Коментар для сайту Крим.Реаліі

Блог
Друкарня

Дав коментар для сайту Крим.Реаліі http://ru.krymr.com/content/article/27555477.html

1) У ХТ є фіксоване членство, яке фіксується документально?

Хізб ут-Тахрір - це ісламська політична партія. Ми володіємо зрілої, впорядкованої і чіткої адміністративної структурою. Тому членство в Хізб ут-Тахрір фіксоване, однак воно не оформляється документально, т. К. Це не потрібно законами шаріату.

2) Як складалися відносини з СБУ в Криму?

Говорити про будь-яких серйозних інцидентів недоречно. Протягом всього існування Хізб ут-Тахрір в Україні наша організація проводила свою діяльність легально. Варто відзначити, що мали місце періодичні спроби ініціювати заборону Хізб ут-Тахрір. Зазвичай це відбувалося в момент передвиборних кампаній з боку окремих кримських і українських політиків.

Що стосується позиції СБУ, то найактивнішим у протидії Хізб ут-Тахрір було севастопольське управління СБУ. Сьогодні можна однозначно стверджувати, що більшість працівників СБУ в Криму і Севастополі в своїх діях орієнтувалися не так на Київ, а на Москву. Тому з боку СБУ м.Севастополя неодноразово ініціювалися судові справи які розвалювалися з судах через відсутність будь-якого складу злочину і злочинів. Зрозумівши, що законним чином протидіяти діяльності Хізб ут-Тахрір не представляється можливим, вони взялися за неправові заходи, як, наприклад, анонімне «телефонне мінування» місць проведення нашою партією масових заходів. Пік цих заходів цього припав на осінь 2013 р

Крім цього українські силовики не раз заявляли про те, що у них немає претензій до діяльності Хізб ут-Тахрір, як, наприклад, інтерв'ю тодішнього глави СБУ В.Наливайченко в червні 2009 р Ці заяви доступні в інтернеті.

Головне меню