Хімічна або звичайна зброя: хіба це важливо?

Америка
Друкарня
21 серпня 2013р. тиран Дамаску Башар  аль-Асад винищив більше 1400 громадських осіб із мусульман за допомогою хімічної зброї, після того як не зміг придушити їх волю.

Це звірство негайно відбилося у словах засудження голів світових держав, у першу чергу Заходу. Спочатку Америка голосно закликала до озброєного удару, але після швидко відмовилася від своїх слів на користь політичного рішення, згідно з яким режим Асада повинен відмовитися від хімічної зброї. Чому Америка зайняла жорстку позицію проти режиму Асада саме зараз? Чому вона виказувала бездіяльність на протязі 2.5 років, за які було вбито сотні тисяч людей?

Життя цих сотень тисяч невинних чоловіків, жінок і дітей, вбитих до застосування хімічної зброї не менш значущі, ніж загиблі у результаті хімічної атаки.

Причиною термінової наполегливості Америки і Європи є те, що зараз сили революції наблизилися до свого тріумфу і перемоги, у той час як режим Асада знаходиться на межі колапсу. Раптове падіння режиму Асада створить несприятливу для США і Європи ситуацію. Генерал Мартін Демпсі, голова об'єднаного комітету начальників штабів, розкриває американський погляд на бійню в Сирії і роль США: «Питання в Сирії сьогодні не полягає у виборі між двома сторонами. Я вважаю, що сторона, яку ми виберемо, повинна бути готова для просунення своїх і наших інтересів, коли баланс сили схилиться  їх бік. Сьогодні вони не готові до цього». Слова Демпсі не залишають сумніву, що істинна занепокоєність Америки не полягає у плачевному положенні народу, а полягає в інтересах США, суть яких Демпсі висловив у своїх наступних словах: «режим, який стане повним союзником для США і їх порядку денного на Близькому Сході».

Головна стурбованість Америки полягає в тому, хто повинен, а хто не повинен очолити Сирію після падіння режиму Асада. Під час своєї промови 10 вересня президент Обама іще більше прояснив американську позицію, коли заявив: «На наступний день після будь-якої військової операції ми подвоїмо наші зусилля для досягнення політичного рішення, яке посилить тих, хто відкидає силу тиранії і екстремізму». Слова Обами означають що Америка хоче посадити за один стіл режим Асада і тих представників опозиції, яких вибере Америка, щоб гарантувати “рішення ”, яке збереже нинішній режим з незначною заміною облич. Але що стало причиною того, що Обама і Керрі радикально змінили свою позицію з військового удару, про який вони просторікували на протязі останніх тижнів як про єдине рішення? Очевидно, що мусульмани в Сирії не хочуть обмежитися лиш зміною облич, вони хочуть повністю замінити режим. Вибравши шлях політичного рішенн, Америка надала режиму Асада додатковий час. Окрім цього вона виграла для себе час, щоб заручитися підтримкою в рядах опозиції, зробивши з неї життєздатну помірковану силу.

Суть сирійської війни не у використовуванні хімічної або звичайної зброї. Її суть у революції, яка почалася під гаслами Ісламу заради усунення встановленого США режиму родини Асада, який привів до масових страждань, болю, руйнувань, взяттям під варту і вбивствам десятків тисяч людей за останні 40 років. Будь-яке втручання Америки або Заходу лиш продовжить ці страждання.

Мусульмани не повинні прохати Америку по допомогу, так само як вони не повинні шукати захисту від будь якої іншої немусульманської нації. Аллах заборонив прохання подібної допомоги:

يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا لَا تَتَّخِذُوا الْكَافِرِينَ أَوْلِيَاءَ مِنْ دُونِ الْمُؤْمِنِينَ أَتُرِيدُونَ أَنْ تَجْعَلُوا لِلَّهِ عَلَيْكُمْ سُلْطَانًا مُبِينًا
«О ті, які увірували! Не беріть невіруючих собі у помічники і друзі замість віруючих. Невже ви хочете надати Аллаху очевидний довід проти вас самих?» (4:144).

Це також підтверджується словами нашого благородного Посланця Аллаха ﷺ:
«Не шукайте світла від вогню багатобожників» (Байхакі).
«Ми не шукаємо допомоги від багатобожників». (Ахмад в Абу Дауд).

Рішення сирійської проблеми не прийде із Заходу або Сходу. Страждання народу Сирії не вирішаться з допомогою демократії або капіталізму. Народ Шаму отримає полегшення лише від Ісламської держави. Лише Ісламська держава забезпечить його пошаною і безпекою. Без сумнівів, лише Іслам вирішить проблеми на Ближньому Сході і в усьому світі. Лише Іслам замінить тиранію справедливістю. Мусульмани повинні лиш старатися у відновленні ісламської держави і підтримувати тих, хто працює над її встановленням в ісламському світі.


يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا اسْتَجِيبُوا لِلَّهِ وَلِلرَّسُولِ إِذَا دَعَاكُمْ لِمَا يُحْيِيكُمْ
“О ті, які увірували! Відповідайте Аллаху і Посланцю, коли він закликає вас до того, що дарує вам життя ”. (8:24).

7 Зуль Када 1434р.х.
 2013/09/12
 
Хізб ут-Тахрір
Америка

 

Головне меню