Таким вони хочуть бачити Шам: обмеженим і залежним від Заходу

Міністр закордонних справ Росії Сергій Рябков

Новини та коментарі
Друкарня

Новина: Арабська сайт «sputniknews» цитує заяву заступника міністра закордонних справ Росії Сергія Рябкова, зроблену в понеділок 29 лютого 2016 року, про те, що РФ вважає, що учасники переговорів щодо Сирії можуть прийти до ідеї про створення федеративної республіки, якщо така модель державного устрою буде влаштовувати всі сторони.

Також Рябков заявив на прес-конференції, яка відбулася в агентстві «Росія сьогодні»: «Я не можу оцінювати шанси створення в Сирії федеративної держави, тому що не почався процес, який повинен привести до визначення параметрів майбутньої Сирії». Також він сказав: «Якщо в результаті переговорів і консультацій, обговорення майбутнього устрою Сирії, які, як ми сподіваємося, пан Стаффан де Містура відновить найближчим часом, учасники переговорів прийдуть до консолідованої думки, що саме ця модель їм зручна і що вона забезпечить завдання збереження Сирії єдиною, світською, незалежною і суверенною, то хто ж може проти цього заперечувати?», - зазначив заступник міністра. «Якщо буде прийнята інша модель, це для нас теж не стане питанням, при розумінні того, що вона не буде написана під диктовку десь за тисячу кілометрів від Сирії, а буде вироблена шляхом переговорів».

Коментар: Ось якою вони хочуть бачити Сирію після довгих років пригноблення, голоду, переселення, приниження честі, гідності і вбивств, скоєних усіма найвитонченішими видами зброї. Вони хочуть, щоб Сирія залишалася такою ж світською, але з новим агентом, і тоді ваша кров буде пролита даремно, народе Сирії! У вас є Всевишній Аллах, о ослаблені, пригноблені жителі Сирії, для того, щоб протистояти всім силам невіри, які накинулися на вас для того, щоб поховати вашу революцію, яка з перших її днів почалася на шляху Аллаха і потрясла їх трони, посіявши в їх очах безсоння, зірвавши всі їхні плани, підступи і розрахунки.

О жителі Шама, ваша революція відрізняється від усіх інших революцій свідомістю, стійкістю, величчю мети і вимогами. Це - революція Умми, що закликає до відновлення Халіфату на основі методу пророцтва, яка звільнить Шам і всю Умму. Захід усвідомлює, що успіх вашої революції не означає тільки звільнення Шама від Заходу, а означає звільнення всієї Умми від нього. Більш того, Захід втратить всі свої колонії і вплив на них і залишиться в безпеці сам тільки в межах своїх кордонів, якщо буде платити джизью майбутньому, з волі Аллаха, державі Халіфат. Так, Захід прекрасно усвідомлює все це і знає, що це - ваша вимога, що до цього ви прагнете, і тому він розв'язав руки своїх агентів і пустив усіх своїх собак на вас. Він використовує всі засоби і методи, щоб запобігти успіху вашої революції. Однак всі його спроби не увінчалися успіхом і всі його змови розбилися об вашу революцію. Ми бачимо, як часто вороги Ісламу в своїх передсмертних муках направляються в Москву, Туреччину, Женеву, Ер-Ріяд та інші міста і країни. Потім ми побачили це перемир'я і виниклі з нього інтриги і спроби залишити основи поваленому режиму Асада, але вони провалилися і розчарувалися, оскільки в Шамі є мужі, які продали свої життя Аллаху в обмін на Його вдоволення. Істину сказав про них Посланник Аллаха ﷺ: «Якщо зіпсуються жителі Шама, то в вас немає блага!». Хай буде Аллах задоволений вами, як ви прекрасні, народе Шама! Ваше місце велике у Аллаха і Його Посланника ﷺ. Нехай Аллах винагородить вас, поселивши вас в Туба, а янголи Аллаха покривають своїми крилами ваші землі.

О жителі Шама, вище ми привели то, що вимовляють західні політики та їхні лідери. Ненависть вже проявилася на їх устах, але те, що ховається у них в грудях, - набагато більше. Їх найбільша мета - відвернути вас від вашої релігії і ваших вимог, змусити вас діяти відповідно до їх планів і слідувати за лідерами і правителями, які тримаються за верв Заходу. Знайте, що ті, хто зібрався і слухають заклик Америки, ті, хто тримаються за Захід і беруть політичні гроші у правителів-агентів, продали кров шахідів Шама за мізерну плату. І подібні люди не допоможуть революції Шама, яка повстала на шляху Аллаха. Ця революція виявила агентів і їм подібних людей і розділила їх на два табори: табір віруючих, серед яких немає лицемірів, і табір невірних і лицемірів, серед яких немає віри. Ми хочемо порадувати вас благою звісткою Посланника Аллаха ﷺ і просимо Аллаха, щоб ця звістка реалізувалася в вас і разом з вами: «Табір мусульман в день кровопролитного бою в аль-Гуті - поруч з містом, яке називається Дамаск. Воно - з кращих міст Шама».

Знайте, о жителі Шама, що режим Асада зараз знаходиться в найслабшому становищі, а його господарі в Америці з її послідовниками звернулися до перемир'я тільки для того, щоб продовжити життя цього вже неіснуючого режиму, а також для того, щоб виграти час для пошуку рішення, яке поховає вашу революцію, яка спантеличила весь Захід і показала неспроможність і нездатність його політиків. Так тримайтеся ж за верв Аллаха і відкиньте всі нитки Америки, нехай ваша справа і ви будите єдині! Будьте всі як один, разом дайте відсіч тим, хто воює проти вас і вашої релігії. Нехай ваша релігія буде маяком для вас, і з вами - ваші брати з Хізб ут-Тахрір. Вони ніколи не зраджували вас, не обманювали і не продавали кров шахідів, пролиту на землях Шама. Так будьте ж з ними і будьте їхніми помічниками, щоб допомогти їм встановити на землі Шама Халіфат на основі методу пророцтва, який помститься за пролиту кров і принижену честь, поверне розграбовані багатства і відновить славу Шама і всієї Умми разом з вами.

Що ж стосується вас, о лідери загонів! Америка пов'язала вас своїми нитками інтриг і, не надаючи вам ніякого значення, вбиває вас. І як приклад досить вам буде того, як вона вчинила з Захрані Аллушем і з іншими, хто погодився слідувати шляху Америки. Нехай це для вас буде уроком, о володарі зору і розуму, перш ніж вас наздожене смерть і ви будете відповідати перед Аллахом за ваше зрадництво Умми і за співпрацю з її ворогом, або ж ви будете працювати для встановлення Халіфату і заробите вдоволення Аллаха. Поверніться до релігії Аллаха, розкаявшись і просячи прощення у Аллаха. Воістину, Він приймає каяття Свого раба, якщо воно було до того, поки не наздогнала його агонія смерті. Не відокремлюйтесь від вашої Умми, бо вона відмовиться від вас подібно до того, як відмовилася від тих, хто був до вас. Воістину, Аллах вершить Його справу, проте більшість людей не знають цього. Будьте обережні і не опиніться в загоні агентів, зрадників і мешканців вогню. Будьте героями цієї Умми, допоможіть їй проти її ворога, і, клянемося Аллахом, це - благо в цьому світі і в майбутньому.

Ми закликаємо вас, і ви бачили так само, як і ми, скільки крові пролилося заради великої мети, якою є правління Ісламу за допомогою Халіфату на основі методу пророцтва. Ми закликаємо вас об'єднати ваші ряди навколо проекту Умми і її конституції, представленої вам Хізб ут-Тахрір, в якому, як ви знаєте, - ваше спасіння, порятунок Сирії і всієї Умми. Зірвіть плани Заходу і будьте з вашими братами в Хізб ут-Тахрір, можливо, Аллах обдарує нас перемогою і завоюваннями вашими руками, і тоді ви отримаєте велику перемогу. І ми заклинаємо вас Аллахом, не втрачайте плоди, досягнуті кров'ю ваших братів, адже Аллах запитає вас за неї в день Воскресіння. Об'єднайте ваші ряди єдністю! Ми просимо Аллаха, щоб Він об'єднав вас і дав нам всім перемогу.

Клянемося Шаму ми Творцем
Не будуть правити ним розпустники, вороги!
І незабаром у новинах оголосять
Добру звістку про праведного халіфа.
Клянемося Господом мужів-героїв
Принизиться віровідступник!
О Шам, прохолодою будь для поранених мужів твоїх

О Аллах, зроби Шам прохолодою для поранених, його жителів і всієї Умми. О Аллах, прискор для нас Твою допомогу і перемогу.

يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا اسْتَجِيبُوا لِلَّهِ وَلِلرَّسُولِ إِذَا دَعَاكُمْ لِمَا يُحْيِيكُمْ وَاعْلَمُوا أَنَّ اللَّهَ يَحُولُ بَيْنَ الْمَرْءِ وَقَلْبِهِ وَأَنَّهُ إِلَيْهِ تُحْشَرُونَ ٢٤

«О ті, які увірували! Відповідайте Аллаху і Посланцю, коли він закликає вас до того, що дарує вам життя. Знайте, що Аллах опиняється між людиною та її серцем (може перешкодити людині досягти того, що їй завгодно) і що ви будете зібрані до Нього» (8:24).


Спеціально для радіо Центрального інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір
Абдуллах Абдуррахман
Член Информационного бюро Хизб ут-Тахрир в Египте
26 джумада аль-уля 1437
06.03.2016

Головне меню