Підсилення ісламофобії в Америці

Америка
Друкарня

Сьогодні в Америці мусульмани є свідками підсиленого пропагування та нападів на Іслам та мусульман. Ці напади не обмежуються лише якоюсь однією територією або регіоном країни, навпаки, вони призвели до розповсюдження скрізь ісламофобії тощо.

Повсякчасні напади на Іслам та мусульман відбуваються з боку політиків, журналістів, соціальних груп або навіть окремих звичайних громадян. Підсилення ісламофобії мало наслідком низку таких подій серед усього населення, як : «День спалення Корану», демонстрації біля мечетей та ісламських конференцій, вандалізм по відношенню до мечетей, і зокрема зараз,  опір побудови Ісламського центру у Нью-Йорку, побудові так званої мечеті «Граунд-Зеро». Ця паніка також призвела до нападу на таксиста-мусульманина у Нью-Йорку, лише через його віросповідання.

 

Дивлячись на цю направлену проти Ісламу та мусульман риторику стає очевидним, що засади релігійної свободи та толерантності застосовуються вибірково, коли справа стосується щодо мусульман. Сьогодні нападають на кожен символ Ісламу, починаючи з хіджабу і закінчуючи Кораном і мечетями. Захід стверджує про перевагу свого принципу релігійної свободи, але явним із ситуації в Америці (і на Заході) стає те, що це не більше ніж просто гасла.  

Багато політиків, які звертались до мусульман за підтримкою під час своїх виборчих кампаній, сьогодні виступають проти ісламських цінностей. Політики з обох партій виступили з різкими коментарями на бік Ісламу та мусульман, порівнюючи Іслам з нацизмом, фашизмом та насильством тощо. Навіть Барак Обама на початку не втримався від підтримки так званої мечеті «Граунд-Зеро», але згодом змінив свою думку, зробивши заяву про непохитність конституційних прав. Більше того, сьогоднішня адміністрація навіть не зайняла певно визначеної позиції стосовно підсилення ісламофобії та паніки.

О, мусульмани!

На нас усіх нападають, незалежно від ярликів, які на нас навішують, таких як «ліберальні», «консервативні» або «екстремістські мусульмани». Ми не повинні втягуватися  цієї інтриги ярликів, яка нас розмежовує, і ми маємо завжди пам’ятати, що усі ми є частиною однієї великої ісламської Умми, яка має Акиду та Шаріат.    

Ми закликаємо усіх мусульман в Америці виступити разом та працювати задля протистояння таким нападам на Іслам. Обов’язковим для нас є дотримуватися ісламських хукмів Шаріату. Ми не повинні іти на компроміс у питаннях ісламських принципів, ідей та цінностей. Ми маємо звертатися за допомогою лише до Аллаха ﷻ та до мусульман. Ми повинні боятися лише Аллаха ﷻ та підкорятися Йому ﷻ в усіх аспектах нашого життя.

Ми закликаємо усі ісламські організації та організації, які зайняті побудовою нових мечетей, здихатися почуття страху, яке, на жаль, оволоділо мусульманською спільнотою. Також ми закликаємо ці організації нести Іслам як спосіб життя до переважаючого нас по кількості суспільства не мусульман.

يُرِيدُونَ أَن يُطْفِؤُواْ نُورَ اللّهِ بِأَفْوَاهِهِمْ وَيَأْبَى اللّهُ إِلاَّ أَن يُتِمَّ نُورَهُ وَلَوْ كَرِهَ الْكَافِرُونَ

«Вони хочуть загасити світло Аллаха своїми вустами. Але Аллах не дозволить цьому статися і завершить розповсюдження свого світла, навіть, якщо це ненависно невірним». (9:32) 


Хізб-ут-Тахрір, Америка
19 Рамадан 1431 рік по хіджрі
08/29/2010

Головне меню