Америка грає у нашій країні, вважаючи себе переможцем

Новини та коментарі
Друкарня

Новина:

Сайт «Russia Today» оприлюднив новину 27.01.2015 під назвою: «Обама в Саудівській Аравії… Візит для висловлення співчуття або для зміцнення партнерства?». У статті говориться: «…Обаму разом із прибулою з ним делегацією особисто зустрів король Сальман, що є найвищим прийомом, якого не були удостоєні голови десятків інших країн, що прибули в країну для висловлення співчуття.

Також прибула велика кількість емірів та міністрів для зустрічі Обами в аеропорту, останній візит якого в країну був у березні 2014 року.

Президента Обаму супроводжувала делегація з 30-ти осіб, серед яких знаходилися посадові особи держави і члени Республіканської партії.

Білий дім заявив, що республіканці Джеймс Бейкер, державник секретар в адміністрації Джорджа Буша-старшого, і Брент Скоуфорд, радник зі справ національної безпеки при президентах Джеральді Форді та Джорджі Буші-старшому, були у складі делегації.

Також Обаму супроводжували Кондоліза Райс, держсекретар в адміністрації Джорджа Буша-молодшого, Стівен Хедлі, радник зі справ національної безпеки у тій самій адміністрації, і сенатор-республіканець Джон Маккейн.
Також його супроводжували міністр закордонних справ (держсекретар) Джон Керрі, директор ЦРУ Джон Бреннан та радниці президента С’юзан Райс та Ліза Монако.

Високопосадовий представник адміністрації з борту президентського літака повідомив агентству «Reuters», що король Саудівської Аравії Сальман та президент США Барак Обама обговорили питання стабільності ринку нафти. Король запевнив президента під час переговорів, що Саудівська Аравія продовжить сталу енергетичну політику».

Коментар:

Делегація, що супроводжувала президента США, в основі своїй була делегацією, зібраною для відвідання з офіційним візитом Індії – вона була великою як із точки зору кількості, так і з точки зору якості політичної ваги тих, хто супроводжував Обаму, як це було приведено вище. Проте, новина заслуговує на те, щоб її розглянули з кількох сторін:

Запрошення Обами для візиту в Індію на зустріч із прем’єр-міністром Індії Моді було раніше відправлено президентові Америки, щоб він узяв участь у церемонії з нагоди Дню Республіки. Він тепло прийняв це запрошення від прем’єр-міністра Індії, який представляв свою країну. Цей злочинець вбивав мусульман у свою бутність губернатором провінції Гуджарат у 2002 році. Він вбив близько двох тисяч мусульман у результаті зіткнення між індуїстами та мусульманами, після того як згорів поїзд разом із деякими індусами. Мусульмани не мали до цієї події жодного відношення, але цей злочинець звинуватив їх і став підбурювачем до їх вбивства.

Обама заявляє, що відносини між Індією та США відмінні і що ці відносини стануть одними з найважливіших у ХХІ сторіччі. У посланні до Китаю та Росії вказується, що Індія сьогодні знаходиться у  тісних відносинах з Америкою.

Візит був скорочений, як це було вказано, і президент США вирішив прибути до Саудівської Аравії для того, щоб висловити співчуття з нагоди смерті короля Абдуллаха. У цьому його супроводжувала та сама делегація, яка, у принципі, могла повернутися у США, оскільки знаходилася в іншому літаку, а не в літаку президента Обами. Аллах знає краще, але, здається, що метою візиту було не лише висловлення співчуття. Це більше схоже на висловлення благословення, привітання та підтримку нового короля. На це вказує той факт, що візит відбувся на другий день фактичного правління нового короля (після поховання попереднього). Також Обама був єдиним президентом, якого Сальман зустрів особисто з великим екіпажем з емірів та міністрів.

Під час чотиригодинного візиту розглядалися питання, більша частина обговорюваних сторін яких стосувалася нафти, її ціни та положення справ у Ємені. Обговорювалося те, чи будуть зміни у політиці Саудівської Аравії у цих питаннях, при тому що уряд Саудії став більш лояльним до американської політики у регіоні.

Політична реальність у наших країнах вказує на те, що Америка почуває у нас себе комфортно для реалізації своїх планів, її злочинний агент Башар продовжує вбивати, руйнувати, проливати кров безпосередньо – через Іран, його партію у Лівані, правителів Іраку, його армію і найманців, а також непрямо – через ініціативи та конференції у Женеві, Москві тощо. У Єгипті вогнем і мечем править армія та Сісі зі схвалення і згоди Америки. У Лівії Халіфа Хафтар розповсюджує у країні порочність. Ємен падає все нижче від рук хоусітів, і Америка прямо заявляє, що координує з ними свої дії. У Саудівській Аравії після смерті короля Абдуллаха з’явилися Сальман та Мухаммад ібн Наїф, агенти Америки…Чи побачимо ми більше війн, битв, еміграцій, розчленувань наших країн? Це – план, який хоче реалізувати сьогодні Америка, її агенти та друзі – подоби чоловіків з числа наших правителів, які керуються її наказами та виконують над нами її злочинні плани. І ті, і інші забувають, що сини цієї Умми пов’язані між собою, і зв’язує їх Творець, Господь Всесвіту, землі і небес.

Аллах обіцяв охороняти Свою релігію та Своїх друзів. Він обіцяв, що ця релігія розповсюдиться, а її влада повернеться і дійде до того, що не залишиться куточку у цьому світі, який не буде покритий затінком влади Ісламу і мусульман, що висловлюється у державі Халіфат, основаній за методом пророкування, і в халіфі мусульман. Це видно настільки ясно, неначе немає перешкоди у цьому для очей. Цей час наступає, і немає жодних сумнівів у цьому, як би не старався невірний Захід і його агенти протидіяти цьому або відтермінувати це.

ويمكرون ويمكر الله والله خير الماكرين

«Вони хитрували і Аллах хитрував, а адже Аллах – Найкращий з хитрунів» (8:30).


Спеціально для радіо Центрального інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір
Хатім Абу Аджима – Абу Халіл/Вілаят Йорданія
10 Рабі ус-сані 1436 р.х.
30.01.2015

Головне меню