Чого насправді боїться Росія?

Новини та коментарі
Друкарня

Новина:

Росія спрямувала систему ракет ППО до Сирії для гарантування безпеки своїх літаків, як про це повідомив канал «Россия Сегодня» вранці 05.11.2015. Глава російських ВКС Віктор Бондарьов заявив, що його країна направила до Сирії ракетні системи ППО для забезпечення захисту у разі викрадення військових літаків, а також для своєчасного реагування на це. Бондарьов сказав у своєму інтерв'ю для російської газети «Комсомольська правда»: «Ми дослідили всілякі загрози, тому відправили туди (до Сирії) не тільки штурмові літаки, бомбардувальники і гелікоптери, але й ракетні системи ППО для використання їх у разі «форс-мажорних» обставин, як, наприклад, у випадку викрадення військового літака з баз, контрольованих урядом Сирії, і здійснення повітряного удару по нам, а тому ми повинні бути готові і до таких поворотів».

Російський військовий експерт пояснив, що російський військовий літак увійшов у повітряний простір Туреччини минулого місяця щоб уникнути цілеспрямованого обстрілу по ньому. Він заявив: «Наш літак виконував бойове завдання на півночі Сирії в умовах густої хмарності. Коли літак наблизився до кордонів Туреччини, бортові прилади показали, що з землі на нього було встановлено наведення зі засобів ППО повстанців. І тому він був змушений зробити протиракетний маневр всього лише на кілька секунд, чого вистачило для того, щоб трохи увійти в повітряний простір Туреччини, що ми щиро визнаємо».

Коментар:

Те, що Росія направила ракетні системи ППО до Сирії, ставить багато питань щодо її мотивів у цій справі. Деякі експерти порівнюють цей вчинок із «Залізним куполом», побудованим іудеями, для гарантування безпеки від ракет палестинського опору.

Чи справді Росія побоюється такого повороту, або ж вона відчуває запах зради з боку своїх союзників на тлі розмов про дружній вогонь і запевнення Вашингтону про надання «поміркованим» повстанцям великої кількості сучасного та ефективного озброєння і боєприпасів?

Якою є необхідність у системах ППО, адже всі знають, що у повстанців немає ВВС, при тому, що одночасно ми помітили, як Америка швидко вивела системи ППО «Петріот» з Туреччини?

Чи боїться Росія насправді атаки на свої бази в Тартусі, Латакії та інших місцях з боку «деяких регіональних сил», як про це заявив Лавров?

Ясно, що Росія почала відчувати, що у своїх борсаннях занурюється усе глибше в «сирійське болото», хоча раніше вона вважала, що, надіславши війська і літаки, вона зможе змусити повстанців піти на переговори з її союзником - злочинцем Башаром. Вона зробила ставку на те, що її авіаудари змусять повстанців відчути шок і жах, що викличе розкол всередині них і підштовхне частину з них або усіх їх поквапитися у Москву, аби розпочати переговори і погодитися з наявною реальністю.

Але тепер, здається, Росія зрозуміла ступінь своєї залученості у сирійський конфлікт і ясно зрозуміла те, наскільки важко для неї буде досягнення своєї мети. І тепер ми бачимо, як вона йде на компроміси у своїх колишніх умовах про необхідність подальшого перебування при владі Башара - що було основною умовою для будь-якого переговорного процесу - і як вона почала розгортати ще більші арсенали для захисту своїх баз і військових об'єктів у Сирії.

Насправді Росію турбує думка про те, що може з'явитися армія, яку будуть цікавити проблеми її народу і його інтереси, яка вийде з підпорядкування агентурним правителям і перейде на сторону акиди Ісламу, почавши співпрацювати з щирими синами Умми, з партією, яка присвятила себе Ісламу з моменту свого заснування і дала обіцянку Аллаху ретельно працювати над поверненням ісламського життя у затінку праведного Халіфату, заснованого за методом пророцтва - Халіфату, який покінчить з колонізацією чистих земель мусульман і стане посланням праведності та світла. Сказав Всевишній:

وَيَقُولُونَ مَتَى هُوَ قُلْ عَسَى أَن يَكُونَ قَرِيبًا

«... І скажуть:« Коли ж це станеться? ». Скажи: «Можливо, це відбудеться дуже скоро!»» (17:51).


Спеціально для Центрального інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір
Устаз Мухаммад Алі ібн Салім 
Туніс 26 Мухаррама 1437 р.х.
08.11.2015 р

Головне меню