Наваз відвідав Іран для сприяння американському планові у відношенні Сирії

Новини та коментарі
Друкарня

بسم الله الرحمن الرحيم

Новина:

У період з 11 по 12 травня 2014 року Наваз Шаріф відвідав Іран уперше за останні шістнадцять років. Це був його перший офіційний візит до Ірану після його призначення на посаду прем’єр-міністра Пакистану у минулому році. Наваз Шаріф сказав, що Пакистан та Іран будуть спільно працювати задля миру і безпеки у регіоні. Він охарактеризував Пакистано-Іранські зв’язки особливими за своєю природою у силу їх спільних традицій та історії. Іран і Пакистан підписали вісім меморандумів про взаєморозуміння і різноманітні домовленості про значну активізацію своєї співпраці у різних областях.

Коментар:

Цей візит відбувся у дуже критичний момент, коли Америка потребує допомоги усіх своїх агентів, щоб зупинити благословенну революцію у Сирії. Відносити Ірану і Пакистану були слабкими на протязі багатьох років, оскільки Іран потрапив під сильні обмежувальні міжнародні санкції з приводу його суперечливої ядерної програми. Коли Іран був проголошений на протязі багатьох років «віссю зла» через свою ядерну програму, Америка працювала над тим, щоб зв’язки між Пакистаном та Іраном послаблювалися.

Однак нещодавно американці вжили швидкі дії, щоб вийти з глухого кута у вирішенні іранського ядерного питання. Це раптове змінення поглядів і повернення Ірану у міжнародну спільноту сталося через революцію у Сирії, яка триває на протязі останніх трьох років, де за своєю суттю переважають ісламські почуття, і дана революція знаходиться у відповідності з правильними ісламськими поглядами, якими люди висловлюють свої думки і бажання, закликаючи: «Умма вимагає повернення Халіфату».

Америка не змогла ввести в оману народ Сирії за допомогою своїх традиційних агентів у регіоні через поміркований Іслам і демократію, як це їй вдалося зробити у інших регіонах. США потребувала допомоги Ірану для того, щоб врятувати Башара, допоки вона не знайде йому альтернативу. Це потребувало прямого і більш відкритого контакту між США та Іраном, у порівнянні з їх минулими таємними дружніми відносинами з часів падіння іранського шаха. Важливість даної зміни поглядів була очевидною, коли Обама після підписання ядерної угоди з Іраном проголосив: «Перший крок, який ми вжили сьогодні, характеризує найбільш істотний і відчутний прогрес, який ми зробили з Іраном з моменту мого приходу до влади…Сьогоднішня заява є тільки першим кроком і це є великою справою». (World News (NBC News) online, 23.11.2013).

Недивно, що у черговий раз режим Рахіля-Наваза слідує американським інтересам у зовнішній політиці. Подібно до минулих режимів Мушаррафа-Азіза і Каяні-Зардарі, режим Рахіля-Наваза пишається тим, що рухається у напрямі забезпечення американських інтересів, не дивлячись на те, що це відбувається за рахунок завдання школи інтересам Ісламу і мусульман на зовнішньополітичній арені. Коли Америка проголосила Іран «віссю зла», пакистанський режим послабив свої зв’язки з Іраном. Але коли Обама потребував мобілізації Ірану проти виникнення Халіфату у Сирії, режим збільшив свої тісні зв’язки з Іраном у якості відданого Америці агента. У черговий раз режим задовольняється співучастю у гріху та агресії, не боячись наслідків за заподіяне у цьому житті і житті наступному. Аллах ﷻ говорить:

((وَتَعَاوَنُوا عَلَى الْبِرِّ وَالتَّقْوَى وَلَا تَعَاوَنُوا عَلَى الْإِثْمِ وَالْعُدْوَانِ وَاتَّقُوا اللَّهَ إِنَّ اللَّهَ شَدِيدُ الْعِقَابِ))

«…Допомагайте один одному у благочесті і богобоязливості, але не допомагайте один одному у гріху і ворожнечі. Бійтеся Аллаха, адже Аллах суворий у покаранні» (Сура аль-Маїда: 2).

Написано для Центрального інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір
Шахзадом Шейхом
Заступником офіційного представника Хізб ут-Тахрір у вілаяті Пакистан
21 Раджабу 1435
20.05. 2014

Головне меню