Сирійська революція повинна повернутися до того, з чого починала – «Заради Аллаха», - і відмовитися від рішення зрадницьких переговорів

Новини та коментарі
Друкарня

Новина: Арабська газета «Аль-Хаят» за 9 квітня 2016 року опублікувала зміст проекту документа, підготовленого сирійським опозиційним Вищим комітетом з переговорів (ВКП) у відповідь на 29 питань спецпосланця Генерального секретаря ООН по Сирії Стаффана де Містури, які він висунув після закінчення переговорного турне в Женеві 24 березня 2016 року.

Сайт «Куллюна Шураков» (all4syria.info) з посиланням на інформовані джерела повідомив про те, що представники Каїрського конгресу сирійської опозиції прибудуть до Женеви на початку наступного тижня для участі в третьому раунді Женевських переговорів 9 квітня 2016 року.

Коментар: Держсекретар США Джон Керрі після переговорів у Кремлі 24 березня заявив, що Вашингтон погодився на російську пропозицію про те, що процес політичного переходу влади в Сирії і створення конституції країни повинні завершитися до серпня. І поки спецпредставник ООН по Сирії Стаффан де Містура вирушив з Москви в Ер-Ріяд і Тегеран з метою просування американського рішення, військова машина дамаського ката - американського агента - продовжує робити свою справу за підтримки союзників, які використали майже всі свої військові можливості, щоб покінчити з революцією. Америка і її дамасський кат застосували тактику випаленої землі у відчайдушній спробі нав'язати нову реальність, яка повинна допомогти Америці просунути своє «політичне» рішення в Сирії для наступного після Асада періоду.

Однак останнім часом спостерігається загострення бойових дій в районі Алеппо. Сили «Сирійської Вільної Армії» почали конкурувати з силами «Сирійської Демократичного Курдистану», щоб дістати якомога більше землі, які зараз контролюються організацією «ІДІЛ» в північних і східних районах Алеппо. А Туреччина мовчки виконує американські директиви і не протистоїть курдській подобі держави на півночі Сирії, незважаючи на те, що вона становить загрозу національній безпеці Туреччини.

Таким чином, тривають американські задуми з нанесення останніх штрихів для перехідного періоду, яким хоче скористатися Америка після того, як вона зможе подолати наслідки і труднощі на своєму шляху, навіть якщо це станеться в довгостроковій перспективі. І незважаючи на те, що крайньою датою для підготовки конституції був визначений серпень, все ж ця дата не є ані першою, ані останньою. Швидше за все, вона була визначена з урахуванням швидкого відходу Обами з Білого Дому, щоб він пішов з гордо піднятою головою, без жодних докорів сумління. Тепер він зможе заявити, що його адміністрація провела титанічну роботу для того, щоб вирішити сирійську кризу, однак відсутність дієвого компаньйона позбавила її змоги затвердити мир, демократію і уявну свободу.

Як би там не було, нас хвилюють не підступи, що влаштовуються Америкою і її маріонетками, а більше те, що лідери бойових загонів (зокрема - «Джейш уль-Іслям» і «Ахрар аш-Шам») наполягають на наданні законності цьому злочину зрадницьких переговорів в Женеві, в той час як річки крові нескінченно ллються по вулицях міст і сіл в Сирії та десятки тисяч невинно ув'язнених ще знаходяться у в'язницях. Навіть обіцяна гуманітарна допомога випарувалася і не дійшла до жителів, які знаходяться в облозі, які як і раніше знаходяться під загрозою смерті від голоду і хвороб.

Якщо долучити до цієї картини запеклість бойових зіткнень між ополченськими загонами і організацією «ІДІЛ» в сполученні з побоюванням у багатьох людей з приводу спалаху конфлікту між «Джабхат ан-Нусра» і «Ахрар аш-Шам», не кажучи вже про внутрішні розбіжності і розкол серед прихильників «Ахрар аш-Шам», де одні підтримують американське рішення, прийняте в Женеві, а інші виступають проти, а також про розкол в рядах «Джабхат ан-Нусра», - то все це говорить про те, що революція зійшла зі свого основного шляху. Адже вона почалася під гаслом: «Революція належить Аллаху», «Вона - заради Аллаха», «Наш лідер назавжди - Пророк Мухаммад ﷺ». Однак недалекоглядність революціонерів через відсутність у них політичного бачення, що виходить з ісламської доктрини (акиди), яка об'єднує сили ополченців на шляху знесення ідолів безбожної системи і її структур, а також на шляху піднесення слова Аллаха шляхом встановлення Халіфату за методом пророцтва, - це і є причина того, що деякі загони почали виправдовувати своє раболіпство перед агентами в Ер-Ріяді, Туреччини і Досі, а також виправдовувати свій зв'язок зі службами безпеки приводом «перетину інтересів». Такий стан справ означає незмінну істину того, що Аллах не дав би Він Свою перемогу людям, які повертають особи і, дивлячись на столиці зрадницьких правителів, шукають нахил (любов) прозахідних спецслужб.

Щирі і чесні мусульмани в Шамі повинні припинити дії цих правителів, а мусульмани, які живуть за межами Шама, повинні допомогти своїм братам і не чинити з ними віроломно, віддаючи їх в руки зрадницьких правителів. Необхідно всіма силами утримати їх від зради Аллаха, Посланника Аллаха ﷺ і мусульман.

Всевишній Аллах говорить в Священному Корані:

يَٰٓأَيُّهَا ٱلَّذِينَ ءَامَنُوٓاْ إِن تَنصُرُواْ ٱللَّهَ يَنصُرۡكُمۡ وَيُثَبِّتۡ أَقۡدَامَكُمۡ ٧

«О ті, які увірували! Якщо ви допоможете Аллаху (релігії), то й Він допоможе вам і утвердить ваші стопи» (47:07),

وَمَا ٱلنَّصۡرُ إِلَّا مِنۡ عِندِ ٱللَّهِ ٱلۡعَزِيزِ ٱلۡحَكِيمِ ١٢٦

«Перемога приходить лише від Могутнього і Мудрого Аллаха» (3:126).

І той, хто шукає слави у ворогів Аллаха, нічого окрім ганьби і приниження не отримає. Всевишній Аллах говорить:

وَٱللَّهُ غَالِبٌ عَلَىٰٓ أَمۡرِهِۦ وَلَٰكِنَّ أَكۡثَرَ ٱلنَّاسِ لَا يَعۡلَمُونَ ٢١

«Аллах владний вершити Свої справи, однак більшість людей не знає про це» (12:28).

Усман Баххаш – глава Центрального інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір
4 Раджаба 1437 року
11.04.2016

Головне меню