Лише ісламська держава визволить Умму від тиранів

Америка
Друкарня

Хвала Аллаху! Нещодавно ми були свідками того, як Умма на ісламських землях виступила проти тиранії. Благословенна революція почалася у Тунісі, де Умма вийшла на вулиці, щоб покласти кінець тиранічному правлінню Бен Алі.

Вона виступила, не дивлячись на загрозу катувань і навіть смерті. Незабаром революція розповсюдилася на інші частини ісламського світу. В Єгипті, Лівії, Ємені та Бахрейні мусульмани повиходили на вулиці з мечетей після п’ятничних молитов, вимагаючи покласти кінець рабству, приниженню і несправедливості, які тривали десятиріччями. У Сирії боротьба з Башаром Аль-Асадом триває й досі руками мусульман, які відмовляться схилитися перед будь-якою владою, окрім влади Аллаха ﷻ.

 

Як і очікувалося, тирани не погодилися піти мирним шляхом. Навпаки, вони застосували проти беззбройних протестуючих свої кийки, кулі та бомби. Але з волі Аллаха ﷻ протестуючі відмовляються підкорятися. З ісламських гасел, що лунають на вулицях кожного великого сирійського міста, стає зрозуміло, що джерелом сили і натхнення протестуючих є їх стійка віра в Аллаха ﷻ.
 
Ми вітаємо Умму з усуненням Каддафі, Мубарака і Бен Алі. Поте боротьба повинна тривати, адже режими на жаль пережили зміну своїх номінальних глав. Ці режими намагаються обдурити благородну Умму, сховавшись під гаслом, так зване «давля маданія» або «громадянська держава». Ці гасла виходять від режимів, які були вимушені змінити свій зовнішній вигляд, зрозумівши, що Умма відкинула світський устрій суспільства. І досі трансформація на Близькому Сході змінила лише зовнішній вигляд без впливу на їх світський характер. Тому Умма не повинна дозволити себе обдурити, а повинна усвідомити, що «громадянська держава» є черговою маскою, яку одягають на режими, що пригноблюють Умму на протязі десятиріч.
 
Подібно до того, як сказав Рабі ібн Амр  ватажкові персів Рустаму: «Аллах послав нас, щоб вивести людей  з лона поклоніння рабам у лоно поклоніння Аллаху,  з тісноти цього світу до його просторів, зі свавілля релігій до справедливості Ісламу, з обмеженості цього життя до просторів Наступного. Аллах (азза ва джаль) послав нас, щоб врятувати вас від поклоніння один одному».
 
Ісламська Умма повинна зрозуміти, що істинне визволення – це визволення від людських законів. Воно також полягає у покірності законам Аллаха ﷻ. Ми також повинні розуміти, що істинна справедливість може бути досягнута виконанням шаріату Аллаха ﷻ і єдиний шлях досягнення величі і гідності полягає у повному підкоренні і смиренні перед нашим Господом – Аллахом ﷻ.

مَن كَانَ يُرِيدُ الْعِزَّةَ فَلِلَّهِ

 «Якщо хто бажає могутності, то адже могутність цілком належить Аллаху» (35:10).

Революція повинна тривати доти, доки Умма не викоренить порочні режими і не встановить правління Ісламу, і не стане здатна виконувати релігію Аллаха і не встановить правління Ісламу, і не стане здатна виконувати релігію Аллаха ﷻ в повному обсязі, без компромісу і відстрочок, слідуючи за прикладом Посланця Аллаха ﷺ і праведних халіфів (р.а.) після нього.
 
Аллах говорить (у перекладі змісту):

وَعَدَ اللَّهُ الَّذِينَ آمَنُوا مِنكُمْ وَعَمِلُوا الصَّالِحَاتِ لَيَسْتَخْلِفَنَّهُمْ فِي الْأَرْضِ كَمَا اسْتَخْلَفَ الَّذِينَ مِن قَبْلِهِمْ وَلَيُمَكِّنَنَّ لَهُمْ دِينَهُمُ الَّذِي ارْتَضَىٰ لَهُمْ وَلَيُبَدِّلَنَّهُم مِّن بَعْدِ خَوْفِهِمْ أَمْنًا ۚ يَعْبُدُونَنِي لَا يُشْرِكُونَ بِي شَيْئًا ۚ وَمَن كَفَرَ بَعْدَ ذَٰلِكَ فَأُولَٰئِكَ هُمُ الْفَاسِقُونَ

 «Аллах обіцяв тим із вас, які увірували і чинили праведні діяння, що Він обов’язково зробить їх намісниками на землі, подібно до того, як Він зробив намісниками тих, хто був до них. Він обов’язково надасть їм можливість сповідувати їх релігію, яку Він схвалив для них, і замінить їх страх на безпеку. Вони поклоняються Мені і не долучають співтоваришів до Мене. Ті ж, які після цього відмовляться увірувати, є нечестивцями» (24:55).  

Нехай Аллах спрямує цю Умму, щоб вона розпізнала брехню і нехай Він ﷻ допоможе нашим братам і сестрам у Шамі усунути злісний режим і встановити владу релігії Аллаха ﷻ.

Хізб ут-Тахрір
Канада
9 Сафар 1434 р.х.
22.12.2012

 

Головне меню