Підписання нової конституції Тунісу

Новини та коментарі
Друкарня

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ

أَلَا لَهُ الْحُكْمُ وَهُوَ أَسْرَعُ الْحَاسِبِينَ

«Він один приймає рішення, і Він — Найшвидший у розрахунку» (6:62).

 

Новина:

У вівторок 28 січня Національні установчі збори Тунісу провели пленарне засідання, під час якого три лідери — Президент Монсеф Марзукі, прем'єр-міністр Алі Ларайєд, який пішов у відставку і речник парламенту Мустафа бен Джафар підписали нову Конституцію країни. С моменту публікації новий Основний закон Тунісу вступить в силу. Відкриття засідання супроводжувалося читанням священних аятів Корану щодо правління. Також на засіданні були присутні низка західних політиків, таких як Генеральний секретар ООН Пан Гі Мун і Верховний представник ЄС із закордонних справ і політики безпеки Кетрін Ештон.

Коментар:

أَفَحُكْمَ الْجَاهِلِيَّةِ يَبْغُونَ وَمَنْ أَحْسَنُ مِنَ اللَّهِ حُكْمًا لِقَوْمٍ يُوقِنُونَ

«Невже вони шукають суду часів невігластва? Чиї рішення можуть бути краще рішень Аллаха для людей переконаних?» (5:50).

أَفَغَيْرَ اللَّهِ أَبْتَغِي حَكَمًا وَهُوَ الَّذِي أَنْزَلَ إِلَيْكُمُ الْكِتَابَ مُفَصَّلا وَالَّذِينَ آتَيْنَاهُمُ الْكِتَابَ يَعْلَمُونَ أَنَّهُ مُنَزَّلٌ مِنْ رَبِّكَ بِالْحَقِّ فَلا تَكُونَنَّ مِنَ الْمُمْتَرِينَ  وَتَمَّتْ كَلِمَةُ رَبِّكَ صِدْقًا وَعَدْلا لا مُبَدِّلَ لِكَلِمَاتِهِ وَهُوَ السَّمِيعُ الْعَلِيمُ (١١٥) وَإِنْ تُطِعْ أَكْثَرَ مَنْ فِي الأرْضِ يُضِلُّوكَ عَنْ سَبِيلِ اللَّهِ إِنْ يَتَّبِعُونَ إِلا الظَّنَّ وَإِنْ هُمْ إِلا يَخْرُصُونَ

«Скажи: «Невже я побажаю іншого суддю, окрім Аллаха, у той час як Він ниспослав вам Писання, докладно роз'яснивши його?» Ті, кому Ми дарували Писання, знають, що воно ниспослане від твого Господа в істині. Тому не будь у числі тих, хто має сумніви. Слово твого Господа виконалося правдиво і справедливо! Жоден не змінить Його слів. Він – Той який чує, Знаючий. Якщо ти станеш підкорятися більшості тих, хто на землі, вони зіб'ють тебе зі шляху Аллаха. Вони лиш слідують за припущенням і тільки вигадують» (6:114-116).

Священні аяти Корану, якщо б депутати Установчих зборів мали серця, міркували! Жалюгідний той стан, у якому вони перебувають і нікчемне усе те, чим вони займаються. Прямі аяти, які читаються на цьому засіданні, де зібралися ті, хто зазіхнув на права Аллаха бути Законодавцем, адже вони приймають нову Конституцію країни, яка нічого спільного з Книгою Аллаха не має, більше того, вона суперечить законам Всевишнього. Священні аяти Корану, з волі Аллаха були прочитані у даний час і в даному місці, щоб провести явну розбіжність між істиною і брехнею. Можливо це послання до тих людей, чиє сприйняття і розуміння  досі продовжує залишатися заплутаним.

Істина і брехня не можуть зійтися на одній дорозі. Цьому навчив нас наш Коран, ниспосланий Всевишнім. Аллах ниспослав Коран не для того, щоб його читали по покійних, навпаки він для живих, щоб на його основі жили і правили. Коран не був ниспосланий, щоб їм прикрашали стіни, їм повинна прикрашатися сама людина, адже Книга повинна знайти своє місце в житті. Остаточне слово, яке у змозі оскаржити лише злочинці:

إِنَّا أَنْزَلْنَا إِلَيْكَ الْكِتَابَ بِالْحَقِّ لِتَحْكُمَ بَيْنَ النَّاسِ بِمَا أَرَاكَ اللَّهُ
«Ми ниспослали тобі Питання істинне, щоб ти розбирав тяжби між людьми так, як тобі показав Аллах» (4:105).

Наш Коран, який ниспослав Аллах, щоб освітити нам прямий шлях серед темряви невігластва:

قَدْ جَاءكُم مِّنَ اللّهِ نُورٌ وَكِتَابٌ مُّبِينٌ يَهْدِي بِهِ اللّهُ مَنِ اتَّبَعَ رِضْوَانَهُ سُبُلَ السَّلاَمِ وَيُخْرِجُهُم مِّنِ الظُّلُمَاتِ إِلَى النُّورِ بِإِذْنِهِ وَيَهْدِيهِمْ إِلَى صِرَاطٍ مُّسْتَقِيمٍ

«Явилися до вас від Аллаха світло (Мухаммад) і ясне Писання. За допомогою його Аллах веде по шляхах світу тих, хто прагне здобути Його вдоволення. Він виводить їх за Своїм зволенням з темряви до світла і наставляє їх на прямий шлях » (5:15,16).

Наш Коран, який був ниспосланий нам, щоб ми могли побачити істину істиною і слідувати їй, відстоювати її, захищати, або бути вбитим на цьому шляху. А також бачити брехню брехнею і сторонитися її, відштовхнути її навіть ціною життя, як про це говорив Пророк Аллаха ﷺ:

لَوْ وَضَعُوا الشَّمْسَ فِي يَمِينِي، وَالْقَمَرَ فِي شِمَالِي، عَلَى أَنْ أَتْرُكَ هَذَا الأَمْرَ مَا تَرَكْتُهُ، حَتَّى يُظْهِرَهُ اللَّهُ، أَوْ أَهْلِكَ فِيهِ

«Якщо навіть мені дадуть сонце у праву руку, а луну — в ліву, з умовою кинути цю справу, я не кину, доки не відкриє її Аллах повністю або доки я не загину!».

Дані істини очевидні і вони прописані у великій кількості місць Священної Книги — Корані. Тоді як Алі Ларайєд під час свого виступу по завершенні засідання стверджує про протилежне: «Ми довели, що наше прийняття максимально можливих норм істини краще, ніж виступати проти цих самих норм».
 
Ні! Уаллахі! О Алі Ларайєд! Ти сказав і відвернувся від істини!  Істина більше ніж заслуговує, щоб їй слідувати і виказувати терпіння на шляху її донесення, якщо б ти тільки усвідомлював слова Всевишнього Аллаха:

وَلا تَلْبِسُوا الْحَقَّ بِالْبَاطِلِ وَتَكْتُمُوا الْحَقَّ وَأَنْتُمْ تَعْلَمُونَ

«Не вбирайте істину в брехню і не приховуйте істину, тоді як ви знаєте її.» (2:42).

До вбирання істини в брехню, без сумнівів відноситься розповсюдження брехні і подання її у формі істини.

Те, чим ви займаєтесь, має хоч найменше відношення до істини? Те, що ви підписали із законів які суперечать законам Шаріату, відомим в релігії як білий день, хіба це має відношення до істини? Чи ті розпорядження західних хазяїв, за які ви проголосували, мають відношення до істини?

Ні, Уаллахі! Ні, Уаллахі! Ні, Уаллахі!


Спеціально для радіо центрального інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір
Умм Анас – Туніс
30 Рабі аль-авваль 1435р.х.
31.01.2014р.

Головне меню