Датські політики роздмухують свої цінності у боротьбі проти Ісламу

Скандинавія
Друкарня

بسم الله الرحمن الرحيم

Знову почалися нападки на Іслам і на мусульман в останні тижні. Причиною цього є агресивні висловлювання з боку ЗМІ і політичних кіл всіх мастей.

Ця акція виливається в серії телевізійних програм, що транслюються з другого данського каналу «TV2». Згадані програми використовують різні мерзенні шляхи для цього. Сам канал і його цілі є підозрілими і не заслуговують на довіру, бо працюють на дискредитацію цінностей, понять і законів мусульман, переконаних у них і запроваджують їх у своєму житті.

Перед початком кампанії згаданого каналу один зі спеціальних ісламських навчальних закладів піддався наклепу з боку ЗМІ, після чого на його адресу надійшли погрози про вжиття в його адресу мір покарання через те, що в цьому закладі студентам порадили не вступати в стосунки з представниками іншої статі, крім як з шаріатських причин, до того ж, що така порада, насправді, заслуговує високої оцінки і повністю відповідає законам шаріату.

Якщо і існує щось, що об'єднує західних політиків, то це - злісні кампанії проти законів Ісламу. Вони змагаються один з одним у тому, хто запропонує найбільш злочинну ідею проти мусульман, одну за одною. Все це починається з телепрограм для впровадження в суспільство думки про те, що мусульмани Данії - це якесь велике злочинне угруповання!
Остання кампанія є нічим іншим, як новою ланкою в ланцюзі війни проти цінностей Ісламу, яка мобілізувала ЗМІ і політичну еліту цієї країни вже дуже давно. Раніше вже уряд Данії відправляв свої війська і ВПС в ісламські країни, щоб змусити мусульман прийняти демократію. У самій же Данії наростає спроба асиміляції мусульман.

З початком т.зв. «боротьби з тероризмом» було розпочато й асиміляційні процеси мусульман у західних суспільствах. «Боротьба з тероризмом» стала невід'ємною частиною війни цінностей проти Ісламу в західних демократичних суспільствах. З наданням розвідувальним службам широких повноважень і можливостей для стеження, на додачу до масового шпигунства і особливо жорстким законам на адресу мусульман, ці «демократичні цінності» стали дуже близькі до тоталітаризму.

З початком їх т.зв. «війни проти екстремізму і радикалізму» вороги Ісламу пішли ще далі і почали криміналізувати основні аспекти мусульманської поведінки, такі як намаз і відсторонення від порочності. В останні роки вони почали виламувати двері приватного життя мусульман у вигляді спроб держави втрутитися у виховний процес мусульман над своїми дітьми, у вигляді спроб держави нав'язати свою гегемонію в соціальному житті мусульман під приводом «соціального контролю», стверджуючи, що мусульманські громади нав'язують себе своїм же дітям, або під приводом боротьби з конфліктами, що виникли в результаті особливого розуміння мусульманами «честі».

Іншими словами, вони намагаються змусити нас стати розпусними! Ми бачили, як жорстоко повели вони себе з одним із синів мусульман в провінції міста Орхус через те, що він був вихований в Ісламі. Так само йде справа і з кампанією по спотворенню фактів, психологічного та ідейного тиску, із залякуванням мусульман, щоб змусити їх відмовитися від встановлення Ісламу і його законів. Удруге ми бачимо, як втілюються правдиві слова Аллаха:

إِنَّ الْكَافِرِينَ كَانُواْ لَكُمْ عَدُوًّا مُّبِينًا

«Воістину, невіруючі є вашими явними ворогами» (4: 101).

Вихваляючи конституцію Данії, її політики хваляться, що в їхній країні є свобода віросповідання і свобода думки. Але в той же самий час вони істерично махають палицями над головами ісламських організацій і приватних осіб. Щоразу, коли вони говорять про ісламську точку зору, видно, як вони не люблять Іслам насправді. Ворожа заява одного з міністрів про те, що потрібно зрівняти мечеті з землею, є ясним вираженням цієї ідейної тиранії, що її веде проти мусульман в Данії. Таким чином, політики Данії виявляють свої цінності і принципи на землі, ведучи себе як мракобіси проти Ісламу. Своїми нападками на благородні цінності Ісламу вони лише викривають брехливість своїх слів про те, що цінність свободи є універсальною для них.

Дивно, що ці політики і ЗМІ виставляють себе у вигляді охоронців моральності і засуджують аспекти життя мусульманина, що розповсюджують цю моральність. Ці політики і ЗМІ насправді є майстерними лицемірами.

О брати і сестри в Ісламі!

Злісна кампанія проти Ісламу показує, що вороги релігії під приводом злиття народів хочуть, щоб ви залишили вашу ісламську ідентичність і розчинилися в тиглі західних цінностей. Любі мусульмани, ви повинні чітко і публічно заявити, що неможливо розплавити Іслам або зробити цю релігію світською, тому що Іслам - це не просто ваша особиста релігія або ж ваша моральна філософія. Іслам більше за це набагато, він є духовно-політичною всеосяжною ідеологією, ниспосланою істиною від Святого і Всевишнього Творця. Іслам несе в собі закони на всі випадки життя, несе в собі системи, за якими може жити як держава, так і суспільство. Всі ці компоненти знаходяться в Ісламському Шаріаті, вони є невід'ємними складовими частинами Ісламу. Вимога Заходу до вас відмовитися від частини Ісламу є насправді вимогою відмовитися від Ісламу в цілому як основи вашої самоідентичності. Ми впевнені і спокійні за те, що ви ніколи не погодитеся на цю вимогу до тих пір, поки ви - мусульмани.

Але що ж пропонує вам Захід у якості заміни ісламського життя? Він пропонує вам 50% розлучень? Або старість в будинках для людей похилого віку? Як можуть діти кидати своїх старих батьків у такі будинки через те, що вони стали немічні? Що це за забудькуваті діти? Захід пропонує нам, щоб наші діти також жили аморальним життям, просякнутим алкоголем, наркотиками і безладними статевими зв'язками?

Глобальна війна проти Ісламу зобов'язує нас, мусульман, нагадати датським політикам, що мусульмани вже мають досвід куди більш суворого переслідування через їх Ісламу в Боснії, Чечні, Узбекистані і Сирії, але це не штовхнуло їх до того, щоб відмовитися від їх Ісламу ані частково , ані повністю. Навпаки, щоразу, коли посилювався темп війни з Ісламом, зростала кількість його прихильників. Події, свідками яких ми сьогодні є, тільки лише підтверджують нам історичний факт наявності постійного конфлікту між істиною і брехнею. Розуміння цієї істини є затвердженим серед мусульман, і це розуміння призведе тільки до одного підсумку, яким є остаточна перемога Ісламу:

هُوَ الَّذِي أَرْسَلَ رَسُولَهُ بِالْهُدَى وَدِينِ الْحَقِّ لِيُظْهِرَهُ عَلَى الدِّينِ كُلِّهِ وَلَوْ كَرِهَ الْمُشْرِكُونَ

«Він - Той, Хто відправив Свого Посланника з вірним керівництвом і істинною релігією, щоб звеличити її над усіма іншими релігіями, навіть якщо це ненависно багатобожникам» (9:33).

О мусульмани!

Іслам - це релігія істини і порятунок для людства, посланий від Господа світів ﷻ кращому з усіх людей - Мухаммаду ﷺ. І тому благородний Ісламський Шаріат є орієнтиром у всіх життєвих справах, від малих до великих. Це - єдиний закон, який може встановити справедливість і спокійне життя серед людей в цьому світі, на відміну від світських регіональних законів, які не дають нічого, крім порочності і несправедливості. І тому тримайтеся зі стійкістю за кожну частину вашого Ісламу. Не дозволяйте своїм ненависникам досягти їх мети: схилити голови мусульман, схилити їх коліна і відокремити їх від Ісламу або спробувати позбавити Іслам його сутності, спустошити його або змінити відповідно до бачення Заходу.

Ідеї і цінності, які атакують політики і ЗМІ, - це ісламські ідеї і цінності, яких дотримуються всі мусульмани в світі. І тому навіть не дозволяйте їм починати війну проти Ісламу, бо халатне ставлення до цієї війни послабить вас і кидає у смуток. Навпаки, об'єднуйтеся навколо істини, незважаючи на жодні наслідки і втрати, оскільки тільки така прихильність дасть вам перемогу як в цьому світі, так і в подальшому.

Аллах зобов'язав вас говорити повну правду, коли вас питають про Іслам. Він навіть зобов'язав вас більшому, ніж це, - нести Іслам людям і пропонувати їм його таким, яким він є, з усією силою і впевненістю в Аллаха ﷻ. Думки, цінності і закони Ісламу повинні бути роз'яснені чітко і однозначно, оскільки заклик до Ісламу вимагає постійної відкритості, адже вдоволення нашим Ісламом з боку його ворогів є неможливим, крім як якщо хтось із нас зречеться Ісламу, не дай Аллах.

Донесення Ісламу людям є вашою роллю в цьому житті. Не порушуйте ваших звітів з Аллахом. Будьте такими, як личить бути кращій Уммі, виведеній для людей, - наказуйте схвалюване своїм закликом на адресу немусульман до Ісламу, до його справедливої системи, до шляху праведного життя, забороняйте засуджуване, викриваючи помилковість і неправильність їх принципів і цінностей. Таким чином ви виконаєте ваш аманат і представите для них Іслам у кращому вигляді в тій місцевості, де ви живете.

Звернення до ісламських організацій і мечетей у Данії:

Нещодавні телевізійні програми і наступні за ними вчинки політиків мають на меті чинити тиск на вас і змусити вас піти на компроміси в Ісламі, в надії, що цей компроміс утвердиться вже у вашій молоді - і вона продовжить відмовлятися від однієї частини Ісламу за одною.

Вони хочуть залякати вас, щоб мусульмани не знали свого благородного Шаріату, щоб вони більше не вивчали Іслам у страху перед шпигунами і прихованими камерами. Але знайте, що у вас немає причин боятися, якщо ви будете дотримуватися Ісламу. Шаріат Аллаха - повністю благий. Більш того, ці політики-ненависники самі соромляться свого нікчемного лицемірства, своєї брехні і порочної культури.

Ми закликаємо всі ісламські організації, спільноти, мечеті і центри в цій країні і нагадуємо їм аяти Аллаха, в яких Він попереджає нас від спокус невірних і від того, щоб ми піддавалися їх тиску:

وَإِنْ كَادُوا لَيَفْتِنُونَكَ عَنِ الَّذِي أَوْحَيْنَا إِلَيْكَ لِتَفْتَرِيَ عَلَيْنَا غَيْرَهُ وَإِذًا لَاتَّخَذُوكَ خَلِيلًا * وَلَوْلَا أَنْ ثَبَّتْنَاكَ لَقَدْ كِدْتَ تَرْكَنُ إِلَيْهِمْ شَيْئًا قَلِيلًا * إِذًا لَأَذَقْنَاكَ ضِعْفَ الْحَيَاةِ وَضِعْفَ الْمَمَاتِ ثُمَّ لَا تَجِدُ لَكَ عَلَيْنَا نَصِيرًا

«Вони мало не відхилили тебе від того, що Ми дали тобі в одкровенні, щоб ти вигадав про Нас щось інше. Ось тоді ти став би їх улюбленцем. Ми підтримали тебе, коли ти готовий був уже трохи схилитися на їхній бік. Тоді ти скуштував би покарання подвійно в цьому житті і подвійно після смерті. І тоді ніхто не став би допомагати тобі проти Нас!»(17: 73-75).

О ісламські центри, асоціації та мечеті!

Дотримуйтеся істини і не йдіть на компроміси! Не потурайте кампаніям ворогів Ісламу і їхніх пропозицій. Аллах дав дуже простий вихід в цьому питанні найулюбленішому з Його пророків Мухаммаду ﷺ. Будьте впевнені, що ви не врятуєтесь від покарання Аллаха, якщо спробуєте шукати вдоволення невірних, відхиляючись від Ісламу.

На превеликий жаль, ми бачимо, як деякі представники таких організацій схиляються під тиском невірних, витлумачуючи деякі закони і правила Ісламу так, як ті побажають, при тому, що ці закони і правила не мають такого тлумачення. Вони так чинять, бажаючи зберегти свої центри, асоціації та мечеті... Так вони кажуть. Ми бачимо, як вони відмовляються або відхиляють деякі частини Ісламу, які не люблять політики країни, як, наприклад, тема джихаду і системи покарань (худуд), або ж, навпаки, додають до Ісламу те, з чим у нього немає нічого спільного, більш того - це навіть суперечить йому, як, наприклад, демократія і світськість. Вони стверджують, що роблять так, бажаючи захистити Іслам і мусульман.

Таким людям ми говоримо: слідування таким шляхом подібно до того, як якщо б ви хапалися за кору дерева і відмовлялися взяти його солодкі плоди. Це - ні що інше, як дотримання правила «мета виправдовує засоби». Так, дотримання такого шляху збереже за вами ваші центри, асоціації та мечеті, але в них уже не залишиться чистого і ясного Ісламу.

Ще раз говоримо: захист цінностей і законів Ісламу більш першочерговий, ніж захист мечетей і центрів. Сказав Аллах Всевишній:

فَذَٰلِكُمُ اللَّـهُ رَ‌بُّكُمُ الْحَقُّ ۖ فَمَاذَا بَعْدَ الْحَقِّ إِلَّا الضَّلَالُ ۖ فَأَنَّىٰ تُصْرَ‌فُونَ

«Такий Аллах, ваш Істинний Господь! Що може бути за істиною, крім помилки? До чого ж ви відвернені від істини!»(10:32).

Правильна позиція, яку потрібно зайняти в даному випадку, - це позиція Джафара ібн Абу Таліба (р.а.), коли його покликав цар Ефіопії, щоб упевнитися в тому, що говорить Іслам з приводу Іси ібн Марьям і його матері (а.с .), як цього захотіла делегація курайшитів. Цей сподвижник не став тікати від відповіді, а сказав правду такою, яка вона є, не дивлячись на небезпеку того, що така відповідь розгніває царя і той поверне біженців-мусульман назад до курайшитів, які переслідували і катували їх у Мецці.

З цим правдивим словом ми і звертаємося до вас: будьте на такому великому рівні, якого вимагає від вас Іслам, а якщо ви не маєте сил так вчинити, то краще вам залишити ваші пости. Сказав Посланник Аллаха ﷺ:

سَيَأْتِي عَلَى النَّاسِ زَمَانٌ يُخَيَّرُ فِيهِ الرَّجُلُ بَيْنَ الْعَجْزِ وَالْفُجُورِ، فَمَنْ أَدْرَكَ ذَلِكَ مِنْكُمْ فَلْيَخْتَرِ الْعَجْزَ عَلَى الْفُجُورِ

«Прийде до людей такий час, в якому чоловікові буде дано вибір між втратою сил і розбещеністю. Той з вас, хто зрозумів це, той нехай вибере втрату сил, а не розбещеність»(передав Ахмад).

А датським політикам ми говоримо: протягом десятиліть ви не могли створити суспільство, яке б уживалося з Ісламом без того, щоб не ворогувати з ним і не виливати ненависть на його адресу. А сьогодні ви хочете покласти на мусульман в цій країні відповідальність за ваш провал. Дійсно, це ви зазнали провалу в своєму наполегливому прагненні мстити мусульманам. Ви і донині стоїте на цьому шляху, бо ведете таку ж антиісламську політику, як і раніше.

Настав час для вас подивитися на самих себе і привести до звіту свої душі, бо як якщо ви продовжите в тому ж дусі нерозсудливості, то будете терпіти в майбутньому провал за провалом... Іслам присутній у західних країнах, і він прийшов, щоб в них залишитися. Він пошириться в них і стане релігією, яку буде сповідувати більшість країн Західної Європи точно так же, як це відбувається і в інших частинах світу.

Ми, Хізб ут-Тахрір, попереджаємо вас!.. Чекайте нас, бо ми виступимо проти ваших цінностей. Ми готові вести дебати з вами, використовуючи аргументи і категоричні докази, в будь-якому місці і в будь-який час, коли ви побажаєте. Ми повністю впевнені в тому, що перемога - за Ісламом. Ось тоді-то люди і побачать правду і займуть об'єктивну позицію. І замість того, щоб поширювати помилки серед людей щодо мусульман, замість того, щоб використовувати проти нас ваші брудні ЗМІ, ви б могли викликати нас на дискусію обличчям до обличчя, ваша ідея проти нашої!

بَلْ نَقْذِفُ بِالْحَقِّ عَلَى الْبَاطِلِ فَيَدْمَغُهُ فَإِذَا هُوَ زَاهِقٌ وَلَكُمُ الْوَيْلُ مِمَّا تَصِفُون

«Однак Ми кидаємо істину в брехню, і та розбивається і зникає. Горе вам за те, що ви приписуєте!» (21:18),

يُرِيدُونَ لِيُطْفِئُوا نُورَ اللَّهِ بِأَفْوَاهِهِمْ وَاللَّهُ مُتِمُّ نُورِهِ وَلَوْ كَرِهَ الْكَافِرُونَ

«Вони хочуть погасити світло Аллаха своїми ротами, але Аллах збереже своє світло, навіть якщо це ненависно невіруючим» (61:8).

 

3 Джумада ас-сані 1437 р.х.
12.03.2016
Хізб ут-Тахрір – Скандинавія

Головне меню