Турецько-саудівська наземна операція в Сирії

Новини та коментарі
Друкарня

Новина: Міністр закордонних справ Туреччини Мевлют Чавушоглу заявив, що Туреччина і Саудівська Аравія можуть почати наземну операцію проти угруповання «Ісламська держава» в Сирії.

Як передає www.aljazeera.net, про це Чавушоглу заявив в суботу 13 лютого, повертаючись з Мюнхенської конференції з питань безпеки.

Він також повідомив, що Саудівська Аравія розмістить бойові літаки на турецькій авіабазі «Інджірлік», розташованій неподалік від кордону з Сирією.

За його словами, умовою для наземної операції є наявність чіткої стратегії боротьби з «ІД».

«Якщо буде стратегія, то Туреччина і Саудівська Аравія можуть долучитися до наземної операції на півночі Сирії», - зазначив Чавушоглу.

Коментар: Сауд продовжує поспіхом виконувати американські укази: раніше вона організовує коаліцію під приводом війни з хоусітами в Ємені, а сьогодні - відправляє літаки і війська до Туреччини під приводом боротьби з так званим угрупованням «ІД», і обидві країни, як Сауд, так і Туреччина, братимуть участь в цій сухопутній війні, яку вони роз'яснюють як війну «в рамках міжнародної боротьби проти угруповання «Ісламська держава»».

Раніше Росія зі своїм повітряним і морським флотом виступала проти «ІД», а до неї - Іран зі своєю партією в Лівані робив те ж саме. Америка складає плани, називаючи їх «війною проти угруповання «Ісламська держава»», але що ж насправді? Невже організація «ІД» вимагає настільки великого міжнародного участі, щоб покінчити з нею?

Насправді, ця війна - аж ніяк не проти «Ісламської держави», а проти сирійського народу, його щирих революціонерів, які прагнуть звільнити Сирію від американського панування. Ми чули багато заяв американських і турецьких офіційних осіб, що 90% ударів російських ВПС наносяться не по «ІД», а по сирійській опозиції.

В діях Туреччини та Саудівської Аравії криється велике лихо! Туреччина, колишня столиця Ісламського Халіфату протягом багатьох століть, і Сауд, країна двох святинь, висувають свої війська не для того, щоб прибрати євреїв з благословенної Палестини, не для того, щоб врятувати мусульман Бірми, а для війни, спланованої і відомої Америкою! Сауд таким же чином воює замість неї в Ємені.

Керівники мусульман все ще стоять на шляхах зради Умми, підпорядкування наддержавам і війни проти віруючих! Коли ж мусульмани усвідомлять цю істину, скинуть з себе покривало приниження і скинуть зі своїх плечей цих керівників? Коли ж вони встановлять Праведний Халіфат за методом пророкування і протягнуть свою руку Хізб ут-Тахрір, щоб кинутися разом з ним до величі і шани?!


Спеціально для радіо Центрального інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір
Халіфа Мухаммад
Йорданія
6 Джумада аль-уля 1437 х.
15.02.2016 р.

Головне меню