Вибухи в Брюсселі: «Мета виправдовує засіб»

Новини та коментарі
Друкарня

З ім’ям Аллаха – Милостивого и Милосердного

Новина: У вівторок 22.03.2016 р інформагентства повідомили про вибухи в аеропорту і на станції метро Брюсселя, що призвело до численних жертв і поранених, а також до закриття аеропортів і станцій метрополітену міста.

Коментар: «ІДІЛ» взяло на себе відповідальність за брюссельські вибухи. Ці вибухи збіглися з арештом головного підозрюваного в організації паризьких вибухів, які мали місце кілька місяців тому і привели до смерті 130 осіб. Також це збігається з переговорами, спрямованими на пошук політичного рішення сирійської революції, якій пішов шостий рік. Однак найважливіше те, що брюссельські вибухи припали на момент присутності підрозділу американської морської піхоти в Іраку і на момент вбивства американського військовослужбовця.

Немає сумнівів в тому, що ці так звані «терористичні акти» пов'язані з важливими подіями в ісламському світі. Паризькі вибухи спричинили пряме втручання Франції у військові дії в Сирії.

Тепер же початок наземних бойових дій в Іраку спричинить операції в Сирії військами Америки та інших коаліційних сил, в тому числі - Саудівської Аравії і Туреччини. А вибухи в Брюсселі стануть головним мотивом даних операцій по ліквідації тероризму в «зародку».

Питання, пов'язані з організаційними тонкощами вибухів в Брюсселі, такі як пронесення вибухівки в аеропорт з високим рівнем безпеки - не настільки важливі. Важливим є те, що результат цих дій послужить на користь Заходу для прискорення реалізації його політичних цілей, найбільш важливими з яких є:

1. Домогтися одностайності на переговорах в Женеві в прийнятті плану, розробленого Сполученими Штатами для виходу з сирійської кризи.

2. Підкреслити необхідність позбутися «ІДІЛ» після того, як будуть закладені основи врегулювання сирійського питання.

3. Включити в програму вирішення сирійської кризи питання про повернення біженців назад до Сирії.

4. Зберегти похмуру картину про Іслам, який, будучи пов'язаним з тероризмом, виступає проти світськості і демократії Заходу.

Але варто звернути увагу на те, що проблема тероризму і терористичних актів стала частиною американської та британської стратегії починаючи з сімдесятих років минулого століття; і вона використовувалася для досягнення політичних цілей у багатьох кризових ситуаціях. Вони використовували проблему тероризму для досягнення політичного врегулювання в Ірландії, Іспанії, Японії, Латинській Америці і Анголі, а також в палестинському питанні (після вибуху американських літаків в йорданській пустелі), в Олімпійських іграх, що проводяться в Німеччині, а також на італійському круїзному лайнері «Акілле Лауро» тощо. Потім мали місце вибухи, приписувані «Аль-Каїді» після поразки Радянського Союзу в Афганістані, об'єктами яких стали посольства США в Кенії і Танзанії. Але найбільш кульмінаційним стало руйнування Всесвітнього торгового центру в Нью-Йорку. Зайве нагадувати про те, що дії, приписувані «Аль-Каїді», використовувалися Америкою для входу в Афганістан, а потім - в Ірак. Отже, перш за все США (а іноді - і Великобританія) використовували тему «тероризму» для вирішення стратегічно важливих питань в тих випадках, коли без цього не можна було обійтися. Завданням Америки було увійти до Афганістану і покінчити з пануванням там збройних загонів, потім - вторгнення в Ірак і розширення політичного та військового впливу на Перській затоці.

З самого початку сирійської революції "тероризм" служив важелем для політичного впливу. Наприклад, для тиску на групи революціонерів, щоб ті остерігалися їх включення в список терористичних рухів, або для тиску на сусідні країни, такі як Йорданія і Туреччина.

Важливо те, що «тероризм» одягнений в одяг Ісламу, щоб політичний Іслам завжди залишався під прицілом критики громадської думки.

Незважаючи на все це, ми заявляємо, що використання «тероризму» є одним з найгірших способів ведення світової політики в історії людства. Людське життя наражається на небезпеку, не беручи до уваги поняття гуманності. Варварський менталітет Америки і Європи дотримується гасла «мета виправдовує засіб», навіть якщо засобом є життя невинних людей. США і Європа не стануть вагатися, щоб вбити сотні або тисячі своїх співвітчизників в рамках реалізації їхньої політики.


Спеціально для радіо Центрального інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір
Мухаммад Малькаві
15 джумада ас-сани 1437

24.03.2016

Головне меню