Народна партія за свободу та демократію (VVD) помиляється у створенні громадської думки проти Хізб ут-Тахрір

Нідерланди
Друкарня

8/7/2014 філіал партії VVD в Амстердамі заявив на своїй інтернет-сторінці про необхідність викоренення сприятливого ґрунту, який породжує ісламський фундаменталізм.

Відповідальний за безпеку VVD Ділан Йіслігос Зікріус додав, що організації подібні до Хізб ут-Тахрір можуть розглядатися у якості початкової точки та бази для тероризму.

Заклик про заборону Хізб ут-Тахрір під приводом того, що він сприяє тероризму, був піднятий у 2004 році Зейно Баран, колишнім директором програм міжнародної безпеки та енергетики Центру Ніксона зі стратегічних досліджень, у її доповіді під назвою «Хізб ут-Тахрір: Ісламське політичне повстання». В усілякому випадку, за думкою багатьох мислителів та аналітиків подібні претензії старі і тривіальні, а також є неправдоподібними та безпідставними, не більше ніж марнослів’ям.

Такі вимоги по боротьбі з так званим екстремізмом є нічим іншим як димовою завісою, щоб дозволити уряду здійснювати превентивну репресивну політику в країні, і хоча вони згадали екстремізм, але мають намір переслідувати інші цілі, згадуючи частину, але маючи на увазі ціле. Так само, як вони використали напад на Башти-близнюки Всесвітнього торговельного центру у Нью-Йорку у 2001, і подібно до того, як використали зброю масового ураження у 2002, а тепер вони використовують тих, хто їде до Сирії, у якості козирної карти у їх війні проти Ісламу і мусульман.

У цьому ж контексті, так званий християнський союз минулого тижня відкрито закликав до заборони Ісламського стягу, прирівнюючи його до фашистських символів. У той час як істина очевидна, Ісламський стяг є символом ісламської віри, а також є висловленням бажання мусульман ісламського світу жити у затінку ісламської держави. Всупереч націоналістичним стягам, які представляють колоніальне панування, тиранічні режими та уряди після окупації, які були створені Заходом у мусульманському світі.

Це свідчить про те, що подібні заяви співробітника служби безпеки партії VVD привернуть тих, кого політики побоюються і від яких застерігаються, а також це приведе до неодноразових нападок на ісламські символи та цінності. І у зв’язку з цим ми заявляємо наступне:

Партія VVD помиляється у відношенні надання інформації про Хізб ут-Тахрір та утвердження про те, що Хізб «працює для досягнення екстремістських цілей і вдається до терористичних дій для досягнення своїх цілей, тим самим підживлюючи терористичні організації». Таким чином, вони створюють враження, що Хізб в Голландії прагне усунути уряд і він готовий вдатися до насилля у досягненні цього, у той час як у методі Хізб ут-Тахрір відсутнє насилля, і він обмежений політичною та ідеологічною діяльністю, яка дозволяє мусульманам відновити ісламський образ життя. Ось чому хізб веде роботу зі встановлення ісламської держави або держави Халіфат у мусульманських країнах, щоб Іслам міг виконуватися у житті, державі та суспільстві.

Хізб ут-Тахрір вважає, що використання насилля не є частиною методу зміни, який веде до зміни режимів у мусульманському світі. Саме тому він взагалі не використовує насилля для досягнення своєї цілі. Хізб не вживає жодних дій для встановлення Халіфату у західних країнах, його робота на Заході обмежується закликом до Ісламу, щоб зберегти ісламську ідентичність та отримати підтримку мусульман у заклику до Халіфату у мусульманському світі.

Ми в Хізб ут-Тахрір вважаємо, що відмінні думки та точки зору повинні стати предметом дебатів на належному рівні, саме тому ми готові вступати у дебати з будь-яким відносно так званої загрози екстремізму і тероризму, або будь-якого іншого питання, яке стосується мусульман.

 
Окай Пала
Офіційний представник Хізб ут-Тахрір у Нідерландах
11 Рамадан 1435 г.х.
09/07/2014
N0: 06/1435 AH

Головне меню