Мільйони витрачаються даремно на спорт, і мільйони помирають від голоду!

Новини та коментарі
Друкарня

Новина:

Король Сальман ібн Абдульазіз проголосив про фінансову підтримку спортивних клубів у Саудівській Аравії у розмірі десяти млн. ріалів для кожного клубу, і це відбулося у межах групи королівських розпоряджень на сьогодні.

У розпорядженні приводиться: «Буде здійснено підтримку спортивних клубів у розмірі десяти мільйонів ріалів для кожного клубу з клубів прем’єр-ліги, у розмірі п’яти мільйонів ріалів для кожного клубу з клубів першого дивізіону і у розмірі двох мільйонів ріалів для інших офіційно зареєстрованих клубів».

Кількість спортивних клубів в Аравії досягає 170, 14 з них грають у професійній лізі, а також 28 клубів виступають у першому та другому дивізіонах футболу, – повідомляє сайт http://www.alarabiya.net/.

Коментар:

Праві ті, хто каже, що ця новина не потребує коментарів, тому що вона говорить сама за себе і чітко показує стан Аравійського півострову, яким правлять нікчемні правителі-дурні (рувейбідат), бавлячись багатствами та енергетичними запасами Умми і користуючись ними на шляху Сатани.

Однак необхідно зупинитися та поміркувати над тим, у якому ж положенні насправді повинна бути ця Умма, яку Аллах за своєю щедрістю благословив цими всезагальними благами та рясними багатствами. І якщо б вона захотіла купити увесь світ загалом цими грошима, то неодмінно змогла б, а якщо б захотіла урівняти баланс сил у світі, то і це їй вдалося б. І навіть якщо б Умма захотіла покінчити з бідністю та голодом у світі, то і це їй вдалося б…Однак усе це потребує політичного рішення з боку носія ісламської ідеології і володаря власної волі, який не отримує наказів зі Сходу або Заходу, а навпаки, отримує їх звище – від Того, Хто наказав витрачати майно на шляху Аллаха, сказавши:

وَأَنْفِقُوا فِي سَبِيلِ اللَّهِ وَلا تُلْقُوا بِأَيْدِيكُمْ إِلَى التَّهْلُكَةِ وَأَحْسِنُوا إِنَّ اللَّهَ يُحِبُّ الْمُحْسِنِينَ

«Робіть пожертви на шляху Аллаха і не прирікайте себе на загибель. І творіть добро, оскільки Аллах любить тих, хто творить добро» (2:195).

Також необхідно адресувати наше слово шейхам саудійського королівства, які не припиняють ораторствувати про нововведення, омани та забаву, про нехтування релігією та про заклопотаність дріб’язковими речами: де ваші знання?! Де ваша віра і страх перед Всезнаючим, Який сказав:

مَثَلُ الَّذِينَ حُمِّلُوا التَّوْرَاةَ ثُمَّ لَمْ يَحْمِلُوهَا كَمَثَلِ الْحِمَارِ يَحْمِلُ أَسْفَارًا بِئْسَ مَثَلُ الْقَوْمِ الَّذِينَ كَذَّبُوا بِآيَاتِ اللَّهِ وَاللَّهُ لا يَهْدِي الْقَوْمَ الظَّالِمِينَ

«Ті, кому було доручено дотримуватися Таурату (Тори), і які не дотримувались його, подібні до віслюка, який везе на собі багато книг. Яке ж погане порівняння з людьми, які вважають брехнею знамення Аллаха! Аллах не веде прямим шляхом несправедливих людей» (62:5)?!

Не вважаю за потрібне розкривати вам, о шейхи Саудівської Аравії, сенс його аяту, однак, можливо, нагадування допоможе віруючим. Як же ми хотіли, щоб ви наставили нового короля нагадуванням про те, що усі його попередники померли… Так чи запропонував він Аллаху те, що могло б вберегти його від полум’я? Він бачив сирійських дітей, сиріт М’янми, чеченських біженців, іракських старих, жінок Ємену, молодь Нігерії – і усі вони закликають до Аллаха, щоб Він зупинив їх втрати та муки за допомогою Ісламської армії, а не за допомогою футбольної команди або спортсменів-гімнастів! Так де ж той, кого називають «володар влади» - валі уль-амр?!

Також хочу адресувати слово Уммі, якій Аллах наказав утримувати дурнів від марнотратства майна, коли сказав:

وَلا تُؤْتُوا السُّفَهَاءَ أَمْوَالَكُمُ الَّتِي جَعَلَ اللَّهُ لَكُمْ قِيَامًا

«Не віддавайте нерозумним людям вашого майна, яке Аллах зробив засобом вашого існування» (4:5).

Сини Умми повинні усвідомлювати, що подібні дурні не є володарями влади, і що Умма повинна схилити (примусити) їх до істини.

Я прошу Аллаха підготувати для Умми правителя, якого вона стане любити, а він стане любити свою Умму. Вона буде молитися за нього, а не проклинати його – Праведного Халіфа, який стане правити за методом пророкування.


Спеціально для Центрального Інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір
Сейф уль-Хак Саляма, Німеччина
11 Рабі ус-сані 1436 х.
31.01.2015

Головне меню