Правитель, якого ви так бажаєте

Новини та коментарі
Друкарня

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَٰنِ الرَّحِيمِ

Новина:

Єгипетське видання «аль-Йавм» повідомляє: «Суд з кримінальних справ Каїру у середу, зі справи, відомої у ЗМІ як «президентські палаци», висунутої проти колишнього президента, Мухаммада Хосні Мубарака (обвинувачуваного в отриманні 125 мільйонів єгипетських фунтів з державного бюджету на будування і розвиток приватних об’єктів як президента), так і проти двох його синів, постановив про ув’язнення Мубарака на 3 роки суворого режиму, а його двох синів – Джамаля та Аля – на 4 роки позбавлення волі, кожного в умовах суворого режиму. Також суд виніс рішення про стягування 21 млн. фунтів у додаток до 125 млн. у вигляді штрафу, у тому числі – на покриття витрат кримінальної справи».

Коментар:

Усе, що знаходиться про колишнього президента Єгипту Мубарака і про його родину – усе це становить собою тільки малу частину з усіх їх злочинів. Вірогідніше за все, це малість із того, як звичайно поводять себе правителі. Ймовірно те, що стало відомо (не дивлячись на його малість), каже нам про причини, чому правителі (особливо – у мусульманських країнах) так намертво вчепилися за свої крісла. Причина – ось ці мільйони, десятки мільйонів, можливо – і сотні мільйонів. Ця незліченна кількість грошей і усе інше від імені закону (який приймає сам же правитель) піддається обкраданню правителями, їх родинами, можливо – навіть і онуками. Важливе питання: звідки було поцуплено ці кошти? Хіба не з коштів Умми?

Ми кажемо на адресу Умми, яка на сьогоднішній день прийшла в активність: Шановні мусульмани! Умма потребує правителя, який буде відчувати голод, поки їй голодно і не буде спати, поки вона спокійно не засне. Запам’яталася одна фраза, яку говорив Шейх Абдульхамід Кішк: Умар ібн аль-Хаттаб звертався до свого шлунку і казав: «Журчи не журчи, ти не отримаєш шматка м’яса, поки не наситяться діти мусульман». Це він казав у сімдесяті своїм голосним голосом з мінбару. Голосом, який здійснював вплив навіть на каміння, але, нажаль, не здійснив впливу на правителів у мусульманських країнах. І кожного разу, коли чуєш про якогось голодного бідолаху у мусульманських країнах, завжди згадуються ці слова.

Умма повинна знайти собі правителя, який був би вихований в атмосфері богобоязливості (окрім політичної проникливості), щоб добре вести справи Умми. Правителя, який ставився б до майна людей, як до майна сироти.

Думається, що цей час незабаром настане і Умма надасть владу над собою Хізб ут-Тахрір, про якого ми думаємо, що в них є богобоязливість і політична свідомість, ясна та чітка програма, основана на вірному керівництві. І крім Аллаха більше нема на кого нам розраховувати.


Спеціально для радіо центрального інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір
Абу Мухаммад Халіфа
25 Раджабу 1435 р.х.
24.05.2014 р.

Головне меню