Рабство мусульманки перед Аллахом – це честь і гордість

Новини та коментарі
Друкарня

بسم الله الرحمن الرحيم

Новина: Французький міністр у справах сім'ї Лоуренс Росіньоль порівняла мусульманських жінок, які носять визначений їх релігією одяг, із «неграми, які підтримували рабство». Висловлювання Росіньоль викликали хвилю обурень та звинувачень у расизмі.

Коментар: По-перше, капіталістичний Захід не розрізняє між рабством перед Всевишнім Аллахом і рабством перед будь-ким окрім Нього, бо Захід прийняв ідею «відділення релігії від держави і суспільства», згідно з якою віра в існування Творця є питанням окремого індивіда, а не суспільства. Роль, відведена Творцеві в питаннях організації людських справ, була зведена нанівець на основі цієї ідеї. Ця ідея зробила окрему людину рабом своїх примх, бажань і задоволень, рабом пристрасті і аморальності в питаннях законодавства.

По-друге, одяг, про який висловилася міністр, - це джильбаб, який мусульманські жінки вдягають за велінням Всевишнього, твердо вірячи, що вони створені Аллахом, як і вірячи в те, що веління їм може давати тільки Він. Вони піднімаються за рахунок свого рабства перед Аллахом, а це є честю, гідністю і високим становищем. Всевишній Аллах описав Свого раба Мухаммада ﷺ в Корані в зв'язку з нічним переселенням і вознесінням в ніч «аль-Ісра ва аль-Мірадж» наступним чином:

سُبْحَانَ الَّذِي أَسْرَى بِعَبْدِهِ لَيْلاً مِّنَ المَسْجِدِ الحَرَامِ إِلَى المَسْجِدِ الأَقْصَى الَّذِي بَارَكْنَا حَوْلَهُ

«Пречистий Той, Хто переніс вночі Свого раба, щоб показати йому деякі з Наших знамень, із Заповідної мечеті в мечеть аль-Акса, околицям якої Ми дарували благословення. Воістину, Він - Той, що Чує, Бачить» (17: 1).

І якщо Росіньоль називає покірність мусульманки у втіленні наказів Аллаха рабством, то це рабство - велика честь.

По-третє, рабство не може проявлятися в суперечності з тим, на що вказав Аллах, подібно до поневолення людини людиною, жінки - чоловіком, підлеглого - повелителем і слабкого - сильним. І найбільш небезпечною формою є поневолення одних людей іншими заради їх принципів. І дозвольте мені нагадати Вам, міністре, про деяких ваших західних мислителів, таких як, наприклад, один данський письменник, який висловив точку зору католицької церкви на жінку наступними словами: «Католицизм відносить жінку до другого сорту».

У заповідях Павла до своїх учнів говориться: «Коли ви бачите жінку, не вважайте, що ви дивитеся на людину або на дике створення. Те, що ви бачите, - це сам диявол!». У висловах Жан-Жака Руссо сказано: «Жінка створена для того, щоб коритися чоловікові, і навіть для того, щоб терпіти його жорстокість!». Хіба тепер іншою стала ваша західна думка?! Але я вимагаю від Вас привести що-небудь з Корану або Сунни (з основи Ісламу), де б говорилося про неповагу до людини, про легалізацію над нею жорстокості рабства і про приниження його честі. Якщо ж Ви не зможете цього, то я нагадаю Вам те, про що повідомляють ваші ж ЗМІ. Звіт, складений австралійською організацією «Walk Free» про прояв рабства в світі, показав, що випадки сексуальної експлуатації, яка вважається формою поневолення, практикуються, наприклад, в Швеції у великій кількості. За даними джерел ООН, щорічно в країнах Європи та Америки продається і купується 120 тис. жінок зі Східної Європи та Південної Азії з метою секс-торгівлі.

Ваша дійсність ганебна. Ви нападаєте на одяг мусульманки, яка прагне зберегти свою честь і чистоту, а не бути рабинею тих, хто торгує жінками, а потім виставляє їх на вулицю. І, нарешті, рабство перед Аллахом - це честь для нас. Ми - не раби своїх пристрастей і задоволень. Ми молимо Аллаха зробити нас з числа Його праведних рабів. Хвала Аллаху за багатство Ісламу, якого нам досить. І наостанок я закликаю Вас, міністре, до цього Ісламу і до одягу честі і цнотливості.

Спеціально для радіо Центрального інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір
Раятуль-Іслям - Йорданія
29 Джумада ас-сані 1437
7.04.2016

Головне меню