неповаги у відношенні до закону?

Якщо усе це є візитною карткою британських цінностей, то немає нічого дивного в тому, що багато мусульман та немусульман відвернулися від подібної «британської» ідентичності.

وَإِذَا قِيلَ لَهُمْ لَا تُفْسِدُوا فِي الْأَرْضِ قَالُوا إِنَّمَا نَحْنُ مُصْلِحُونَ* أَلَا إِنَّهُمْ هُمُ الْمُفْسِدُونَ وَلَكِنْ لَا يَشْعُرُونَ

«Коли їм кажуть: «Не розповсюджуйте нечестя на землі!», вони відповідають: «Тільки ми і встановлюємо порядок». Воістину, саме вони розповсюджують нечестя, але вони не усвідомлюють цього». [Аль-Бакара: 11-12]

У світлі нещодавнього посилення спроб примушення мусульман  відмовитися від своїх ісламських цінностей, примусово асимілювати їх та секуляризувати Іслам, ми скористуємося даною можливістю, щоб нагадати мусульманській спільноті у Великобританії наступні моменти:

Ісламські цінності цілком відрізняються від світських ліберальних цінностей, які лежать в основі сучасного соціального, економічного та політичного хаосу. Іслам не просуває ідеї свободи особистості у тому, щоб вести себе так, як тобі подобається, одягатися так, як тобі подобається, мати інтимні взаємовідносини з ким би то не було, хто тобі подобається, а також прагнути до накопичення багатств будь-яким шляхом. Іслам просуває ідею того, що поведінка людей повинна основуватися на шаріатських законах і нагадує людям про те, що Аллах ﷻ не дозволяє  розпусту, використання у корисних цілях і пригноблення.

Світські ліберальні цінності встановлюють принципи, де особистий зиск є остаточним критерієм у визначенні добра і зла. Якщо вираз «Що я буду з цього мати?» є єдиним цікавлячим питанням у справах, то не дивуйтеся тому, що ви бачите усе більше і більше телевізійних знаменитостей, захоплених експлуатацією дітей. Окрім того, матеріальне багатство є єдиною цінністю, яка визнається ліберальним суспільством, тому страждання та пригноблення інших стають дозволеними, оскільки матеріальний прогрес не повинний обмежуватися.

وَمَنْ أَعْرَضَ عَنْ ذِكْرِي فَإِنَّ لَهُ مَعِيشَةً ضَنْكًا وَنَحْشُرُهُ يَوْمَ الْقِيَامَةِ أَعْمَى

«А хто відвернеться від Мого Нагадування, того очікує тяжке життя, а у День воскресіння Ми воскресимо його сліпим». [Та-Ха: 124]

Великобританія захищатиме світські ліберальні цінності, а не ісламські. Деякі мусульмани занепокоєні діями британського уряду. Однак, для свідомих мусульман подібний образ дії не є незвичайним. Принципи британського життя є ліберальними, світськими та капіталістичними, і тому британська держава захищає, плекає і просуває ці цінності всередині країни і за її межами, де лише утилітарна цінність власних інтересів є предметом для занепокоєння.

З ісламськими цінностями будуть миритися тільки тоді, коли вони будуть збігатися з британськими цінностями, і лише у тому випадку, якщо ці цінності відповідатимуть британським інтересам у даний момент часу, а не тому, що вони є ісламськими цінностями. Тому ми не повинні очікувати того, що британська держава захищатиме наші ісламські цінності у сфері виховання дітей, погляду відносно розділення статей, дрес-коду, взаємовідносин чоловіків та жінок, а також висловлювання своєї думки проти тиранії, і багато інших цінностей. Чого ми можемо очікувати, так це того, що коли ісламські цінності вступають у конфлікт з британськими інтересами, на мусульман буде здійснюватися тиск з метою відмови ними від ісламських цінностей, що нещодавно спостерігалося у низці випадків. Ми повинні очікувати на присутність «червоних ліній» для мусульман, які не є «червоними лініями» для британського суспільства, і ми також повинні очікувати того, що держава намагатиметься насильно виконувати свої «червоні лінії» над суспільством, а не наші «червоні лінії».

Єдиною державою, яка виконуватиме і заохочуватиме ісламські цінності, а також дозволить їм головувати в суспільстві, є лише та держава, яка основана на Ісламі, а не на світському ліберальному капіталізмі. Нею є Ісламська держава, про повернення якої після часів пригноблень нам казав Посланець Аллаха ﷺ, нею є Халіфат. Він ﷺ сказав: «…Потім буде Халіфат за методом Пророка». Мусульмани в усьому світі сьогодні працюють заради повернення Халіфату у мусульманські землі, чого вони чекають з нетерплячкою. Нещодавні випробування, які з’явилися на порозі у мусульманської спільноти, слугують для нас тільки нагадуванням того, що Халіфат є єдиною державою, у якій наші молитви, подаяння, діти, родини, домовленості та політичне життя будуть дійсно захищені у відповідності з ісламськими принципами, якими ми так дорожимо і згідно з якими ми живемо без будь-яких сумнівів та страху. Істинним образом життя є ісламський образ життя.

Британський уряд реагує на збільшення сили Ісламу. Замість того, щоб ставати більш світськими та ліберальними, мусульмани у Великобританії збільшують своє прибічність Ісламові, показуючи величезне бажання дослідити свій шаріат і виконувати його обов’язки.

Більше того, мусульмани продовжують надавати підтримку мусульманам у зонах конфлікту, подібно до Сирії, Іраку, Пакистану, Бірми та інших місцях, за допомогою своєї мови, своїх грошей і дякуючи своїй постійній вірі у те, що мусульмани складають одне тіло, Умму, чиї страждання розділяють усі мусульмани не дивлячись на розбіжність географічного положення, етнічної приналежності та мови. І це у відповідності зі словами Пророка Аллаха ﷺ: «Приклад віруючих у їх взаємній любові, співчутті та милосерді подібний до тіла: якщо одна частина його занеможе, то усе тіло відповідає на це температурою та безсонням». Усе перелічене вище складає виклик британським колоніальним інтересам і підриває бажання Великобританії продовжувати свій тиранічний порядок денний у мусульманському світі. Тому це сприяє британським та західним колоніальним інтересам відносно того, щоб мусульмани менш серйозно ставилися до Ісламу і найбільш охоче слугували британським інтересам.

Європейська католицька інквізиція встановила, що єдиним способом зберегти перебування людей у стані віри є використання сили замість категоричного доказу. В Іспанії вони за допомогою сили змогли запобігти проникненню ісламських переконань до суспільного та до приватного дискурсу. Сьогодні британський уряд розуміє те, о він не у силах протистояти розповсюдженню ісламських вірувань і цінностей за допомогою переконливого аргументу, тому вони також намагаються силоміць впровадити свої світські ліберальні цінності навіть серед дітей, незважаючи на наслідки та шкоду, що завдається їх добробуту.

На відміну від сучасної інквізиції британського уряду у перевихованні мусульман, які не дотримуються шаріату, Іслам не примушує останніх прийняти переконання, які суперечать їх сприйняттю. У віру та обряди поклоніння не мусульманських громадян Ісламської держави не втручаються. Посланець Аллаха ﷺ сказав: «Того, хто сповідує іудаїзм і того, хто сповідує християнство, не повинні примушувати відмовитися від своєї віри».

Іслам достатній для нас. На тлі шквалу критики на протязі останніх місяців і зараз на тлі заклику примусити мусульман змінюватися, їх навмисно змушують відчувати, що Іслам є гіршим для слідування, щоб підірвати їх прибічність його переконанням та практикам.

Мусульмани не повинні вибачатися за Іслам. В реальності, ліберальні світські цінності приречені на провал у вирішенні проблем людства. Вони не ниспослані Творцем і фактично суперечать тому, що Він нам ниспослав.

О мусульмани! Ви знаходитеся у положенні боротьби між істиною та брехнею. Ідеологічна боротьба розгорнута проти вас сьогодні, на тлі того, що ліберальний секуляризм стоїть на боці брехні, а Іслам стоїть на боці істини. У лібералів немає і краплі сорому, оскільки вони втягують ваших дітей у даний конфлікт. Ви усвідомлюєте істину і знаєте, що Іслам є кращим для людей, якщо б тільки знали вони. Тому будьте з числа тих, хто доносить це до людей, поки вони також не усвідомлять цього.
Посланець Аллаха ﷺ повідомив нам: «Настануть дні, у які терпіння буде подібне до стискання в руці розпеченого вугілля, і того, хто робить добрі справи у ці дні очікує нагорода п’ятдесяти людей, які роблять те саме, що й він».
Ісламський Шаріат стоїть вище за усі попередні шаріати. Ісламський шаріат виводиться лише з ниспосланих текстів Корану та Сунни, які не змінюються у залежності від інтересів кількох могутніх гнобителів.

قُلْ تَعَالَوْا أَتْلُ مَا حَرَّمَ رَبُّكُمْ عَلَيْكُمْ أَلَّا تُشْرِكُوا بِهِ شَيْئًا وَبِالْوَالِدَيْنِ إِحْسَانًا وَلَا تَقْتُلُوا أَوْلَادَكُمْ مِنْ إِمْلَاقٍ نَحْنُ نَرْزُقُكُمْ وَإِيَّاهُمْ وَلَا تَقْرَبُوا الْفَوَاحِشَ مَا ظَهَرَ مِنْهَا وَمَا بَطَنَ وَلَا تَقْتُلُوا النَّفْسَ الَّتِي حَرَّمَ اللَّهُ إِلَّا بِالْحَقِّ ذَلِكُمْ وَصَّاكُمْ بِهِ لَعَلَّكُمْ تَعْقِلُونَ
 

«Скажи: «Прийдіть, і я прочитаю те, що заборонив вам ваш Господь». Нікого не долучайте до Нього у співтовариші, робіть добро батькам. Не вбивайте своїх дітей, боячись бідності, адже Ми забезпечуємо прожитком вас разом з ними. Не наближайтеся до бридких вчинків ані до очевидних, ані до прихованих. Не вбивайте душу, яку Аллах заборонив вбивати, якщо тільки у вас немає на це права. Це заповідав вам Аллах, можливо ви урозумієте». [Аль-Ан’ам: 151]

О мусульмани! Гордо дотримуйтеся своїх ісламських цінностей, ніколи не боячись прибічності їм і просувайте їх за кожної можливості. Дотримуйтеся свого власного шляху у вихованні своїх дітей і не навчайте їх світським ідеям свободи. Дотримуйтеся шлюбу у якості основи для родинного життя і не вчіть своїх дітей безладним статевим зв’язкам та гомосексуалізму. Міцно дотримуйтеся засудження зла західної колоніальної зовнішньої політики і не відмовляйтеся від ваших братів в Ісламі, які вдень і вночі страждають від рук своїх диктаторів. Тримайтеся міцно за заклик до Халіфату, оскільки він є рятівником для вас та усіх ваших братів-мусульман в усьому світі.


О мусульмани! Лише ісламські цінності ниспослані Творцем. Вони перевершують усі інші цінності і повинні сяяти у момент дотримання їх віруючими.

وَلَا تَهِنُوا وَلَا تَحْزَنُوا وَأَنْتُمُ الْأَعْلَوْنَ إِنْ كُنْتُمْ مُؤْمِنِينَ

«Не слабшайте і не сумуйте, у той час, як ви будете на висоті, якщо ви дійсно є віруючими». [Аль-Імран: 139]
           


19 Шаабан 1435                                                                                              
2014/06/17                                                                                                        
Хізб ут-Тахрір Великобританія
  

Головне меню