Росія та Америка домовилися про розподіл ролей по боротьбі з революцією Шаму

Новини та коментарі
Друкарня

Новина: Сирійське джерело, що спеціалізується на правах людини, заявило, що військові літаки Росії здійснили ряд авіанальотів по містах і селах провінції Хомс. Також російські літаки бомбардували Джабаль Акрад і Джабаль Туркман в провінції Латакія («Скай Ньюз» за 31.01.2016).

Поряд з цим, держсекретар США Джон Керрі закликав сторони до переговорів з приводу Сирії, скориставшись можливістю конференції в Женеві для досягнення відчутного прогресу в найближчі дні. Це сталося після того, як обидві сторони сирійського конфлікту обмінялися звинуваченнями у зв'язку з відсутністю серйозності у справі вирішення цього конфлікту. Джон Керрі також додав, що на переговорах між двома сторонами буде обговорюватися питання про припинення вогню і про початок політичного процесу переходу влади в Сирії (радіо «Сава» за 31.01.2016).

Коментар: Колоніальні сили об'єдналися в наступі проти революції Шама, незважаючи на суперечність їх інтересів, тому що ця революція, в свою чергу, загрожує інтересам кожного з них у вигляді звільнення Умми і появи Праведного Халіфату за методом пророцтва. Ці сили не відрізняються між собою у своїх ворожих нападках проти Умми і її благословенної революції в Шамі, нехай навіть вони і відрізняються у методах, на яких вони зосереджуються в своїй боротьбі.

У той час як Америка веде свою м'яку політику і вважає за краще більше здійснювати дипломатичні кроки, просуваючи вперед до успіху брехливі переговори, Росія використовує жорстку силу і військову агресію для недопущення падіння режиму, безсоромно проводячи бомбардування цивільних осіб і захист диктатора.

Америка нав'язала всій міжнародній і регіональній спільноті широкий план пролиття крові мусульман на постійній основі до тих пір, поки не буде знайдена готова альтернатива Башару. Саме для цієї мети вона веде переговори, а також отримує користь з російських атак по Сирії, спрямованих на підтримку темпів руйнування країни. Відомо, що переговори потребують військової сили і пролиття крові, щоб вони рухалися вперед, тому що війна вичавлює соки з народу і ламає його волю, після чого схиляє його до переговорів.

Безсумнівно, що переговори є інструментом в руках колоніальних держав і знущанням під час війни. Минуло вже безліч конференцій, присвячених революції Шама, але вони не привели до припинення вибухів, і кров ллється, незважаючи на всі фанфари переговорів у Женеві.

Це показує суть логіки самих переговорів і роз'яснює змову проти революції в регіоні, тому що всі учасники переговорного процесу танцюють під американську дудку. Всіх їх об'єднує страх перед істинним Халіфатом, який стане загрозою для реалізації колоніальних інтересів великих держав і режимів країн регіону, які не виходять з-під американської гегемонії.

Безсумнівно, є велика різниця між боротьбою проти колоніалізму і боротьбою за його повернення, чого і бажає так звана «опозиція». Навіть саме слово «опозиція» має на увазі під собою лише політичну дію, опозиційну режимові заради його реформування (згідно демократичного методу), і опозиція повинна стати його заміною замість сил революції, які повинні покінчити з силами режиму та вирвати його з корінням.

Що ж стосується цього колоніального наступу з його різними способами, то спочатку потрібно звільнитися від ідей патріотизму серед людей, перш ніж почати звільнення від західного і східного колоніалізму, поки ця штучно створена опозиція не отримала успіху з подачі Заходу, викравши революцію і продавши її на аукціоні переговорів.


Спеціально для радіо Центрального інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір
Д-р Махір аль-Джабарі
Член Інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір у Палестині
23 Рабі ус-сані 1437 р.х.
02.02.2016 р.

Головне меню