Новий міністр юстиції Австралії озвучує стару антиісламську риторику

Австралія
Друкарня

Судова тяжба (справа Омарі проти Омарі) щодо розділу спадщини між братом та сестрою, яка дійшла до Верховного суду минулого тижня була використана ЗМІ для критики Ісламу та безпідставних звинувачень у тому, що Іслам дискримінує жінок і є женоненависницьким.

Федеральний міністр юстиції Нікола Роксон також прокоментувала цю подію, сказавши: «Шаріату немає місця в австралійському суспільстві, і уряд категорично відкидає будь-яку пропозицію з його впровадження, і це також стосується питань заповіту та спадщини».

У відповідь на це Хізб-ут-Тахрір в Австралії звертає увагу на наступне:

1. Ствердження про те, що Іслам є женоненависницьким і цінує жінок більше, аніж чоловіків, однозначно відкидається і ні в якому разі не може вважатися правдою. Для Аллаха стать, раса, етнос, багатство та статус не є тим, що відрізняє людину від людини, навпаки люди відрізняються один від одного своєю набожністю та усвідомленням існування Творця.  І це положення Ісламу є загальновідомим.

2. Причиною відмінності у питанні спадщини між сестрою та братом є не їх стать, як намагаються нав’язати нам повідомлення та коментарі ЗМІ, і як було підтверджено безвідповідальними коментарями міністра юстиції. Насправді, лише ті, хто дивляться на цей світ крізь призму багатства і матеріалізму, будуть вважати, що добробут людей полягає лише в матеріальному зиску, який вони отримують.

3. В ісламському законодавстві лише у малій кількості варіантів успадкування від родичів із багатьох можливих жінкам виділяється із спадку менше аніж чоловікам. Це положення пояснюється тим, що чоловік несе більшу фінансову відповідальність, аніж жінка. У всіх інших положеннях, а їх переважна більшість, жінки отримують їх спадку або нарівні з чоловіками або більше них. Ці факти виявляють неспроможність розповсюджуваних голослівних стверджень.

4. Нікола Роксан, будучи новачком на своїй новій посаді міністра юстиції, швидко підхопила традицію австралійських політиків високого рангу атакувати Іслам і читати мусульманам лекції про австралійські цінності та суспільство. Ми добре обізнані про суспільство та цінності, про які вони кажуть. Ми добре обізнані про суспільство та цінності, які створили систему поглядів, яка призвела до розвалу інституту родини та розвалу суспільства. Суспільство, в якому риторика про рівність для жінок межує з несамовитим домашнім насиллям, встановленням обмежень для жінок при просуванні по службі, дискримінацією в таких інститутах як військо, а також з перетворенням жінок на товар.

5. Саме лібералізм зводить на нуль вважливість жінки, аж ніяк не Іслам. Не заклик до носіння скромного одягу у суспільстві, а індустрія порнографії, яка вільно діє у сучасних ліберальних демократіях, включаючи Австралію, чий оберт обчислюється мільярдами доларів, знецінює важливість жінок.  Аж ніяк не відвертання зовнішніх поглядів у благо внутрішньої гідності знецінює роль жінки, а використання її тіла для продажу шоколаду, машин та охолоджувальних напоїв.

6. На лице факт нетерплячості тих, хто звинувачує Іслам у нетерплячості. Отож, у Халіфаті прибічникам відмінних від Ісламу релігій дозволяється виконувати свої особисті справи, включаючи питання спадку, згідно зі своїми віруваннями та законами. Судячи з усього, сучасна західна ліберальна демократія не може слідувати подібним благородним стандартам, а західні лідери виберуть шлях подальшого пригноблення меншостей, намагаючись заробити мізерні бали у «політичному футболі» за першої зручної нагоди.

Інформаційний офіс Хізб ут-Тахрір в Австралії
20 березня 2012

Головне меню