Демократія є головною загрозою для майбутнього Афганістану!

Новини та коментарі
Друкарня

بسم الله الرحمن الرحيم

Новина:

Колишній командувач очолюваних НАТО міжнародних сил сприяння (ISAF) в Афганістані, генерал Джон Аллен заявив, що «корупція» є головною загрозою для майбутнього Афганістану, навіть більшою загрозою, ніж очолювані Талібаном повстанські рухи.

Під час своєї промови у підкомітеті Сенату США, генерал Аллен сказав: «Занадто довго ми концентрували свою увагу тільки на Талібані, вважаючи його загрозою для існування Афганістану. Він є легким занепокоєнням у порівнянні з масштабом і обсягами корупції».

Він сказав: «Очищення інститутів правління від корупції повинно бути одним з наших найголовніших пріоритетів… Корупція є занепадом демократії».

Коментар:

Іронічним у заявах подібних до заяви генерала Аллена є те, що вони забувають згадати очевидне, що у дійсності саме демократія привела до корупції і виплекала її в Афганістані. Демократія є системою, яка за своєю суттю функціонує, основуючись на компромісі, ніж на якихось принципах. У демократії зиском деяких політиків є те, що витягується з політичної кар’єри. Окрім цього, набір політичних балів здійснюється за допомогою подальшого розділення суспільства, коли кожний політик прагне зміцнити свою позицію, основуючись на різних напрямах, таких як расова, мовна, племінна та ін. приналежності. Ці фактори у сукупності створили демократичну систему схильною до корупції. У зв’язку з цим, вона дозволяє усе тим самим головорізам і злочинцям прокладати собі шлях у коридорах влади. З метою збереження свого правління кожний змагається з іншим у тому, щоб довести свою лояльність до іноземних імперіалістичних наддержав.

Раціональне осмислення цього робить очевидним, що з метою позбавлення від корупції основоположним є у першу чергу позбавитися від основної причини. Першопричиною є світська демократія і капіталізм. Заміна існуючої системи Ісламським Халіфатом принесе справедливість в Афганістан і докорінним чином усуне корупцію. І це у силу того, що ісламська система побудована на принципах, а сторони, які беруть у ній участь, не можуть спотворювати закони заради свого власного зиску, спираючись на принцип «більшості голосів».

Ганебно те, що поки деякі політики оспівують дану провальну систему демократії, Афганістан постійно займає перше місце у списку найбільш корумпованих країн. Демократія прокладає дорогу для того, щоб корумпована еліта приходила до влади у сфері управління справами людей, витрачаючи величезні багатства, підкуповуючи і використовуючи усі види незаконних шляхів.

У даному випадку доречно задатися питанням: Чому політики витрачають колосальну кількість коштів з метою отримання місця у парламенті? Хіба не очевидно, що в існуючій системі не здібності у керівництві, щирість чи проникливий погляд здійснюють вплив на політичну кар’єру, а ключовим впливаючим фактором є гроші, які відкрито чи приховано використовуються, щоб схилити народ у той чи інший бік. Через те, що гроші грають значну роль у демократичній політиці, іноземним державам стає дуже легко здійснювати вплив на законодавство за допомогою чорного ходу, тобто підкупу політиків.

У завершення, корупція є невід’ємною частиною світської демократії та капіталізму і не може працювати без неї, це є комплексною угодою. Як вже згадувалося, у якості зацікавлених у цьому свідомих і політично освічених мусульман, для нас є обов’язковим відкинути даний пакет демократії і корупції загалом!

Факт того, що корупція є невід’ємною частиною демократії, це чітко видно у таких країнах як США, де фінансування з боку корпорацій грає найважливішу роль у передвиборчих кампаніях. Сьогодні мусульмани зокрема і усе людство загалом пристрасно бажають жити у затінку справедливої і основаної на принципах системи, яку може запропонувати лише Іслам.


Написано для Центрального інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір
Доктором Наїмом Момандом
Кабул – вілаят Афганістан
18 Раджаб 1435
 2014/05/17

Головне меню