Безглузді заяви генерального консула Росії у Криму

Прокламації
Друкарня

Безглузді заяви генерального консула Росії у Криму повністю відповідають репресивній політиці Росії та ставлять метою втягти Україну у війну з Ісламом

20 листопада 2012 р. генеральний консул РФ у м. Сімферополь В. Андрєєв відмовився приймати прес-релізи, видані центральним та російським інформаційними офісами Хізб ут-Тахрір, які мали на меті вручити йому делегація Хізб ут-Тахрір на Україні після пікету у будівлі генерального консульства. Проте, того ж дня він прокоментував дану подію для ЗМІ.

Зокрема, його коментарі для ЗМІ містили наступні заяви:

«Сьогоднішню акцію можу прирівняти до терористичної загрози. Була поставлена під питання безпека моїх співробітників, відвідувачів». «Ця акція буде мати наслідки у багатьох планах.. Це серйозна ситуація, про яку я вже доложив керівництву і буду ставити ці питання перед українськими та кримськими представниками влади, які не гарантували безпеку … Насторожує не якась безпорадність правоохоронних органів, а неувага і до захисту Генконсульства, і гірше – неувага до даної проблеми – до проблеми діяльності на території України організації з явними ознаками не лише екстремістської, але і терористичної діяльності». Також він зазначив, що більше 10 років назад Верховний суд Російської Федерації прийняв спеціальне рішення про заборону Хізб ут-Тахрір, засноване на широкій доказовій базі.  
 
На тлі даних коментарів Хізб ут-Тахрір на Україні вважає необхідним заявити наступне:

1.У своїх заявах генеральний консул попрямував за прикладом того тиранічного правлячого режиму, який він представляє на Україні. Починаючи з 2003р. влади Росії переслідують Хізб ут-Тахрір, звинувачуючи його у терористичній діяльності. І це не зважаючи на те, що діяльність Хізбу протягом довгих десятиріч з першого дня свого заснування обмежується виключно ідейною та політичною боротьбою і Росія у даному випадку не є виключенням. Поза сумнівів, тероризм у розумінні РФ – уроки у мечетях, конференції, мирні пікети, мітинги та демонстрації, а аяти із Благородного Къурану та хадіси Вельмишановної сунни є ніщо інше як заклик до екстремізму та тероризму. Тому природнім для консула було те, що він охарактеризував пікет як терористичну загрозу, тому що він як чиновник у своєму ставленні до Хізб ут-Тахрір не може не знаходитись у фарватері деспотичної російської влади. Брехня консула про терористичну загрозу та його протиріччя здоровому глузду доводить той факт, що усі ЗМІ та правоохоронні органи повідомили, що пікет пройшов без будь-яких пригод.

2.Ствердження про те, що спеціальне рішення Верховного суду РФ про визнання Хізб ут-Тахрір терористичною організацією та її заборону на території  Росії засновано на широкій доказовій базі також не відповідає дійсності і є нахабною брехнею. Це стає очевидним після прочитання самого рішення Верховного Суду РФ від 14 лютого 2003р., яке доступне в Інтернеті (http://www.memo.ru/hr/jbl/doc/2.htm). У частині, яка стосується Хізб ут-Тахрір нема і згадування про тероризм. З першого дня заборони Хізб ут-Тахрір у Росії правозахисні організації вказують на незаконність та безпідставність даної заборони. Останній раз це було зроблено 7 листопада 2012р. під час прес-конференції у Незалежному прес-центрі у Москві, яку влаштував Правозахисний центр «Меморіал», Комітет «Громадянське сприяння» та мусульманською спільнотою Росії. Насправді, рішення Верховного Суду РФ по частині «широкої доказової бази» повністю відповідає безглуздим заявам  генконсула  В. Андрєєва, який розцінив мирний пікет як терористичну загрозу.     

3.Останні заяви генерального консула дають ясно зрозуміти, що найближчими днями він скерує усі свої зусилля на заборону Хізб ут-Тахрір на території України. Він буде вимагати від українських та кримських представників влади піти за прикладом бездарної репресивної політики російської влади, яку вони практикують по відношенню до своїх громадян-мусульман. Ця політика до того призвела до дестабілізації ситуації на усьому Північному Кавказі, а сьогодні дестабілізує Башкортостан та Татарстан. Генконсул В. Андрєєв бажає перенести цю нестабільність на Україну, зануривши її у море безпорадності, у якому тонуть представники влади Росії з першого дня початку боротьби з Хізб ут-Тахрір. Окрім цього, слова консула виявляють крайнє небажання Росії чути слово істини не лише всередині країни, але і за її межами у будь-якій точці світу.
 
4.Ми хочемо запевнити владу Російської Федерації в особі консула В. Андрєєва, що заклик Хізба триватиме і надалі у Росії, на Україні  та у будь-якій точці світу незалежно від позиції влади. Бо джерелом законності нашої діяльності є не законодавства, вигадані людиною, не заборони або дозволи Верховних судів, не репресії спецслужб тиранів, а закон Аллаха, Творця Небес і Землі і того, що є поміж ними.  Будь-які репресії з боку представників влади протягом десятиріч існування Хізб ут-Тахрір обертались лише зміцненням членів партії у своїх переконаннях та зусиллях.

 
لَّذِينَ قَالَ لَهُمُ النَّاسُ إِنَّ النَّاسَ قَدْ جَمَعُوا لَكُمْ فَاخْشَوْهُمْ فَزَادَهُمْ إِيمَانًا وَقَالُوا حَسْبُنَا اللَّهُ وَنِعْمَ الْوَكِيلُ
«Люди сказали їм: «Народ зібрався проти вас. Побійтеся ж їх». Проте це лише збільшило їх віру, і вони сказали: «Нам достатньо Аллаха, і який чудовий цей Попечитель та Охоронець!»  (3:173)

Хізб ут-Тахрір                            
Україна    
7 Мухаррам 1434 р.х.    
21 листопада2012

Головне меню