Ердоган замість того, щоб направити свою армію на допомогу Шаму, використовує її для захисту Європи

Новини та коментарі
Друкарня

Новина: два турецьких чиновника оголосили, що турецька берегова охорона перехопила близько трьох тисяч біженців, які намагалися дістатися до грецького острова Лесбос через Егейське море. Турецька влада заявила про проведену в п'ятницю велику операцію, в якій брали участь кораблі прикордонників і вертольоти, в той час як місцевий співробітник служби безпеки сказав, що було затримано близько 1.200 іммігрантів, більшість яких було затримано в морі.

Згадана турецька операція була проведена після того, як лідери Європейського Союзу схвалили угоду з Туреччиною про вирішення питання прибуття в Європу біженців через Егейське море. Ця угода вимагає починаючи з неділі депортації нових біженців, які прибули до Греції, до Туреччини. Відповідно до даної угоди, Анкара повинна прийняти всіх біженців і мігрантів, які перебралися до Греції нелегально, в тому числі - і біженців з Сирії в обмін на прийняття Європою деяких сирійських біженців і надання Туреччині фінансових пільг, а також введення безвізового режиму між Туреччиною і Європейським Союзом. А також в обмін на прискорення переговорів про її членство в Європейському Союзі («Аль-Джазіра NET»).

Коментар: ясно, що турецькі правителі-злочинці не дотримуються ніяких договорів щодо Ісламської Умми. Вони не мають ніякого відношення до своїх предків-героїв, халіфів-османів, які використовували всі сили Умми і її армію для надання допомоги Ісламу і захисту мусульман у великих боях, які залишилися в історії і про яких знає весь світ. Османські халіфи були прикладом в своїх відносинах до цієї Умми і Ісламу - Баязид, Мухаммад аль-Фатіх, Сулейман аль-Кануні (Сулейман Пишний) і султан Абдул-Хамід, перед завоюваннями і великими жертвами яких Європа тремтіла від страху. Баязид був прозваний Блискавичним через швидке пересування його військ і сили натиску на ворога. Просто згадка його імені вселяла страх у серця європейців загалом і жителів Константинополя - зокрема. Аль-Фатіх поламав стіни Константинополя і завоював його. А Сулейман Пишний більше інших мусульманських правителів здійснював джихад і виступав проти Європи. Його армія досягла двічі серця Європи - стін Відня, і в серцях християн по відношенню до нього було більше страху і пошани, ніж по відношенню до інших османських правителів. Він був найнебезпечнішим для них, що навіть один з німецьких істориків, Хельмер, сказав про нього: «Цей султан був небезпечніше для нас, ніж сам Салахуддін». А англійський історик Гарольд сказав: «День його смерті був святом для християн». Що стосується султана Абдуль-Хаміда, то він був шипом в горлі європейців і іудеїв, і вони літали від радості в той день, коли позбулися нього.

Вони - предки Ердогана і Давутоглу, які кидаються в обійми Америки і Заходу і продають мусульман за мізерну ціну. Вони використовують армію, відому своєю хоробрістю і відвагою, в береговій охороні християн і європейців. Це - огидне видовище, до якого відчувають відразу будь-які благородні душі, не кажучи вже про мусульманську душу.

Замість того, щоб вийняти мечі та спрямувати мусульманські армії Туреччини для надання допомоги Шаму, його народу, жінкам, дітям, людям похилого віку та знесиленим, вони використовують усі свої можливості проти народу Шама, щоб їх криза не вплинула на Європу.

Дійсно, на лобі виступає піт від подібних правителів. Предки-герої відреклися б від подібних онуків, які не дотримуються щодо Аллаха, Його Пророка ﷺ і віруючих ніяких договорів. О Аллах, здійсни дні, коли Умма позбудеться від цих злочинців і прийде той, хто поверне їй велич і буде щитом, за яким б'ються і яким захищаються.

Сказав Посланник Аллаха ﷺ:

«Будь-яку (людину), яка залишить мусульманина без допомоги в такому місці, де право його недоторканності не дотримується, а гідність принижується, Аллах обов'язково залишить без допомоги в такому місці, де він побажає одержати Його допомогу».


Для Центрального медіа-офісу Хізб ут-Тахрір написав інженер Бахір Саліх - член медіа-офісу Хізб ут-Тахрір Палестини
11 джумада ас-сани 1437
20.03.2016

Головне меню