Минулого місяця в Іраку 670 осіб, щонайменше, померло насильницькою смертю

Iraqis gather at the site of a car bomb attack in al-Zubair city. According to reports, at least 50 people were killed and dozens wounded in three attacks across the country in Baghdad, Diyala and Basra Photograph: Haider Al-Assadee/EPA

Новини та коментарі
Друкарня

Новина: «ВВС» - Організація Об'єднаних Націй повідомила, що в Іраку за минулий місяць, щонайменше, 670 осіб померло насильницькою смертю. Згідно з даними міжнародної організації, більше ніж дві третини убитих були цивільними особами. Деякі з постраждалих були вбиті з релігійних мотивів.

Міжнародний посланник в Іраку Ян Кубіш сказав: «Ці цифри викликали у нас дуже сильне занепокоєння і тривогу».

Депутат парламенту Іраку від «Патріотичного блоку» Нахіда Даїній у середу повідомила компанії «BBC» про повідомлення з міста ель-Мікдадій про збройні сутички, сказавши: «Насильство було спрямоване проти сунітів, які проживають в цій провінції. Були зруйновані житлові будинки, під мінометний вогонь потрапили житлові квартали, були розграбовані торгові точки, і все це сталося поряд з вбивствами і викраданням людей».

А також Даїній повідомила «ВВС» про листи, що надходять до неї з проханням про допомогу від співвітчизників з ель-Мікдадії та інших районів провінції Діяла.

Коментар: Всі ми пам'ятаємо американське ембарго, накладене на Ірак, яке призвело до загибелі більше мільйона людей. Передає Абу Сальма Яхйя ібн Халяф від Ібн Абу Удея, від Шу'ба, від Я'ля ібн Ати, а він - від свого батька, що Абдуллах ібн Умар від Пророка ﷺ передав наступні слова:

لزوال الدنيا أهون على الله من دم مؤمن

«Зникнення цього світу легше перед Аллахом, ніж смерть одного віруючого».

Сьогодні ми проживаємо похмурі дні несправедливості, коли проливається кров мусульман на сході і на заході. Навряд чи відомо, скільки мусульман було вбито, та ніхто й не рахував їх кількість... Вбивця не відав про те, за що вбиває, а ті, кого вбивали, не знали, за що їх вбивають! Ось що дійсно повинно турбувати, а точніше - те, що серед людей пронеслася новина про те, що селище стерто з лиця землі, а про кількість жертв нічого не відомо!!!

Чи були причиною насильства релігійні мотиви, або політичні, або економічні, або ж щось інше - неважливо, адже невірному злочинному Заходу нескладно докласти свої руки до участі у пролитті крові мусульман, оскільки саме він є тією силою, яка стоїть за всіма цими злочинами і вбивствами, а зграя дурнів, які є синами цієї Умми, продала Америці, Європі та Росії своє подальше життя за блага цього світу, здійснюючи їх злочинні плани. І ріки крові мусульман продовжують литися у всіх куточках планети, а людям до цього немає ніякого діла. І ця дорогоцінна перед Аллахом кров так і буде залишатися дешевою серед людей, не маючи ані ваги, ані цінності, до тих пір, поки в Уммі буде купка тих, хто слідує Заходу, втілюючи його плани. Над мусульманами збільшаться позбавлення воєн і вбивства, а невірні на полі бою будуть сильніше через відсутність захисника, що оберігає невинну кров мусульман.

Чи усвідомлює Умма після всіх цих лих і всього того, що з нею сталося, що причиною всіх цих страждань є відсутність захисної фортеці і оберігаючого ватажка?! З тих пір, як був зруйнований Халіфат, Умма котиться у прірву, не маючи можливості зупинити це. Держави і народи накинулися на неї, збільшуючи її страждання з кожним днем ... І цей плачевний стан мусульман не припиниться, поки не буде повернений Праведний Халіфат за методом пророкування.

Ібрахім передає від Мусліма, від Зухайра ібн Харба, від Шубаба, від Варка, від Абу Зінада, від А'раджа, від Абу Хурайри, що Пророк ﷺ сказав:

إنما الإمام جنة يقاتل من ورائه ويتقى به؛ فإن أمر بتقوى الله عز وجل وعدل كان له بذلك أجر، وإن يأمر بغيره كان عليه منه

«Імам - це щит. За ним борються і ним захищаються. Якщо він буде наказувати богобоязливість і проявляти справедливість, то отримає за це нагороду (саваб). Якщо ж буде веліти щось інше, то сам постраждає від цього».

Слова Посланника ﷺ «Імам - це щит» говорять про те, що він є прикриттям, оскільки він перешкоджає ворогові, який бажає заподіяти страждання мусульманам, і захищає одних з людей від інших, оберігає недоторканність Ісламу, а люди захищаються ним від нападів на них. Сенс же слів «За ним борються» означає, що люди борються разом з ним проти невірних, які здійснюють несправедливість, вийшли проти правителя і абсолютно проти всіх інших поширюють нечестя і несправедливість. Буква «التاء – та» в слові «يتقى – захищаються» стоїть замість літери «الواو – уау», оскільки в основі це слово «الوقاية – захист».
І можливо, цей день настане незабаром…


Спеціально для радіо Центрального інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір
Марват Саляма
25 джумада аль-уля 1437
05.03.2016

Головне меню